|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Има ли пълно щастие?
|
|
| Автор |
jana (хаплива) |
| Публикувано | 23.06.09 15:00 |
|
|
... или все нещо не ни достига, за да сме истински щастливи?
Hot stuff
| |
|
Тема
|
Re: Има ли пълно щастие?
[re: jana]
|
|
| Автор |
-Randi- (ентусиаст) |
| Публикувано | 23.06.09 15:05 |
|
|
Ако има, то това е временно удоволствие.
Аз поне все си намирам нещо, което да ми прави щастието непълно, но и не се стремя към такова- животът би били твърде скучен, ако абсолютно всичко ми е наред. Като цяло съм оптимист, но не съм почитател на перфектната идилия....
Яна, да не би да се стремиш към пълното щастие?
| |
|
Тема
|
[re: -Randi-]
|
|
| Автор |
jana (хаплива) |
| Публикувано | 23.06.09 15:12 |
|
|
Ха ха кой не се стреми към пълното щастие. Може би го имам и като повечето хора не го оценявам ?!
Според мен пълно щастие няма иначе наистина не би било интересно, трябва да има и нещастие, за да може да се оцени после пълноценно щастието .
Hot stuff
| |
|
|
|
но си зависи от самия човек да го докара. Щастието не идва от предметите и хората около нас, а от нас самите, от вътре и зависи от начина ни на мислене, от степента ни на негативност, претенциозност и т.под. Ако мислиш за хубавите неща в живота си, ще си по щастлив отколкото ако се концентрираш на лошите и на липсите си. Не може да имаме всичко, което ни е кеф, но да бъдем щастливи е възможно. Знам че звуча крайно и това на практика едва ли може да се постигне. Но на теория ми звучи възможно .
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Дaфнa (кукувица с ято) |
| Публикувано | 23.06.09 15:41 |
|
|
оооо...няма :) Ако имаше сигурно щях да съм спряла да живея :) Винаги има едно "още, и още, и още..." :) Това е хубавото на живота- винаги има към какво да се стремиш :)
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
| Публикувано | 23.06.09 15:47 |
|
|
Миналата седмица гледах светулки покрай една нива на брега на морето и бях напълно сигурна, че има пълно щастие.
И то не е в най-новата кола, пълна спестовна книжка и 4 катна къща с конюшна и 5 щастливи деца припкащи между сплетени на плитки понита и голдън ретривър(не, че е зла, де), а в честите моменти, които ни карат да се усмихваме....Така, че за себе си мога да кажа, че малките порции житейски удоволствия са най-добрата предпоставка за пълно щастие.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Cтpeйнджъp (змийче усойче) |
| Публикувано | 23.06.09 15:48 |
|
|
Янче, моя съпруг казва, че има пълно щастие. Той бил - хем пълен, хем моето щастие!
Та в тази връзка, явно съм намерила пълното щастие!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
_dexter_ (оптимист) |
| Публикувано | 23.06.09 16:22 |
|
|
За себе си мога да кажа, че няма. Както казвате, щастието е състояние на човека, не зависи от обкръжаващия го свят. Била съм в различни ситуации, обикновено получавам каквото съм искала, но не винаги съм била щастлива с полученото. Така че сега работя над себе си, над очакванията си, за да мога да постигна вътрешна хармония, което понякога е равнозначно на щастие
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ariel$$ (ветеран) |
| Публикувано | 23.06.09 16:26 |
|
|
Не се чувствам нещастна, а само малко изморена!
| |
|
|
|
И мисля точно така..и съм точно на тази фаза..(вече доста време..)
Не мисля, че нещо или някой е в състояние да ме направи по-щастлива, отколкото сама си позволявам да бъда..
В този смисъл.. поредицата от малки хубави и запомнящи се моменти са това, което асоциирам с щастието..
"Който иска нещо-намира начин,който не иска-търси оправдание"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|