Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:48 10.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Първите месеци след ражданетонови  
Автор -Randi- (ентусиаст)
Публикувано12.06.09 08:34

Музата за това заглавие е онази стара, все още незаключена тема "Споделете", която изскочи изневиделица в клуба... Та ми стана интересно какво бихте споделили относно първите вълнуващи седмици,месеци след раждането на вашето дете- трудни или лесни бяха? По-трудни или по-лесни от очакваното?

Редактирано от -Randi- на 12.06.09 08:34.

Тема Re: Първите месеци след ражданетонови [re: -Randi-]  
Автор Aлa-Бaлa ()
Публикувано12.06.09 08:44

Зависи какво очакваш май. Първият път...не знаех какво ме чака и не беше никак трудно. Но имах дете песен, ляга вечер, буди се сутрин, яде, спи, яде, спи...коликите бяха незначителни, беше лято- повече време навън.
При второто обаче...не знам защо си мислех, че ще е като сестра си...ама не...денонощен ресторант, денонощни колики, особено нощем, денем си спеше. Зимно време, не можеш да излезеш навън... И тук някаква следробилна тъга ме беше хванала и беше страшно за седмица две вкъщи. Все ми се ревеше, чувствах се дебела и излишна... пълна лудница.

Виж недей да ги мислиш от сега, то малко ти остана докато се гушнете с бебо, но не се настройвай предварително. Настрой се позитивно и дори и да ти е тежко началото ще го преодолееш по-леко.

Автор mishellinna (MISix)
Публикувано12.06.09 08:56

Ранди, мисля, че точно ти не трябваше да пускаш такава темичка

Предстои ти най-сладкия миг в живота на една жена, тук ще чуеш различни мнения по темата, които биха могли само да те объркат. Аз умишлено ще ти спестя моите първи месеци Не го мисли от сега, не се настройвай по никакъв начин, защото всичко си идва с детенцето - всяко едно е толкова различно, че както и да искаш да се подготвиш, все ще останеш изненадана! Това, което мога да ти пожелая е, да обръщаш внимание на сладките моменти в тези първи месеци, защото отлитат много бързо и после адски много ще ти липсват! Пожелавам ти да нямаш никакви пречки и трудности, но даже и да се сблъскваш с такива, детенцето ти ще ти помогне да ги преодолееш. Изживявай всеки ден след появата на бебо като единствен и неповторим, защото е такъв!

Автор нeмиpницa (мама на двама)
Публикувано12.06.09 09:06

За къде си се забързала, радвай се и гали хубавото си коремче, приказвай на бебка. Като се появи на бял свят, че се настроиш веднага на неговата вълна.

Моята препоръка след раждането в началото да лежиш с бебка, да забравиш за къщата - чистене, пране и готвене. В началото кърменето е почти на 30 минути /то коремчето му е с големината на орех/. Книжки, ТВ и кърмене....За второто бебе вече знам.....Никола сега качва по 300 гр на седмица, а Стефан едвам по 100 гр на седмица преди 4 години.

Тема Re: Първите месеци след ражданетонови [re: mishellinna]  
Автор Mese4inka (пристрастен)
Публикувано12.06.09 09:08

И аз споделям мнението, че каквото и да очакваш може да ти се случи точно противопложното. Няма смисъм отсега да се настройваш на определена вълна, важното е, да се заредиш с търпение и желание, другото ще се нареди от само себе си. Природата е помислиа за всичко. Сега може да си мислиш, че ще ти е много трудно да се будиш нощем, но ще видиш как изобщо даже няма да се замисляш, а ще го правиш автоматично. Сама ще почувстваш как да действаш в дадена ситуация. Децата са толкова различни, че дори една майка да ги е раждала, няма гаранция, че поведението им ще е еднакво

Ако трябва да ти дам съвет, ще е - да се настроиш за най-тежкото, както си мислех аз. Така всичко след това ще ти се струва песен
Каквото и да ти предстои, повтаряй си соломоновата притча, че всичко минава... Дето се казва, връщане назад няма

