|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Тема за размисъл
|
|
Автор |
Astarte (емоционална) |
Публикувано | 23.09.08 15:09 |
|
Днес прочетох това и ме провокира да помисля по въпроса. Ще ми е интересно да споделите опита си, мнението си и виждането по темата. Още повече, че ние с мъжа ми сме сами деца, родителите ни с изключение на майка ми също и в семейството нямаме много примери за отношение към повече деца. На моменти след всички болести на малката се улавям, че се тревожа и мисля повече за нея и се чудя не е ли за сметка на Люба?!
| |
|
изпревари ме, мислех и аз да я пусна тази статия, че и на мен ми стана интересно. нямам опит с повече от едно дете, така че за момента само ще събирам чужди мнения.
| |
|
Аз нямам много опит още, но се улавям, че повече време отделям на малката. Дали защото все се вре в мен и пищи като не й обръщам внимание незнам...
И може би защото е по-малка, е толкова сладка за гушкане. Но не мога да си представя живота ми без Дени. Винаги когато имам възможност си я гушкам и нея и тя за мен е най-доброто дете на света. незнам дали тя на мен ми е благодарна, но аз на нея много.
Засега не мога да кажа че имам предпочитания, те все още не са се изградили като характери, за да кажа, ето този характер ми пасва повече, но знам, че любовта е еднакво голяма и еднакво ме боли за тях, като естествено осъзнавам че това са две различни душички
Deni4ka sladka - 13.07.2005
Viki drebka- 16.03.2007
| |
|
то и аз нямам по4ти никакъв опит с деца-имам само един малък бонбон на 7м,но съм по4ти убедена ,4е не може да оби4аш и двете си деца еднакво
| |
|
хубава тема, но тъй като засега имам само едно дете, не мога да взема отношение по нея
ще чета какво пишат майките с повече от едно дете
отново съм фина мадама - свалих 15 килограма!!!
| |
Тема
|
Re: Тема за размисъл
[re: Astarte]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 23.09.08 17:27 |
|
Много пъти съм си задавала този въпрос, но засега незнам отговора, поне не и за мен самата. Мога единствено да споделя, че аз имам брат и никога, ама наистина никога не съм забелязала да делиме любовта на родителите си. Винаги е имало и за двама ни и то в изобилие. Според мен не можеш да делиш любовта между децата си, това е закодирано в майчиното сърце, а то е огромно.
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
flor4eee (ентусиаст) |
Публикувано | 23.09.08 18:02 |
|
аз съм се чудила също, и от една страна съм си казвала, че никой друг не мога да обичам така, както обичам Тоби, от друга страна само като си представя едно малко пъшкулче и ... знам, че бих го обичала също толкова много. вероятно по различен начин, но едва ли по-малко.
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
tswete (Alex 25.04.04) |
Публикувано | 23.09.08 18:03 |
|
А на мен майка ми ми обясняваше още едно време, че като родя второто си дете, ще видя как любовта може да се раздели на две. Вие татковците не ги ли обичате. Или имате повече предпочитания към децата? Щото аз таткото много си го обичам, Алекс също. И не мога да кажа кого повече, но поради усещането, че съм повече нужна на Алекс, повече за него мисля и повече внимание му обръщам. Е, има нещо друго - аз все с майка оставах до късно да си приказвам, тя на мен повече ми се оплаква, разтораваме си проблемите една на друга. Жените все пак си имат свои си проблеми. А брат ми повече при баща ми. Ходят на мач, лозе (нещо, дето мен трудно ще накараш).
Та вкарвам един допълнителен въпрос - какво става, когато децата са от еднакъв пол? Защото когато са от различен всеки си има родител от собствения пол. А когато са от еднакъв как се чувствате?
| |
Тема
|
[re: Astarte]
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 23.09.08 18:16 |
|
Интересна тема.
И аз съм с едно хлапе и честно казано не си представям, че бих могла да родя второ толкова перфектно дете. Поне на този етап би ми било много трудно да се "поделя".
От друга страна може би точно второто/третото/четвъртото дете са причината майката да се научи на егоизъм т.е. на определена дозичка себеобичане, което си е здравословно както и да го погледнеш. Истината е, че излезеш ли от къщата на майка си няма кой да те "пожали", а понякога е уморително да бъдеш една бездънна каца с обич, любов и прекрасни чувства.
| |
Тема
|
Таткото е друга тема
[re: tswete]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 23.09.08 18:26 |
|
и друг вид любов
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|