|
|
|
Тема
|
бебешки дрешки
|
|
| Автор |
flicka_an ((Flicka)) |
| Публикувано | 24.07.08 02:03 |
|
|
Припомнете ми моля ви, кои са най-подходящите размери за новородено?
Моя приятелка роди преди няколко дни и купувам бодита други неща за първите 6 месеца.
Момиченцето й е 50 см в момента и разбрах, че няма никакви дрешки още (5-6 бр. само).
От кой размер да почна?
Купих 1 боди 56, но си мисля, че ще и служи не повече от месец.
Затова съм се ориентирала основно към размери 62 за първите 3 месеца.
За после, 68 и 74.
Как ви се струва? Нещо не мога да си спомня 50 сантиметрово "парче" в боди за 56 см...
И още: спални чувалчета...Искам да купя поне 2. От 56 ли да почна или по-големи? Кой размер е оптимален, за да и служи най-добре в началото?
Редактирано от flicka_an на 24.07.08 02:03.
| |
|
|
|
Близнаците ми понеже се родиха месец по-рано получиха доста дрешки 50 размер като най-малки уж. Но те и толкова си се родиха и ги ползваха има нема месец.
Ако майката има нужда на момента от дрешки може да и подариш нещо 56 размер. Но лично аз бих започнала от 62. Пък и не забравяй, че като се операт се смаляват.
Иначе много си зависи от самя вид дрешка. Ако е боди или гащиризон с ританки по-добре да са по-големички. Ако са панталонки, блузки, пак си зависи и от материята и модела може да се ползва повече време. Бебетата ми още носят някои дрешки 74 размер въпреки, че самите те са 84 см вече. Верно че са им малко окъсели ама на бебе малко малка или малко голяма дреха няма значение - всичко им отива. Давид понеже е най-едър в яслата и ако нещо омокри или изцапа и няма дрехи му обличат нещо от др деца, което обикновено е 2-3 размера по-малко от неговия. И страшно му отиват, изглежда истински пич примерно с иначе нормални дънки, които на него му стоят като 3/4.
| |
|
|
|
Мерси Ники, точно за бодита и гащеризони става въпрос. Значи добре съм се ориентирала. Това за прането, съвсем го бях забравила, ама за памучни неща си е забележка съвсем на място...
| |
|
|
|
Размерите за новородено са 56 или № 22.Но наиситна много зависи от материята/уж всичко е памук но .../ някои се свиват , други стават като торби след изпиране.
| |
|
|
|
Моята доста дълго носи 56ките, чак след 3тия месец мина на 62...просто си беше ситнеж.
Чувалчетата първите бяха 70 см., после 90 и сега 110 см. Там по-добре по-широки и дълги, за да има място чавето да си мята крачетата.
| |
|
|
|
мойта бебка се роди 4.200 ,54см и имаше подарени гащеризон4ета,които изобщо не можа да си обле4езатова нека бъдат малкооо по-големи4ки
| |
|
Тема
|
Re: бебешки дрешки
[re: flicka_an]
|
|
| Автор |
vkw (член) |
| Публикувано | 28.07.08 16:08 |
|
|
Мовт син се роди 51 см и 3 кг после поотслабна о6те и си спомням, 4е носи доста дълго 48 номер, даже и те му бяха големи....... 56 със сигурност 6те са големи парвите 1-2 месеца. А 62 ние запо4нахме да носим като станахме на 4 месеца. При това сме наддавали нормално - т.е. средно статисти4еки.
Аз специално не харесвам дете с 2- номера по-големи дрехи. Пък и не са удобни за самото дете. Вероятно в слу4ая ти се съобразява6 с финансовите жъзможности на родителите и иска6 да им бъде6 максимално пллезна (поне аз така разбрах от постинга ти) . В този слу4аи добре си се ориентирала кум 62 номер
| |
|
|
|
според мен 62 е добре.Жори се роди 53см. и 4045 гр.Комплекта му за изписване беше 56-ти размер и го носи няма и месец.Обаче трябва и според сезона да се купят нещата,защото ако са много летни,а му станат чак Октомври,пак не е добре.
| |
|
|
|
|