Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:47 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Новините днес !нови  
Автор Ali_ (бях независима)
Публикувано29.05.09 13:01

Понеже свекито си тръгва днес, снощи взе да погледа бебчо за 1 час. И седнах аз на спокойствие да гледам Новините. И този 1 час ми беше изпълнен с драма, вълнение, възмущение, болка, гняв, безсилие... Много по-тежко от най-тежкия филм. Как не казаха 1 позитивно нещо, не се прокрадна надежда, не лъхна от никъде оптимизъм...

!!! А бях кораво момиче. Дали това, че вече съм майка ме е размекнало ?
Но сериозно се замислям дали да не спра Новините. Днес на обяд пак се загледах.
Първа тема : Трагедията с катастрофата. Национален траур !
Втора тема : Някаква жена се биеше държеше 7-8 годишно момиче . Един мъж я удари силно в лицето, тя поставяше детето пред себе си като щит и продължаваше да се ежи и перчи...
Трета тема : Родители на дете с тежка епилепсия се молят детето им да има малко по-качествен живот...Нужни са много пари.

Тема Re: Новините днес !нови [re: Ali_]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано29.05.09 13:12

България днес.

Hot stuff

Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано29.05.09 13:49

И аз съм потресена от случващото се! Много ми е мъчно за всички, това че съм станала майка наистина ме размекна много, но и телевизиите прекаляват! Вчера се възмутих много от неперъкъснатите преки репортажи пред Пирогово и навирането на камери в лицето на шофьора причинил катастрофата! Снимането на всички тежко пострадали, репортерите търчат по-бързо от линейки само и само да покажат едно петно кръв повече от другите телевизии! А по нова това с майката дърпаща детето си и бащата, който я удари! Каквато и да е причината защо трябваше да бъде излъчвано с най-малките подробностти! За детенцето с епилепсия - имаше репортаж, роднините молят за помощ, но за телевизиите това е поредната сензация! И после се бият в гърдите - вижте ни колко добра кауза си намерихме да събираме пари!

Използват всичко по най-долния начин! Довечера в предаване с Ники Кънчев ще се събират пари за семействата на загиналите във вчерашната катастрофа и за тежко пострадалите! Е това ако не е използване здраве му кажи! Възмутена съм!

Тема Re: Новините днес !нови [re: jana]  
Автор krisi_mi (НОВОБРАНКА)
Публикувано29.05.09 13:50

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ СА ТАКИВА НОВИНИТЕ.ТРАГЕДИИ СЕ СЛУЧВАТ НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, НО НЕ СЕ АКЦЕНТИРА ТОЛКОВА ВЪРХУ ТЯХ ИЛИ ДРУГИЯ ВАРИАНТ Е ИСТИНАТА ДА СЕ ПРЕИНАЧАВА.КАТО ЦЯЛО НИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ С ТИЯ НОВИНИ.ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "ДУХЪТ НА ВРЕМЕТО"/ДОКУМЕНТАЛЕН/ ИМА ГО В ЗАМУНДА.САМО ЩЕ КАЖА ЧЕ В АМЕРИКА Е ЗАБРАНЕНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО МУ.

Тема Re: Новините днес !нови [re: jana]  
Автор Solar Wind (Tedulina, бях)
Публикувано29.05.09 13:52

Не съм съгласна. В България се случват и хубави неща, само че да манипулираш подтиснат и обезверен човек е много по-лено

. Така с гадните новини ще ни е трудно да видим и добрите неща, просто защото насочваме мислите си колко сме зле. Еми, зле сме, ама защо да не помислим как да ни стане по-добре се чудя аз?!
Новини почти не гледам, има много безнаказани неща, дразня се на лъжите на политиците, омръзна ми да ми казват колко съм зле и т.н. Тъжно всичко, а от всичко изброено по-горе най-много се ядосвам за това че има бюджет за деца с проблеми, но не им отпускат парите, сякаш от джоба си ги вадят. Тъжно е когато разбах, че имало излишък(остатък ли незнам как се казва) от парите отделени за лечение на деца в чужбина, а в нета и по ТВто не спират призивите на отчаяни родители.
Защо медиите - нали са властни - не направят нещо по този въпрос, да разследват и да натрият носовете на тези "благодетели" разглеждащи с месеци документи на децата? Защо се хващат за трагедията на хората и дъвчат и чоплят раната с месеци и накрая пак нищо?
Но народа иска зрелища, такава била работата ...
Народа обаче иска и оптимизъм и пламък в очите за по-добро бъдеще. Как Левски навремето въпреки всички негативизми е видял доброто и надеждата за свобода, а не се е заврял в миша дупка, как други патриоти от това време не са си завряли главата в пясъка и не са се отказали пораженчески, щото видите ли много сме зле?! Ама ние сега го правим - ами зле сме и ако продължаваме така не мисля, че може да станем по-добре. Злото не дава нищо добро, но виж доброто ще ни накара да се умилим, змислим защо и ние да не направим нещо добро за другия, за природата или просто да спрем да мятаме боклуци през прозорците. Може пък и да се осъзаем и да станем по-добъри.

