Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:18 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема За адаптираното мляко след 1-вата година  
Автор gevi (непознат )
Публикувано24.10.08 16:51

Здравейте
Имам въпрос - от кога започвате да давате нормално краве мляко на децата си? Синът ми е на 15 месеца и досега съм го пробвала само 2-3 пъти. Продължавам да давам адаптирано мляко Аптамил, но вече мина на Junior версията му. Като беше по-малък е пил Милумил, пак на Милупа. По принцип, знам че след 1-вата година детето може да пие нормално краве мляко, но някак още имам страх да започна с него. А и баща му е алергичен, Четох, че ако в семейството има алергични, колкото по-късно се започне с даването му, толкова по-добре. Освен това детето ми е лудо за мляко и изобщо не заспива нито обед нито вечер ако не е пило поне 150мл.
Пишете при вас как е.

zdraveite
imam vapros.ot koga zapochnahte da davate normalno krave mliako na detsata si?
sinat mi kaan e na 15 mesetsa i dosega sam go probvala samo 2-3 pati.
prodaljavam da davam adaptirano mliko aptamil, no veche mina na junior versiata mu.kato beche po malak e pil i milumil, pak na milupa.po prinsip ,znam che sled 1vata godina deteto moje da pie normalno krave mliako, no niakak ochte imam strah da zapochna samo s nego.a i bachta mu e alergichen.chetoh che ako v semeistvoto ima alergichni kolkoto po kasno se zapochne davaneto mu tolkova po dobre.
osven tova deteto mi e ludo za mliako izobchto ne zaspiva nito na obed, nito vecher ako ne e pilo pone 150 ml.
pichete pri vas kak e

Редактирано от jana на 24.10.08 16:59.

Тема Re: За адаптираното мляко след 1-вата годинанови [re: gevi]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано24.10.08 17:02

Първо да те помоля да пишеш на латинеца, ако нямаш на компа виж в първата тема за KREDOR-а.
При нас дребната отказа адаптираното мляко към 8-ия месец, тогава започнах да я захранвам и с обикновенно мляко защото от края на 8-ия започна детската кухня, в която има млечни продукти. Така, че сме почнали доста по-рано със захранването. При положение, че не ти е дал проблем можеш да почнеш захранването.

Автор NikiFin (старо куче)
Публикувано24.10.08 18:24

и аз отлагам прясното мляко още. Не виждам смисъл да го въвеждам, обичат си формула и също я пият сутрин след събуждане, обед и вечер пред заспиване. Понякога прескачат обедното ако са си хапнали добре за обяд примерно кисело мляко с овесени ядки. Но си обичат формулка и гледам да не ги лишавам. Те друго почти и не ядат, особено Ева повече си играе с храната и само опитва колко да не е без хич. От формула си живее буквално

Автор Tedulina (бръм)
Публикувано24.10.08 18:24

Моето дете е на 3г.7м. все още пие "НестлеДжуниър"2, прясното мляко така и не го одобрява като вкус. Според мен АМ е по-добро като качество сравение с пр.мляко на пазара в момента и смятам да го давам докато го пие. Всеки родител сам си предценява, като се съобразява и с детето си разбира се

.

Тема Re: За адаптираното мляко след 1-вата годинанови [re: Tedulina]  
Автор scarlet81 (mama)
Публикувано24.10.08 19:16

И аз давам АМ сутрин и вечер и не смятам да му го спирам докато той има желание да си го пие. При всички положения е по-добре от прясното мляко. Можеш да си му даваш прясно мляко в кремчета или други храни, но не виждам защо да му спираш АМ.

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано24.10.08 19:29

Моето също е пристрастено към млякото на две г. два м. е. Пие милупа и рядко давам пресно (ако ми е свършила милупата и не мога да отида до магазина)... Мисля поне до 3 г. да го давам, после ще видим... Каката която сега е на 8 г. пи мляко нонстоп (сутрин и вечер след 2-рата г.) до 6 г... после го разреди и сега съвсем не пие...

Според мен продължавай да си даваш докато детето иска или поне до 3 г. ако имаш собствени разбирания по въпроса...

тинтири-минтири

Автор dessbess (старо куче)
Публикувано24.10.08 23:23

След като таткото е алергичен, внимавай! По-добре си давай формула. При всички случаи е по-добре от прясно.

Автор vihrogonche (хлапето е на 4)
Публикувано26.10.08 11:41

геви, и аз ще те помоля да пишеш на кирилица занапред, ползвай кредора, ако нямаш на компютъра си

за АМ - Алекс го пиеше редовно до края на първата си годинка , после още цяла година пиеше само сутрин, само вечер или сутрин и вечер , обичаше си го детето и не съм го лишавала от него, само където минах от бебешко на Джуниър; като навърши 2 години, за около 2-3 месеца го "отбих" от АМ - той не протестираше

за киселото и прясното краве мляко: захранила съм го с тях още преди годинката, прие ги добре, не съм го насилвала да ги консумира, но той си ги обикна, така е и до ден днешен - просто обожава айрян, таратор, мляко с какао, кисело мляко, заквасена сметана и т.н.

отново съм фина мадама - свалих 15 килограма!!!

Приятен неделен ден на всички от мен!

Редактирано от vihrogonche на 26.10.08 11:51.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.