Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:27 27.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Бихте ли си дали детето в специална ...нови  
Автор NikiFin (ветеран)
Публикувано12.06.09 14:30

детска градина. Много от вас знаят за проблемите ми с Давид, с неговата нервност, истеричност, неконтролируемост. Такъв е явно и в детската. И след една година неуспешни опити да го очовечат се отказаха. След консултация с психолог горещо ми препоръчаха да го запиша в друга детска градина, обикновена, но има група за специални деца, с поведенчески проблеми и особени нужди.
Там имали повече ресурс, повече могат да дадат на детето ми.
От друга страна като знам какви са жестоки децата и си представям как нормалните сочат специалните и викат Ето ги тия лудите.
Чудя се дали да го пращам там. Въпреки че едва ли ще ми дадат право на избор. Май първо ще ми го предложат и ако не се съглася ще ми го наложат.

Редактирано от NikiFin на 12.06.09 14:32.

Тема Re: Бихте ли си дале детето в специална ...нови [re: NikiFin]  
Автор vihrogonche (хлапето е на 4)
Публикувано12.06.09 14:36

Ники, сложен въпрос поставяш. Аз ще ти отговоря аз как бих постъпила според мен - бих го дала в специална група, но временно, за пробен период, ако е възможно, за да се ориентирам дали решението е за добро на детето или не е. Бих се интересувала повече от това дали на новото място той се чувства добре, приобщен, приятно му е, отколкото от това как и дали другите деца ще гледат на него... макар че от това сигурно боли... обаче не е задължително да бъде така, нали?
Виждам, че Ева и Теодор днес са ти РОЖДЕНИЦИ - да са ти живи и здрави, повечко да те слушат и мнооооого да те радват! Нека детството им бъде щастливо, нека бъдат много обичани! Честит празник на семейството ви!

А Давид - ОБИЧАЙ ГО - това е така важно за всички по-особени деца! Гушкай го, вярвай му, възприемай го като добро, но малко нестандартно, дете. Опитай се да видиш положителните му качества и черти, и по-малко се вторачвай в отрицателните му. Зная, миличка, че отстрани винаги е лесно, друго е да си в кюпа... но... поне се опитай да бъдеш по-позитивна. Целувки от мен, Деси

Януари 2009, Протест:

Тема Re: Бихте ли си дали детето в специална ...нови [re: NikiFin]  
Автор Acя ()
Публикувано12.06.09 14:46

Ники, да, аз бих си дала детето в такава детска градина. Безпокоиш се за реакцията на другите деца, но не е ли по-вероятно в такава група да са повече деца като Давид?!тогава той няма да е различен и няма да има кой да му се подиграва, поне аз така разсъждавам. Ти как мислиш?!
Според мен е разумно да го пуснеш там, след като ще имат повече ресурс. Според мен ако има кой да обърне внимание на персоналните му нужди скоро ще се оправят поведенческите му проблеми. Казаха ли някаква диганоза?

Автор -Randi- (ентусиаст)
Публикувано12.06.09 15:10

Ако дава по-добра перспектива за детето, бих го дала- макар че не съм на твое място и пиша само на теория.

Доколкото ми е известно такива детски градини разполагат с повече персонал, за да могат да се занимават по-интензивно със самото дете. Имам племенник, който посещава такава градина и ходи с голямо желание там, докато на предишната "обикновена" детска градина беше точно обратното.

Редактирано от -Randi- на 12.06.09 15:11.

Автор _dexter_ (оптимист)
Публикувано12.06.09 15:31

В Дания не са ли по-толерантни към различните деца и хора?
И аз мога да отговоря само теоретично - да, бих си дала детето в такава градина. Все пак не е някоя страховита институция, а детска градина със специалисти

. Имам познати, чието дете е като Давид (поне прилича по описанието на Давид) и преди време баща му разправяше как Борко се чуствал некомфортно в нормалната училищна система и как би било добре да има програми и за по-различните деца

Автор galia71 (ентусиаст)
Публикувано12.06.09 16:21

да, колкото и да е лесно отстрани да го кажа. Защото ще знам, че там наистина ще получи нужната помощ и от подходящи специалисти. Може би и ти самата ще получиш съвети как да се държите с него и какво да изисквате и очаквате.

На моя приятелка детето има говорни проблеми (ще бъде в първи клас). И от тези проблеми идват същите прояви както при твоето момченце. Ходят на логопед, занимават се вкъщи, но мисля че определено щеше да има по-добри резултати-най-вече поведенчески, ако наитина се занимаваха с него специалисти.

Тема Re: Бихте ли си дали детето в специална ...нови [re: galia71]  
Автор flor4eee (пристрастен)
Публикувано12.06.09 16:40

И аз бих, но бих проучила първо с какви точно специалисти разполага градината и какви специални грижи се полагат за децата, т.е. с какво точно е различна от обикновена ДГ. И бих го завела на детски психолог.
Ники, ЧРД на Ева и Теодор! Да са ти живи и здрави, все така чаровни, много послушни и много да ви радват!

Тема Re: Бихте ли си дали детето в специална ...нови [re: Acя]  
Автор NikiFin (ветеран)
Публикувано12.06.09 18:50

диагнози поставя само психиатър. А той не е бил при такъв. Сигурно имат предполагаеми диагнози, но никой не ги споменава. Става дума за детска градина с нормални групи и една специална група. Имах предвид че децата от нормалните групи може да се подиграват на тези от специланата група като ги видят по двора и по улиците. Но може и да не е така, защото тук и учителите и родителите учат децата си да приемат различните, а не да ги сочат с пръст. Все пак има и подигравчии, със сигурност го знам. Но като мисля все повече клоня да го запиша там. Преди обаче да реша трябва да посетя градината. Ако в групата са някакви наистина много тежки случаи може да се откажа.

Тема Re: Бихте ли си дали детето в специална ...нови [re: galia71]  
Автор NikiFin (ветеран)
Публикувано12.06.09 18:55

И Давид има говорни проблеми, но останалите проблеми не мисля че идват от говорните. Просто тотално има някакво разстройство което се отразява на поведение, говор, хранене и т.н. Не знам дали при него всъщност наистина има проблем или всичко идва от инатливия му рачешки характер да върви все срещу себе си както и от БГ темперамент. Аз съм подобна на него и го разбирам, но тук не могат да го възприемат

Автор *choky* (deeper_m)
Публикувано12.06.09 18:58

Ники, а може би ще е добре да се срещнете със специалист...дори няколко, които да кажат дали има нужда от подобна намеса (записване в различната група)....Казвам ти го, защото замествах дълго време учителка в такава - специална паралелка в едно училище. Ами...според мен...тези поведенчески проблеми и т.н. се дължат до голяма степен на "ранното профилиране"...Имам пред вид, че много от децата, бяха просто "нарочени" за различни и записани в подобни групи/класове още от 2 годишни...което според мен не е правилно...
Аз лично мнооооооооооого бих се замислила как да постъпя и бих търсила много...и то компетентни мнения по въпроса(като уточнявам, че...не знам теб кой те съветва да го запишеш в такава група...

)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.