Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:56 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Ясла или детегледачканови  
Автор mamin (*_*)
Публикувано23.10.08 22:56

Дойде време да решаваме как ще се гледкаме след като свърши майчинството ми. Вариантите са:
1.Ясла
2.Детегледачка
3.Да си сменя работата с друга, която ми позволява да се редуваме с таткото и да гледаме малкия.
Всяка възможност има свойте и плюсове и минуси, но съм много затруднена във вземането на решение. На ясла децата по-бързо се социализират, но и боледуват страхотно много. За колко време "придобиха" децата ви имунитет към болестите в яслата и в децката градина?
Какъв избор сте направили за отглеждането на дечецата си?

Тема Re: Ясла или детегледачканови [re: mamin]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано23.10.08 22:59

Само едно ще ти кажа, хвърли един поглед на Спам темичката и виж какво става с болестите из градини и ясли. Вземи си гледачка и не си слагай таралежа в гащите

Автор Aлa-Бaлa ()
Публикувано23.10.08 23:01

Не съм ползвала 1 и 2, но бих ги подредила приоритетно...3, 2, 1... Не зная до каква степен се придобива имуните, зависи от детето. Дъщеря ми навремето тръгна на градина на 2,8 г. и за четирите години там е отсъствала 4 пъти, като единият път беше с варицела, а не настинка. Лично съм против яслите, но не се знае след година дали и на мен няма да ми се наложи да дам синът си там, затова само го вметвам, без да защитавам позиция.

Автор incendio (есенна)
Публикувано23.10.08 23:49

ако детето е над година, аз съм твърдо ЗА яслата...
болестите ако не ги изкара в яслата ще ги изкара в градината, ако не в градината - в училище...
мнението ми е заради обратната страна - аз си гледам детето, просто защото нямам избор - не се класирахме за яслата, а на нея страшно и липсва комуникацията с деца на нейната възраст... освен това мисля, че яслите и градините страшно помагат за изграждане на независимост, за доброто умствено и емоционално развитие на детето...

това за смените с таткото не ми се струва добра идея - рано или късно ще имате конфликт кой, колко, кога и защо е бил или не е бил на работа заради детето...

Тема Re: Ясла или детегледачканови [re: incendio]  
Автор mishellinna (лудетина)
Публикувано24.10.08 08:18

Подкрепям мнението на инсендио с две ръце! Въпреки, че бях почти година с детегледачка, не се поколебах да го пусна на ясла! Болестите ги караме и в момента, но все някога ще стане - или в градината, или в училището! Промяната в детенце обаче след тръгването му е страхотна!

Автор snich (top4o)
Публикувано24.10.08 09:32

При мен проработи редуването да я гледаме.Вярно,че детето ще боледува,когато и да решиш да го пускаш в детско заведение,но аз лично предпочетох да боледува на една "по-зряла" възраст (3год)

По яслено време наемах почасово бавачка,колкото да покрива липсата на родител.През останалото време се редувахме с таткото.Не сме се карали за това.С боледуването,което спохожда повечето деца,изобщо не си заслужава да се връщаш на работа.Ако се върнеш на работа и детето боледува често,ще трябва гледачка да си наемеш.Няма лесно решение на проблема.
Според мен социализацията започва в градината.Тогава децата са в такава възраст,че по-умеят да изграждат отношения с връсници.
Накратко казано - не харесвам яслите,а и варианта с редуването в гледането при мен проработи.А и колко време ще се редувате - най -много 2 години,докато тръгне малкия на градина

Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано24.10.08 10:59

ЗА яслата.
И двамата съм ги пращала на ясла /малкия в момента е там/. Само да уточня, че и двамата тръгнаха на 2 год., след като ми свърши майчинството.
Баткото изобщо не е боледувал. Малкият боледува повечко, явно е кекавичък.
Обаче когато си е в къщи става в 6,30 сутрин и както е с пижама се нарежда до входната врата и започва да вика - айде, айде. Страшен любител е на яслата и направо ми се къса сърцето като се разреве сутрин, че батко му тръгва за градина, а той остава у дома.
Моят съвет - след като ти свърши майчинството пробвай с яслата. Ако нещата не потръгнат тогава мисли другите варианти. Може и вие да не се разболявате и да Ви хареса там.

Тема Re: Ясла или детегледачканови [re: snich]  
Автор _dexter_ (оптимист)
Публикувано24.10.08 11:11

Съгласна съм със снич на 100% - 1. Имунната система на децата постоянно се развива и не е задължително да изкарат всички болести, които лепят в яслата, когато са още бебешоци. 2. Като гледам Яна, която постоянно е навън по площадките с децата - няма кой знае каква нужда да е обградена от тях, защото си играе сама. А и другите на нейната възраст са така - всеки се забавлява сам, както намери за добре, контактът им е ако се сдърпат за някоя играчка.
Ние се спряхме на варианта мама+баба+тате (понякога). Аз в момента работя в къщи, но ако тръгна на истинска работа, оставаме на баба+тате (пак пнякога). решихме да прескочим яслата точно заради болестите. Деца не ни липсват, както вече обясних.

Автор mamin (*_*)
Публикувано24.10.08 11:16

Благодаря на всички ви, май найстина човек докато не пробва няма как да разбере какво е положението. Ще се запишем на яслата като първи вариант и след това ако боледуваме много ще мислим и за другите решения. А след като бъдат подадени документите за ясла и бъде прието детето, веднага ли трябва да тръгне или има период в който може да се изчака? Ако не го дадем веднага (имам в предвид да си го гледаме в къщи доколкото е възможно)губим ли си правото да посещаваме яслата?

Автор NadG (буля Моксовица)
Публикувано24.10.08 11:25

Твърдо против точка 3.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.