Автор Acя ()
Публикувано12.06.09 09:08

Ранди, аз смятам като Ала-Бала зависи от твоите очаквания

, зависи много и от твоя собствен темперамент.
С първото дете имах само няколко очаквания и те се покриха, но особено едното си беше жив късмет-очаквах бебето да няма колики и че ще кърмя. Знанията и увереността ми бяха обаче по-ниски от необходимото. Може би това, което ще ти напиша ще ти е от полза...в първите две седмици след изписването майка ми беше у нас, а после за 3 седмици беше свеки. Бях изнервена от присъствието на майка ми, предимно защото тя винаги излъчва увереност, с всичко се справя, бебето е спокойно при нея, беше поела голяма част от домакинските задължения и аз се чудех как ще се справям като тя си замине . Като дойде свеки си имах ядове с нея...и с двете основното, което ме тревожеше беше, че след хранене им давах бебето и то беше спокойно в момента, в който я гушнех аз плюеше биберона и ме търсеше за сукане. Това е нещо нормално за бебетата и няма нищо лошо да се предложи на бебенцето да посуче още мъничко, но тогава не го знаех и много главоболия си докарах от това.
Сега си давам сметка, че освен, че не спеше по много Ели е била изключително кротко и спокойно бебе.
Ти ми изглеждаш много уверена и разумна и съм сигурна, че ще се справиш страхотно, за всичко останало сме насреща.

Автор -Randi- (ентусиаст)
Публикувано12.06.09 09:13

Момичета, пуснах темата както обикновено от любопитство

, прииска ми се да чуя мнения на мамите тук, които малко или много "познавам".

А бебето нека си поседи поне още месец в корема ми...

Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано12.06.09 09:36

Да си призная първата седмица бях доста притеснена отколкото очаквах именно защото за пръв път се сблъсквах с родителството. Имала съм малък брат, гледама съм го, но това беше различно. Очаквах съвсем други емоции и в много по-малка степен, а то .... свикването с детето ми отне към седмица, за да разбера кога и за какво реве, да нагодиме режимите си (т.е. аз да се нагодя на нейният). Помня, че първите дни се обвинявах, че не изпитвам майчински инстинкти, беше ми едновременно странно, любопитно, дори не изпитвах умора от превъзбудата към случващото се. Постепенно нещата се успокоиха и ежедневието макар и обърнато на 360 градуса си влезе в релси. Депресии не съм изпитвала, защото нямах много време да мисля, действах механично, обръщах внимание както на детето така и на себе си (с много труд имах откраднато време и за мен). Интересното е, че след раждането имам много по-голямо самочуствие, чуствах се много пълноценна и щастлива и вечно бях като зелка нахилена. Не казвам, че не е имало проблеми и тревоги, но усмивката не слизаше от лицето ми - бях щастлива, бях доволна от живота, бях МАМА!

Hot stuff

Автор ariel$$ (ветеран)
Публикувано12.06.09 10:04

Хубаво си беше! Малкият беше толкова сладък в едно гащеризонче на пингвини! И имаше бебешка гънка на вратлето! И се тикаше като агънце в мене, за да цица. Само опашка дето не размахваше от задоволство. Коликите борих с Еспумизан 15 капки и Бейби нос 5 капки в комбинация. Трепач е! От Колиеф няма никаква полза, а е една камара пари. На 3 месец от раждането ми се искаше да имам още едно такова. Ела ме виж сега! Докопал кафето ми и се полял с него в леглото. Наложи се да пера матрак. Бръкнал в торбата с покупките и извадил една кофичка кисело мляко. Ял и мазал, не е за разправяне. Люкът на пералнята скоро ще даде фира! Само викам "не", но полза никаква.

Автор gigikas/ginger (мама на Алекс)
Публикувано12.06.09 10:04

И аз да се включа....:)
Когато бебо се роди, беше зима, от самосебе си става ясно, че по-рядко излизахме, защото беше доста студено. Но за сметка на това, беше много спокойно бебе, хранеше се добре, спинкаше, почти нямаше колики. НО, направих някои грешки, които втория път, надявам се, няма да допусна - нали човек се учи от грешките си. Първо дойде майка ми, още от изписването, ОК, помагаше ми, вършрше домашните задължения, ама се почна...ох, на това дете дали му стига кърмата, дай му малко АМ, дай му вода, гладно е, жадно е, едва удържах фронта. Замина си тя, цъфнаха свекитата, вървя и чистя след тях, нервирам се, 100 човека вкъщи, абе много се изнервих. В резултат - бебто ми на 20 дни прекара 1 седмица в неонатологията, без да знам какво му има, закарахме го с 35 градуса Т, полуживо, така и до ден днешен не разбрах какво му беше станало. наляха го с глюкоза и антибиотик, отиде кожа и кости, и ми го върнаха като буренце с 2-3 килца отгоре. Абе тежък период беше.
Сега, дано всичко е наред, сами с мъжа ми ще сме, никой не ми трябва да ми вдига нервите и да ми се бърка. пожелавам на мамите, за които ще е първо бебче, да бъдат по-уверени в собствените си сили и в тези на половинките си, могат да се справят и сами. Бабите си мислят, че помагат, но в повечето случай са в тежест. Майката има нужда от абсолютно спокойствие, за да кърми и да си почива, когато и бебчо спинка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.