|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
подправки
|
|
Автор |
incendio (разПиляна) |
Публикувано | 10.09.08 15:11 |
|
от кога започнахте да давате храна с подправки на дребосъците?!
и маслини от кога?!
| |
|
От към седмия- осмия месец педи ми каза, че мога да слагам копър и магданоз.
Стандартните чубрица, джоджен, от давна (10м.) си ги яде с нашите манджи, даже в някои яденета и пикантина слагам и от тях съм давала. Черен пипер избягвам да слагам.
Маслини още не съм давала, просто защото в къщи рядко купуваме- иначе вече май съм дала почти всико, което ние ядем...
| |
|
След годинка, доколкото помня - магданоз, чубрица, гюзум, сол, червен пипер.
Не давам черен пипер и всякакви люти неща. Пикантината съм я изключила от кухнята си поради натриевия глутаминат .
| |
|
Когато въведох всички меса започнах да и подправям манджите - сол, чер пипер, нелют червен, магданоз, копър, джоджен, босилек. Значи ще да е било около година...
| |
|
Подправки - откакто почнах месото... маслинки към 10 м. тя сама си ги напипа и ... започнах да давам ... Сега е много модерно у нас маслинков пастет на филийка... лелеее какво мазане пада и папкане .
тинтири-минтири
| |
|
Когато започнах да правя кюфтета, след изследването на 1 година. Каймата я купувам с подправки и от нея меся и варя на пара.
Маслините много ги обича, пак след годината дадох. Но ги изкарва цели в памперса, баща й се шегува, че ставали за втора консумация......
Заира, добре ме подсещаш за маслиновата паста, ще взема да пробвам, да разнообразим малко ориза и кюфтетата (основното ни меню).
| |
|
Ох и вие ли сте основно на ориз? При нас е на голяма почит, все се чудя да не са ми пробутали някакво китайче .
тинтири-минтири
| |
|
и ние сме в отбора на оризените - особено спанак с ориз не мога да и смогна да и бутам с пръсти в устата сякаш не става дума за моето злоядо човече...
| |
Тема
|
Re: подправки
[re: incendio]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 11.09.08 09:40 |
|
Със започване на детската кухня. Там чат пат слагаха чубрица, а и оттогава тя започна да се храни и с нашата храна (около 8-9м.) Единственото е, че като готвя сега слагам малко сол и избягвам пикантни неща
| |
|
Здравейте и от мен, да се включа и аз в темата за подправките от както го записах на кухня, вече не се притеснявам, всичко си папка с кеф а за маслини сам изяви желание да опита мисля, че като беше на 9м. и половина.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|