Извинете, просто ... набрах се

Тема Re: Новините днес !нови [re: Solar Wind]  
Публикувано29.05.09 14:03

"Злото не дава нищо добро, но виж доброто ще ни накара да се умилим, змислим защо и ние да не направим нещо добро за другия"

Абсолютно съм съгласна ! Много добре това е казано във фима "Тайната", а отскоро има и книга. Но защо все така на теория всичко ни е пределно ясно, пък като опре до приложение - нещо не ни се получава!

Публикувано29.05.09 14:15

Добре де, що да не се получава.
Давам прост пример, каквото види детето ти от теб, това прави. Ако възпитаваме децата си да уважават природата и другите около себе си, то те все нещо ще вдянат. Ако детето ми ме види да си метна билета в полянката като сляза от автобуса, а не да го хварля в кошчето до спирката - естествено е и то да направи същото след време. Сина ми знае, че боклука се хвърля е коша и само там, забелязва боклуците по улиците и т.н. Ако това научим сме станали малко по-добри и така ден след ден. Дребните неща ...
Ако едно дете стои пред компа по цял ден, гледа безразборно ТВ и не му се обръща внимание е някак естествено да го избие на агресия, не мислите ли?!
За възрастните промяната е по-трудна, но не е невъзможна. Ако помогнеш на възрастен или му отстъпиш ред ще го накараш поне да се усмихне.
Знаете ли какво ми се случи и бях изумена. Дадох ред на бременна жена в м-н и тя ми каза, че това и било първия такъв случай, да и отстъпят ред. Добре де, малко човещинка ни трябва не само злоба и черногледство.

Публикувано29.05.09 14:31

Аз може да уча детето си да пресича сАмо на пешеходна пътека и зелен светофар, но наоколо е пълно с майки, пресичащи кръстовищата по диагонал, непоглеждайки светофара, мислейки си, че като са хванали дете за ръка са защитени

.
Доброто поражда добро, но и лошото - лошо...

Публикувано29.05.09 14:56

Така е и аз това казвам. Но в очите на сина си АЗ съм примера сега и ако АЗ сгреша бива забелязано веднага. Естествено че ми задава въпроси, кой е хвърлил тези боклуци тук, ама защо не ги е хвърлил в кошчето, кой е паркирал тук тази кола (на детската площадка) - не спазва правилата? Ей такива, но обяснявам и казвам, че е важно ТОЙ да спазва правилата и това че другите не ги спазват не е хубаво.
Представи си, че тези майки в един момент се замислят и осъзнаят, че ти си права като спазваш правилата и пресичаш на зелено - тогава си е струвало, че всеки един път си чакала на светофара. За мен си струва, чакам заради сина си, за да знае че има правила и те са за да се спазват и ако всеки ги спазва ще е по-добре на всички. Дори когато съм сама, без детето ми минават мисли - няма го да ме види, що да не пресека на червено, видиш ли няма кола. Не пресичам и това е не само заради сина ми, а и заради всички онези шофьори дето не са по-прости от мен та да чакат на червено дори и да няма пешеходци. Като студентка обаче съм пресичала и не съм се замисляла за това

, но ето че детето ме направи по-добра и то не само за това.
Всеки може да повлияе на околните с доброто си поведение, дори и на 1човек си струва.
Ако и медиите помислят за това мисля, че ще ни е по-добре.

Автор dropul (Mishamam)
Публикувано29.05.09 15:13

!!! Няма иконка с вдигнат палец за ОК. Децата са попивателни на нашето поведение.
Ужасно мразя някой да каже - защо да съм прецакан и да го правя така, като другият не го прави - той по-тарикат ли е от мен ( и за разделния боклук, и за шофирането неправилно, и за пресичането и за много много други неща).

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.