|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
"От нищо- нещо"- интересни играчки за децата :)
|
|
| Автор |
Дaфнa (кукувица с ято) |
| Публикувано | 24.06.09 09:58 |
|
|
Подтикната от една друга тема, реших да пусна тази, в която всички да споделим интресни и занимателни играчки за децата, за които сами сме се сетили. Мисля, че ще бъде интересно, пък и полезно за всички
Ще започна да пиша това, за което се сещам, пък после ще дописвам
* платнена носна кърпа и зашити по нея разноцветни копчета и конци
(това е перфектно за малки бебоци, пък и за по-големите. Като зашием здраво копчетата и завържем конците- няма никаква опасност..пък и става с две лица )
*всякакви кутийки от кремове измити добре;
кутийки от хапчета; шишенце от Нурофен
Ако се напълнят и с нещо тракащо (ориз, боб) стават и дрънкалки
* хит е измит дозатор от сапун, в който сипвам малко вода
* за по-големите бебоци чудесна игра е остатъка (рулото) от тоалетната хартия или домакинската кърпа, в която се мушкат едри орехи или топче за пинг-понг. Ако се добави и една купа, в която да падат и дрънкат топчетата- перфектно :)
* добре измита опаковка от сух дезодорант или рол дезодорант (и в двете има въртящи се части)
* пластмасовите части от шоколадовите яйца се пробиват и завързват с шарени конци едно за друго (висят, като мартеничка), а вътре може да се сложи ориз и боб за различно дрънкане. Става и за малки (да виси на количката) и за големи.
* Друга хитра "дрънкалка" за количка е шишенце от минерана вода, на което е пробита капачката и така се завързва за количката да виси над главата на бебето. Когато се напълни с водичка от отблясъците се получава много красиво и хипнотизиращо.
*простор за дрехи (от тези кръглите с много щипки по тях, има ги в магазините за 1лев), на който се защипва каквото се сетите - шарени парцалчета, плюшени играчки, картонени кутийки и т.н. Готиното е, че много лесно стават промените и никога не омръзва . Това е чудесна играчка за кошница за колата (освен за количка).
Засега се сещам толкова.
Интересно ми е и вашите дечковци с какви играчки и игри се забавляват
| |
|
Тема
|
Re: "От нищо- нещо"- интересни играчки за децата :)
[re: Дaфнa]
|
|
| Автор |
NikiFin (ветеран) |
| Публикувано | 24.06.09 10:04 |
|
|
не съм много по идеите ама ще се възползвам от твоите. За щипките как не съм се сетила
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
| Публикувано | 24.06.09 10:38 |
|
|
Малка бутилка от безалкохолно напълнена с шарени бобчета, леща и т.н. Търкаля и дрънка.
Кашони с различни размери и изрязани отвори, през които детето може да се промушва или да прекарва ръчички и крачета.
Звънчета, зашити върху кърпа или закачени на простор.
Сметало.
За щипките - внимавайте, защото моята беше разделила двете части и налапала малката метална част. 8-9 месечна беше.
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от surfline на 24.06.09 10:40.</EM></FONT></P>Редактирано от surfline на 24.06.09 10:47.
| |
|
Тема
|
[re: surfline]
|
|
| Автор |
Дaфнa (кукувица с ято) |
| Публикувано | 24.06.09 10:51 |
|
|
О, да! Как не се сетих за щипките Играчка номер едно...но досега и с двамата не ми се е случвало подобно нещо. Ще го имам предвид...
И двамата си играят много с тези щипки...хем едното вече е на 4 години
Като каза кашони, наистина пада голяма игра....слагат си ги на главата и ме карат да удрям с нещо отгоре Ефекта е още по-силен, ако им разреша да го правят с легена...
И другото, сега се сетих, като казах леген, е да ползват вместо буталка леген ...но се прилага само при равни подове, без килими и прагове... Да предупредя, че може малко да се надере ламината
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
_dexter_ (оптимист) |
| Публикувано | 24.06.09 11:01 |
|
|
Ааа, защо - легенът е перфектен на килим. Става също и за носене - нашето диване сяда вътре и баща й я разнася из цялата къща, докато го заболи гърба
Счупени мобилни телефони, старата чанта на мама, напълнена със стари визитки, портмоне със стотинки (не става за деца, които пъхат всичко в устата), всякакви странни кухненски джаджи - пластмасови и дървени подложки, черпаци, бъркалки, отварячки - сложила съм ги в шкаф на нейното ниво - умира си да ги извади, да ги нарежда и разнася. Също пълни консервни кутии, торби за смет (ако след това ви се играе да навивате ролката) - изобщо у нас кухнята е пълна с всевъзможни "играчки"
| |
|
Тема
|
[re: _dexter_]
|
|
| Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
| Публикувано | 24.06.09 11:47 |
|
|
Да, кухнята е рай!
Точилката в къщи също винаги е била много актуално занимание.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Solar Wind (уморена) |
| Публикувано | 24.06.09 11:53 |
|
|
Празна тенджера/купа, всевъзможни нещица в нея и дървена лъжица.
Празни кофи от течен шокола, стават и за столче , както и да се покатери на тях.Кашони на вид малки, но някак успява да се скатае вътре, това е голям кеф . Одеало за да се покрие и да се прави на призрааааааааак .
Редактирано от Solar Wind на 24.06.09 11:53.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ivatom () |
| Публикувано | 24.06.09 12:29 |
|
|
Страхотни идеи при нас хит са камъчетата и листа от рози,много хувави идеи имате ще се възползвам и аз.Хубава играчка е и чантата на мама,или пък мокра кърпичка,празни кутии вякакъв вид с напъхани вътре неща от вякакъв сорт.Това е за сега ако ми дойде нещо интересно на ум ще пиша пак
| |
|
Тема
|
[re: _dexter_]
|
|
| Автор |
Дaфнa (кукувица с ято) |
| Публикувано | 24.06.09 13:04 |
|
|
Хахааа..вярно, бе, кухнята У нас не разрешавам, но елате и вижте у майка ми, като сме на гости....все едно няма деца ...и кухня Всичко е една купчина и децата под нея
| |
|
Тема
|
[re: surfline]
|
|
| Автор |
Дaфнa (кукувица с ято) |
| Публикувано | 24.06.09 13:05 |
|
|
От малка учи женски "тактики"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|