Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:28 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема С какво да мажа след ухапване от насекомо?нови  
Автор cchery (G'n'R forever)
Публикувано22.07.08 11:57

Кажете ми, моля ви, някакво кремче, което да особено добро и да намалява червенината и подутината след ухапване от бълха, комар или друго насекомо? От Горна си доведох Бела нахапана сигурно на 50 места предполагам от бълха. Още там изхабих една туба Псило-балсам, а тук мажа с Фенистил-гел и не виждам да има особена полза. Пъпките си стоят все така червени, много и с течност част от тях.

Имам чувстото, че е и още нахапана от нощес. Направо ми писна.

Тема Re: С какво да мажа след ухапване от насекомо?нови [re: cchery]  
Автор mishellinna (лудетина)
Публикувано22.07.08 12:02

Фенистил гел и можеш да и даваш и Фенистил капки! И двете много успокояват!

Тема Re: С какво да мажа след ухапване от насекомо?нови [re: mishellinna]  
Автор Nasinda (Мама на торнадо)
Публикувано22.07.08 12:04

Свеки маже Аля с Псилобалсам. Каза, че още вечерта са поувехнали. А тя беше много наядена миличката

.....Понякога това, което търсиш е точно там, където си го оставил.....

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано22.07.08 12:04

лидокаин мас или пък риванол мас... най-мразя ухапано от бълхи, отврат е, лично аз се подувам цялата.... и минава мнооооого бавноо

тинтири-минтири

Автор Luna Chocolata (exНевена Цонева)
Публикувано22.07.08 12:42

Моя пич беше нахапан от бълхи като беше на гости на едната баба на вилата. Беше целите му крака + на 2-3 места, където му еб ило открито телцето нахапано, червени пъпки -ужас. Водих го и на лекар даже, каза - Фенистил гел. Обаче аз го огледах, огледах, па си викам - Няма да мажа, само ще наблюдавам пъпките как се развиват. И за 2-3 дни завехнаха, без да мажа, но не са изчезнали напълно. По-бавно става изчезването, но това не ме притеснява - важното е детенце да не го сърби и да не се нерви като се налага да го мажа - затова и се отказах - в момента е малко болен и пие 3-4 неща, та ще му дойде байгън ако взема и да го мацотя с нещо. Така че караме на без нищо.

Автор manene (мама на двама)
Публикувано22.07.08 14:10

Алергозанът най-добра работа върши май...
Вече се отказах да ползвам Фенистил, защото и аз никакво подобрение не забелязвам от него
Иначе от Метро си бях взела стик, не му помня името, ама беше билков, отвън - зелен на цвят, който миришеше много гадно, но също имаше ефект...(лично съм го изпитала)

Тема Re: С какво да мажа след ухапване от насекомо?нови [re: manene]  
Автор Aлa-Бaлa (портокала)
Публикувано22.07.08 14:18

Последния път като бях ухапана от насекомо лекарка ми каза, че Фенистила е по-силен от Алергозана, дори не толкова мазилото , а самите хапчета.

cherry възможно еухапаното да е от бълха, пъпките доста по-дълго и трудно завяхват.

Автор pinkiwinki (член)
Публикувано22.07.08 14:50

Здрасти!
Малкият много често си пати от тая напаст - бълхите, както и от комари. За съжаление целият град е пламнал и уж пръскат, а няма-няма и току-виж, отново сме полазени и ухапани. Има ги и в градинките, има ги и по мазетата, оттам отиват навсякъде. Дори от яслите детето си дойде с обриви, въпреки че миналата седмица от ХЕИ пръскаха за паразити.
При нас проблемът е най-вече заради това, че явно детето има алергия към ухапване от насекоми и от едно полазване се обрива на доста места и не с дребнички пъпки, а с цели "фуски". Давам Фенистил през устата /капки/ и мажа с едно кремче - Адвантан, веднъж дневно. Помага. Ако искаш - пробвай, но мажи ухапаните места най-добре преди лягане, за да не се пипа детето.

Тема Re: С какво да мажа след ухапване от насекомо?нови [re: Aлa-Бaлa]  
Публикувано22.07.08 17:53

Манене, аз баш Алергозан си купих днес. В аптеката, при това доста снабдена аптека, ми предложиха Псило-балсама и Фенистил-гел. И аз накрая избрах Алергозан. Бая мислих за Фенистил на капки, но противоалергичните смачкват имунитета и реших, че заради тия ухапвания няма да й го причинявам на Белана. И според мен е бълха - просто не се сещам какво друго може да е, защото със сигурност не е комар. А пък хапе яко и прави пътечка. И при нея пъпките се подуват и се пълнят и с течност и наистина им трябва седмица да завехнат, а колко още за да се изчисти кожата не знам. Аз в Горна си купих един препарат и пръсках с него дивана, на който спяхме, мокета и около дивана. Прахме 2 пъти чаршафите и първоначално имаше ефект и после пак се почна. Ама брат ми каза,че там регионът Горна-Търново-Лясковец е пламнал от бълхи и общините нямат пари да пръскат. Дори в детските градини децата са изпонаядени от гадинките и нищо не се прави.

Тема Re: С какво да мажа след ухапване от насекомо?нови [re: pinkiwinki]  
Публикувано22.07.08 17:55

Хм, ами ще го взема и това кремче, пък да видим най-накрая кое ще помогне.

Редактирано от cchery на 22.07.08 17:56.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.