Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:32 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Киселининови  
Автор Shmatka ()
Публикувано13.04.09 22:55

ле ле ле ще отка4а! В събота ударих 26та седм. и ве4е 2ра нощ не мога да спя от адски киселини. Докато си легна и се по4ва едно 4удо нямам думи - първата ве4ер 4ак до повръщане стигнах. Гледам да не ям много късно,все балансирани здравословни неща но 2 нощи ми се разказа играта. И при вас ли е/беше така? Помогнете със съвет девоики!

Тема Re: Киселининови [re: Shmatka]  
Автор snich (top4o)
Публикувано13.04.09 23:04

Съчувствам ти

При мен това състояние продължи до раждането.Много малко спях тогава.Спасяваше ме 2-3 хапки хляб преди лягане.Подтискаше киселините и успявах да заспя.Всъщност последните два месеца се хранех само така - по 2-3 хапки хляб на всеки 6-8 часа.
Препоръчваха ми ябълки или газирана вода,но те не ме облекчаваха.
Консултирай се с лекаря си.Мисля,че има таблетки против киселини ,които са безвредни за бременни.

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано14.04.09 00:16

Ох да... по голяма гадост от това не се сещам... съчувствам ти.... с друго не се сещам с какво мога да помогна

...

тинтири-минтири

Автор bggal (Kpucu)
Публикувано14.04.09 01:19

или му е майката, питай докторчето ти кое е окей за теб. Аз пиех Tums, а сестра ми сега пие Zantac с 2рата бременност и на една приятелка са и казали да пие Zantac, макар че според мен са много силни за бременни, но докторите знаят по-добре от мен. Определено неприятен период, аз дьрчех по и аз незнам колко от ужас но ще отмине и ше се забрави - сьчувствам ти определено и аз!

Автор natam-nasam (хмм...)
Публикувано14.04.09 09:18

И мен ме тормозеха нощем киселини, затова спях с хапчетата под възглавницата. Само че не мога да се сетя името на лекарството. Питай лекаря си, ще ти предпише нещо. Хапчетата помагат.

Автор cchery (G'n'R forever)
Публикувано14.04.09 11:11

О, говори ми! Що повръщане му хвърлих и с двете бременности от киселини. Освен от хиперемезиса. Аз не лягах без блистер Талцид или без шишенце Антацид. Просто не ставаше. Естествено, си попитай гинеколога. Не мисля, че ще ти навредят тези лекарства. Другото е да си разтвориш содичка във вода, може и лимонтозу да й прибавиш и да я пиеш веднага като кипне.

Иначе коричка хляб, студено прясно мляко, газирана вода, а най-добре кола, близване на сол - всичко това облекчава също. Но за през нощта само таблетки, поне аз бях така.

Тема Re: Киселини [re: Shmatka]  
Автор lavandula (спокоен)
Публикувано14.04.09 12:23

За киселини пиех Квамател и Талмацид (или Калмацид питай в аптеките за лекарство при бремнни). Друго най елементарно сода за хляб във вода помага много но при по слаби киселини.

Тема Re: Киселининови [re: lavandula]  
Автор Mese4inka (пристрастен)
Публикувано14.04.09 13:48

Клянам се на Талцид и кока количка... В тях намирах спасение

Автор tani4ka (mama na dvama)
Публикувано14.04.09 14:00

Милата.....По-голяма гадост от това - НЯМА!!! На мен единствено ми помагаше ТАЛЦИД. И газирана вода на моменти.

Автор tzvete_das (търсеща)
Публикувано14.04.09 15:16

Голяма гадост е - вярно. И аз съм така по цяла нощ...
До скоро ме спасяваше Талцид-а, ама вече го няма

Пробвах със Стопацид - много слабо действие.
Препоръчаха ми (аптекарката де) Лактофлор - съдържа лактобацилус булгарикус и стептококус термофилус - тоест все едно ядеш кисело мляко на хапчета . Не съм пробвала още да видя има ли ефект - ще докладвам като го пробвам!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.