|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Говори в женски род
|
|
Автор |
Poзaбeл (ледено студена) |
Публикувано | 07.09.08 22:14 |
|
Здравейте!
Не съм влизала и писала доста отдавна. Но сега имаме следния проблем. От известно време Алекс започна да говори за себе си в женски род - например "обула съм се", "хубава съм" и т.н. Винаги го поправяме, но той продължава пак така. Освен това проявява интерес към разни мои фибички, шнолички за коса, червила, пудри, иска да му ги слагам и т.н. Не знам кое до каква степен е нормално. Според мен децата на тази възраст все още не правят разлика между половете и интересът му към моите неща е породен от желанието да ме копира, без да разбира, че това са неща за жени. Ние му обясняваме, че то не е за момченца, но резултат никакъв. Да не ви казвам коментарите на мъжа ми по тоя повод, сещате се!
Все пак какво мислите вие, на някой случвало ли се е нещо подобно?
| |
Тема
|
Re: Говори в женски род
[re: Poзaбeл]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 07.09.08 22:33 |
|
На колко години е Алекс? Защото и ние (3,5г.) чат пат говориме още в мъжки род
| |
Тема
|
По този повод
[re: jana]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 07.09.08 22:39 |
|
онази вечер ни бяха на гости приятелско семейство с две деча, кака на 5г. и един юнак на 2 и малко. Още от вратата видях, че палеца на крака му беше налакиран, имаше цветенца по ноктите, а най-много се израдва на къта за гримиране на моята, както и куфара с различните неща за цапотене. Мисля, че отминава този интерес и не е задължително да се връзваш на приказките на баща му. Сигурно и той като малък е играл със същите неща
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3aиpa (<<<>>>) |
Публикувано | 07.09.08 22:43 |
|
Мдам... проблемче. Според мен те копира тотално, пълно обожание ти е ударил . Можеш да се притесниш само ако: маниерите му са по-женствени, не играе с момчета, много е чувствителен. Ако обаче като цяло си е мъжкарче, лекарството е да започне да прекарва повече време с мъже отколкото с жени. Бащи, батковци, дадовци, чичовци, каквото имате. Опитай се и ти да му "пробуташ" мъжки занимания - примерно отдели време през деня (знам няма време но...) да човъркаш нещо с отверка, да надниквате двамата под капака на колата, купи конструктор и си играйте двамата... такива неща.
тинтири-минтири
| |
Тема
|
|
|
Автор |
snich (top4o) |
Публикувано | 07.09.08 22:50 |
|
Не искам да поставям диагнози.Не знам докъде се простират границите на нормалното,но много деца правят такива странни неща.Племенника на мъжа ми каза,че искал да става жена,защото (оказва се в последствие) жените са красиви и получават много внимание.Не знам дали това е нормално (не съм психолог),но мисля,че просто на детето му липсва нещо в отношенията с родителите и ,съвсем логично,търси начин да си го получи. Моята щерка искаше да става мъж и много упорито искаше да знае дали може като порасне да се превърне в такъв.Отговорих и че може,че се правят операции и се пият хапчета.После попитах "Защо?" Амиии.....искала и тя да има косми Успокоих я ,че и жените имат косми като пораснат и тя се успокои.Сега иска да е фея и разни такива нежни женски създания.Ама такива са си децата - не знаеш какво им е в главата.
Ти сама си стигнала до извода,че те копира.Това не е ненормално.Ти си най-най в неговите очи.Може би,ако таткото (вместо да се кара) поеме инициативата и започне да излиза "по мъжки" с Алекс и сам (без твое присъствие) се занимава с хлапето,тогава може детето да започне да копира него.Знам ли!?Всъщност колко е голям младежа? Ходи ли на градина? Ритат ли топка с татко? Разкажи малко повече. Все пак не мисля,че е страшно и ще отмине с времето
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Poзaбeл (ледено студена) |
Публикувано | 08.09.08 01:13 |
|
Забравила съм да спомена, че сме на 2 г и 3 месеца, а линийката ми не работела. Иначе той знае, че е момченце, но едва ли разбира точно какво означава това. Защото ги питам за разни деца от градината дали са момченца или момиченца и определено ги обърква. С мен прекарва може би най-малко време, защото ме няма по цели дни. На градина (ясла) ходи, от там не са забелязали нещо необичайно, или поне не са ми казвали. Не знам с кого си играе, непрекъснато споменава 2-3 имена на момченца и по толкова на момиченца. Проявява интерес към всякакви играчки, в това число коли, мотори, колелета, влакчета, автобуси и т.н., особено го влекат камиони и багери, може би защото до нас се строи къща и имаме такива машинарии. Иначе ми "помага" в миенето, готвенето, чистенето, но помага понякога и на дядо си като и на баща си като носи боклука, чистят колата и т.н. Не знам какво друго да кажа, може би наистина е период в развитието на децата, може да е чул някой в яслата ката да говори, знам ли...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3aиpa (<<<>>>) |
Публикувано | 08.09.08 01:29 |
|
Нищо му няма, период е, опознава женската част... спокойно !!!
тинтири-минтири
| |
|
Според мен момченцето ти е много далеч от възрастта, когато такова занимание като гримирането би било притеснително. В парка постоянно виждам момченца да бутат детски колички-играчки, даже някои носят кукли с раздърпани коси, без около тях да се виждат момиченца. В често споменаваната във форума книга на д-р Додсън пише, че за момчетата няма нищо притеснително и тревожно да си играят с неща за момичета - децата опознават света и тези неща са част от него.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vkw (член) |
Публикувано | 08.09.08 10:44 |
|
Мисля, 4е моделът идва от яслата - нали там са у4ителки/лелки, т.е жени . ''Казала съм да .... про4ела съм .... говорила съм ви за това.... и т.н.
Като стане по-голям, 6те запо4не да разли4ава родовете.
За интереса му към 'гримирането' и разните 6ноли, фиби и т.н. е просто копиране на това което вижда, 4е ти прави6. Моят син съ6то е на две и един-два пъти ве4е забелязвам, 4е се добира до тоалетните ми и make-up принадлежности, взема 4ервилото ми например и се опитва да сложи на устните си 'то4но както мама прави'
Аз понвкога му слагам ластик на косата, за6тото му бе6е дълга, еи така на майтап - тпй се смее, след което го маха.
Не мисля, 4е има6 при4ина за притеснение.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 08.09.08 13:29 |
|
Poзaбeл, не си спомням точно, но детето ти не растеше ли в двуезична среда?(това за говоренето)
Интересъът към "играчките" на мама и тате е съвсем, съвсем нормален - моята въшка се "бръсне" най-редовно, използва чук и пирони, кара автомобил... Освен това се опита на няколко пъти да пишка "като татко", което наложи бързо превъзпитаване на нея и на баща и - т.е. съвсем нормално е поведението на дребното ти.
Редактирано от surfline на 08.09.08 13:33.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|