Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:40 11.12.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Изгаряне на бебетонови  
Автор Tochkova (любопитна)
Публикувано27.06.09 21:28

Моля за помощ! Бебето се изгори двете пръстчета на ръчичката като се допря до тенджера на котлона. Какво да направя за да я облекча

Тема Re: Изгаряне на бебетонови [re: Tochkova]  
Автор flor4eee (старо куче)
Публикувано27.06.09 23:36

Изтичай до някоя денонощна аптека.
Ако не се лъжа кисело зеле облекчава изгорено, може да наложиш ако имаш под ръка.
Стикам палци да минава бързо!

Автор snich (top4o)
Публикувано27.06.09 23:36

Обади се на лекарката и я питай какво да вземеш от аптеката.
На Ренета бяха изписали две пастички.Едната беше антибиотична,но не помня имената,защото беше преди 4 години.
Не се притеснявай,на бебетата им минава бързо

Автор **щypчo** (досущ като теб)
Публикувано27.06.09 23:54

Намажи с нещо мазно и ограничи достъпа на въздух до изгореното.
Преди 18г имах такъв проблем с малката ми дъщеря, която си залепи възглавничките на пръстчетата на стъклото на фурната( вече беше изключена, но все още гореща).
Бебетата имат много фина кожичка и много чувствителна.
Беше голям рев.
Аз я грабнах и тичешком я заведох в поликлиниката (беше сутрин).
Намазаха я с дефламол и още нещо - някаква маз, която си правят специално, доколкото помня, обогатена с вит.А и разни други неща... Овиха й пръстчетата с бинт и след това всичко в чорапче, за да не го лапа и развързва( тя беше на 7месеца и точно се беше науча да обикаля из стаите, като се държи за нещо..).
Всеки ден ходехме на превръзки и сменяха всичко и мажеха наново..
Мисля,че след около седмица махнахме превръзките.
Сега й няма нищо..
..
За мен беше голям стрес..явно болката е голяма..
Ако имаш дефламол, мисля,че това е най-доброто на първо време..
Ако можеш да я заведеш на дежурен лекар-утре рано-рано отивате..
Стискам палци бързо да мине..

"Който иска нещо-намира начин,който не иска-търси оправдание"

Автор Aлa-Бaлa ()
Публикувано28.06.09 08:34

Най-бързото и налично у вас е белтък, след изгаряне можеш да я намажеш. Другото , което знам, но не съм сигурна дали не е малка...сода за хляб, разтворена в малко оцет и вода. Тоа е от кухненската аптека...иначе вече знаеш дефламол можеш да ползваш.
Дано не ти се налага за друг път, но човек се учи в движение.

Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано28.06.09 10:42

Веднага намажи изгореното с дефламол, ако нямаш под ръка и обикновенно масло ще свърши работа. Дано сте по-добре

Hot stuff

Автор Tochkova (любопитна)
Публикувано28.06.09 12:03

Момичета, благодаря ви за съпричастността! След като се изгори, веднага намазах обилно ръчичката с олио. Но тъй като пръстчетата се подуха и зачервиха, а отгоре побеляха, реших, че е най-добре да питам личната за по- конкретни мерки. Тя каза да отиваме веднага в Пирогов - в клиниката по изгаряния. Беше 22,30, нямаше никакви хора и дежурната сестра ме пита защо идваме толкова късно вечерта

и след като и казах, че тези работи никога не стават навреме май се усети, че е казала голяма глупост. Казаха, който е по-хард да остане, тъй като ще обработват раната - изрязват изгорялата кожа - та да не се налага да спасяват още някой. Излезнах аз, не толкова, че ме беше страх, колкото не исках да съм част от инквизицията и като приключат да мога да гушна спокойно бебето, без да го е страх и от мен. Направиха превръзка, която трябва да се сменя всеки ден и струва по 25лева - егати обирджиите. За болката дадоха Панадол.
Хубавото е, че на сутринта бебето май не помнеше нищо, беше весела и гукаше. Упорито се опитва да си смъкне бинта, не си държи ръчичката настрани, а се опитва да хваща и ръкомаха.
Та така мина първото ни бойно кръщене, за което аз съм виновна. Стреса е ужасен. Надали е възможно човек да претръпне и в такъв момент да не е като бомба, готова за експлозия. Казвам си имало глава да пати, да ми е за урок. Добре че е малкия дявол. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЦАТА НИ - не да се умни, не да са красиви. . Ето излях се .......

Тема Изгорено се маже с мед [re: Tochkova]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано28.06.09 13:45

Доказано и изпитано многократно у нас-мажа изгорено с мед,веднага...Това предпазва от образуването на мехури ,облекчава болката и спомага за по-бързо заздравяване на раната.
За доказателство бих споделила че след като ми се подпалиха и гръмнаха в ръката няколко пиратки,парче барут влезе между пръстена и пръста ми...пораженията бяха сериозни,беше 12.05 в новогодишната нощ и спасението бе само с мед...намазах обилно и пъхнах ръката в найлонова кесия,така изкарах ноща.Мехурче стана само на местото,проядено от барута.
Детето си също мажа с мед,той беше пристрастен към горещата ютия в прохождащия етап.
Точкова,съжелявам за кошмарните изживявания,дано не се повтарят и малката оздравее бързо.

Тема Само да те успокоянови [re: Tochkova]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано28.06.09 14:35

На кръстницата на Ния детето като беше малко на проходилка, със засилка са придвижи към гладачницата и от удара ютията му падна върху двете ръце (включена), гледката беше покъртителна, ходи дълго време с бинт, но слава Богу сега няма и помен от белези или спомен някакъв оттогава.
Пак малкият дявол. Бързо да се оправяте

Hot stuff

Тема Re: Само да те успокоянови [re: jana]  
Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано28.06.09 18:31

Точкова дано скоро сладурчето е по-добре! Наистина да са ни здрави децета, другото не е важно!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.