Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:47 26.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Обноските....нови  
Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано29.01.09 15:44

Много скапан тоя Дир. Досега пробвах да вляза.
Я да ви питам за обноските и децата. Ползват ли "онези" думички децата Ви без да се замислят и да ги подканяте. Кой е "виновника" да ги знаят? Въобще да побистрим темата за липсата на обноски при съвременните деца....за агресията може и да не споменаваме.

Тема Re: Обноските....нови [re: нeмиpницa]  
Автор ivatom ()
Публикувано29.01.09 15:58

Моето бебе още не говори ,но когато порасне ще се постарая да казва вълшебните думички ,но ако съдя по моите племенници те понякога забравят да ги кажат.Малкият племенник е на три еми той по се сеща от кака си да казва Благодаря,заповядай,моля ама какъв е сладур само като ги казва малко срамежлив

Автор jabolinka ()
Публикувано29.01.09 16:02

Баща й на Ема преди 4 дни в колата - Педераст! Може би трябва да го цензурирам, ама айде...
И хоп с тънкото гласче - П....т! ох направо не искам да го пиша пак...
Ужасих се, че ще я запомни, ама за сега не я е повторила - много трябва да се внимава.

Автор mefirst ()
Публикувано29.01.09 16:23

Тук много важен е личният пример, според мен. Ако родителите използват често 'вълшебните' думички моля, заповядай, благодаря и т.н., и детето ще го прави

Тема Re: Обноските....нови [re: jabolinka]  
Автор Гpeдopeд (байо)
Публикувано29.01.09 16:26

И да внимаваш и да не, като тръгне на градина е неизбежно.

Тема Re: Обноските....нови [re: mefirst]  
Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано29.01.09 16:30

Съгласна съм - дребната под път и над път се моли и извинява

.
Важното е да се направи така, че на детето да му е интересно да използва учтивите думи. Дали с книжка, игра или някакъв друг начин няма значение.
Използва и "лоши" думички, но доста вяло и винаги я коригирам с някоя не толкова "лоша" - пр. Ти си глупав! = Ти си бебе!

Тема Re: Обноските....нови [re: Гpeдopeд]  
Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано29.01.09 16:30

Ми Стефан ги научи в яслата. Колкото и да се употребява у нас подобен вид поведение, факт е, че в яслата лелите се справиха по-успешно от нас.
Не е нужно да подканям. Автоматично получавам отговор, което много ме радва.

Да добавя, в 1 група е в ДГ и още не е попил и една лоша дума...........слава богу. Докога ли?

Редактирано от нeмиpницa на 29.01.09 16:32.

Тема Re: Обноските....нови [re: Гpeдopeд]  
Автор galia71 (минаващ)
Публикувано29.01.09 16:31

Моят син точно от градината беше научил всички глупости. И то още във втора група. Даже имаше думи, които казваше, че ги е чувал от момиченце. Говорихме му с баща му, но той мине не мине и си ги ползва, когато кака му го ядоса нещо.

Автор Гpeдopeд (байо)
Публикувано29.01.09 16:46

Така е. В яслите се учат много неща. Аз мога да кажа за песничките например. Бела знае доста и почти всички са от там, въпреки че и ние сме и ги пяли и сме се пробвали да ги учи. Покрай всичко положително обаче се научават и на лоши думи и това е неизбежно. Чуват ги от други деца и ги попиват, щото това е "забраненият плод". Бела преди беше на фаза "пишка", а днес е водя и едно детенце от групата тъкмо влизаше и вика на баща си - "пишка, пишка". Стана ми много смешно. Просто са като попивателни за тези неща.
Рецептата според мен е абсолютно да ги игнорираш. Виждайки че не привличат внимание им става безинтересно. Варианти с обяснения, че това са лоши, мръсни думи, че принцесите не говорят такива неща и тем подобни при нас специално бяха с нулев ефект.
Иначе темата ти е за вълшебните думи. Според мен си зависи от родитилите все пак. Дори да ги научат в градината, като не ги използват родителите им, ще ги забравят.

Тема Re: Обноските....нови [re: surfline]  
Автор jabolinka ()
Публикувано29.01.09 16:47

И ние така - моля ти се дай ми бонбонче ;) хахахаха

А на излизане и влизане от стаята за 10 минути поне 10 пъти чувам - Чао или Довиждане и после Добър ден - умирам от смях.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.