Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:40 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема За нашите деца става дума, не за кучетата ни!нови  
Автор tswete (Alex 25.04.04)
Публикувано24.07.08 09:19

Вчера бях на среща с работната група в общината по въпросите на ДГ. Търсят варианти с увеличаване на групите в съществуващите ДГ, с приемане на повече бройки, за да приемат максимално много деца. Оползотворяват и ремонтират съществуващи неизползваеми помещения, за да увеличат местата за спане. Въобще трябва да се проверява и след септември за свободни места на всички места, където сте кандидатствали.
НО научих нещо ужасно. Знаете ли, че детската градина, която трябваше да започнат да строят в Красно село засега няма да се строи? И знаете ли защо – щяла да се строи на мястото на „кучешката градинка”, където често си разхождали кучетата хората от близките блокове. Мястото е предназначено от 70те години за детска градина по градоустройствен план. Но така и не е построена. Помните ли яйцата, с които замеряха онзи ден Бойко Борисов? На първата копка имало много повече представители на разхождащите на мястото кучетата си, отколкото родители с деца от района. А Красно село е третият район по брой на деца, неприети в детско заведение в София. Въпросът ми е – защо допускаме това да стане? Толкова ли не ни пука? Ясно е, че на хората с кучета не им пука, но на родителите? Знам, че е средата на отпускарския период, но не можем ли да направим нещо... И не си мисля, че ако направим нещо, би било предизборно мероприятие на кмета. Напротив - за нашите деца става дума, не за нашите кучета! Тях има кой да ги гледа!
Направи ми впечатление и още нещо. Много си го харесвам този клуб, но на тези срещи имаше представители на родители само от Бгмамма. Ние къде сме? Вярно, че и за пикник трудно се събираме, но... Хората са се интересували. Тези срещи са между общината, директори на ДГ и родители. Всеки може да отиде. Сега бяха приготвили един доста добър проект за критериите за прием в ДГ. Разбира се, ще има корекции сигурно от юристите на СО, вероятно и при приемането им от СОС. Но все пак се слуша и чува гласът на родителите. Мен ме поканиха там като юрист, работещ в социалната област и след едно мое писмо до общината по повод приема в ДГ. Но защо трябва да ни канят? Ние не се ли интересуваме от това? Как ще се прави нещо, ако ние дори не се интересуваме, а само чакаме и плюем...

Тема Re: За нашите деца става дума, не за кучетата ни!нови [re: tswete]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано24.07.08 09:33

Вярно е, че Общината кореспондира на молби и оплаквания, особено от родители. Вър Варна също се случи няколко пъти и аз бяп много приятно изненадана. Вероятно обаче организацията между родителите не е толкова сериозна. Все пак тия с кучетата не са толкова натоварени като родителите.

Това с ДГ е сериозен проблем, четох, че имало предложение за правене на ДГ от сглобяеми къщички, за да станат по-бързо, но не разбрах кога и къде и въобще ще стартира ли.

тинтири-минтири

Тема Re: За нашите деца става дума, не за кучетата ни!нови [re: 3aиpa]  
Публикувано24.07.08 09:54

Срещу нас тук направиха една детска градина в двора на друга. Построиха я като че ли за повече от 1 г. Знам, че по табела трябваше за 6-9 месеца, т.е. до септ. миналата година, ама не съм сигурна дали приемаха деца тази година. Тя от зимата е построена, не знам дали имаше деца в нея. Но от тази със сигурност. Не е дървена, нормална, здрава постройка е и добре изглежда. Щели и още една, обаче ги спряли пак граждани, от страх, че там ще се строи МОЛ, а всъщност само детска градина. Същото е и в Красно село - ще строят, но след като се разясни на общността с кучетата. Все пак срещу общината е управлението (нали са му опозиция). Според тях гледат всячески да ги спъват. По мои наблюдения - за една година си става стабилната постройка, за 6 мес. сигурно дървена. Вчера казаха, че резултатът от срещите им с вс. директорки е, че ще увеличат в съществуващите ДГ местата, чрез нови помещения, които преди не са използвани. Интересно е кой ще работи в тях, при условие, че дават толкова малко пари...

Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано24.07.08 10:00

Тук няма тема за ДГ. Същата я следя в бг-мамма. Има родители и родители. Едни се интересуват, на други не им пукат.

Автор Luna Chocolata (exНевена Цонева)
Публикувано24.07.08 11:14

Права си. Не си търсим правата, а трябва. Идеи?

Какво можем да направим, кажи като юрист?

Тема Re: За нашите деца става дума, не за кучетата ни!нови [re: нeмиpницa]  
Автор *щypчo* (старо куче)
Публикувано24.07.08 11:21

Ето тук попитах нещо подобно.., но никой не спомена,че има "мероприятие" на което може да се подкрепи идеята за строеж на детска градина..
Явно е трябвало да попитам в БГ мама.. (там не съм влизала от повече от година)

Автор *щypчo* (старо куче)
Публикувано24.07.08 11:24

Цвете, много ти благодаря за този пост..
Бих искала да попитам имаш ли инфо как стои въпроса с община Младост.
И също.. кога и къде е следващото мероприятие към което да се включим ?
И още.. много благодаря за информацията,че има шанс да се увеличат бройките.. значи... да не бързам да се отчайвам..
Момичета, дайте предложения какво можем да направим и да действаме..

Тема Re: За нашите деца става дума, не за кучетата ни!нови [re: Luna Chocolata]  
Публикувано24.07.08 11:28

Честно казано дори и една подписка през интернет (понеже знам, че хората са в отпуск). Но иначе - всяка петиция, връчена до общината, всяка организирана сбирка на майка "за" един такъв строеж пред общината или там в Красно село трябва да свърши работа. Не съм ги следила и аз новините, щото ми се стори анти-ПР кампания. Четох коментарите, че яйцето било едно, а медиите тиражират, че го замеряли с яйца..., а то някакви бабки. Ама се вдигна шум и спряха. Като че ние родителите шум не можем да вдигнем. А и нашите деца заслужават вниманието на обществото. Медии ще се намерят, сигурна съм, да отразят случващото се, то няма да е срещу управлението (че да не го отразят), а срещу бабките...

Тема Знаеш ли....нови [re: tswete]  
Автор Luna Chocolata (exНевена Цонева)
Публикувано24.07.08 11:31

кой е най-бързия начин да влезеш в новините, за да можеш да си защитиш каузата? Трябва да се направи някаква акция (може дори да не е с много хора), но да е нещо нетрадиционно. Сега, както е умрял сезон за новини, ще захапят всичките.... Само трябва някаква идея, айде, тука има разни мами с много развинтено въображение, впрегнете го, дайте Идеята!!!

Е?

Тема Re: За нашите деца става дума, не за кучетата ни!нови [re: *щypчo*]  
Публикувано24.07.08 11:31

Казаха за Младост, че е една от общините с най-голям проблем. За там не се предвижда засега терен за строеж. Но увеличават местата. Питай конкретно директорките, кандидатствай отново с молба до общината като многодетна майка. Не се отчайвай.
А засега няма никакви организирани мероприятия от родителите. Те затова ни питаха от общината - не се ли интересуваме, че оставяме така нещата - с няколко яйца и протести. Живущите в съседните блокове подписка правели против строежа, къде щели да си разхождат кучетата??!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.