|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Изправя се на решетките на леглото...
|
|
Автор |
scarlet81 (mama) |
Публикувано | 16.07.08 14:06 |
|
От 2 дена моя син се изправя на решетките на леглото си и настава изтинското чудо като го слагам да спи. За сега вечер няма проблем, защото е уморен и веднага си заспива, но през деня е ужас просто. Той сам си заспива по принцип и като го оставя след 2 секунди е изправен и реве. Никога до сега не съм имала проблеми с приспиване и рев, но сега.... И не знам какво да го правя...
Вие имали ли сте подобен проблем? Как ги накарвате децата да си легнат и заспят в токова положение????
Днес 1 час се занимавах да влизам и да го свалям долу и той пак става и реве. Не че не му се спи, спи му се, но си реве на решетката и това си е. Пробвах да седна до него да му пея или чета - още по-лошо става. Като го гушна се успокоява, но не иска да спи в мен....
| |
|
При нас наобяд е същия цирк - но при мама и тати! При другите го няма този проблем! Тъй като ми писват тези негови изпълнения събота и неделя / щото само тогава ми се налага да го приспивам аз на обяд/, вече го оставям да се нареве. В началото малко му пея, милвам го по косичката и по бузките и се кроти! В момента, в който си мисля, че е заспал, защото се е покрил с чаршафа и ми сервира едно "Дзак"! и ми иде да го дзакна, та свят да му се завие! После следва вашето изпълнение - излизам от стаята, катерене по кошарата, рев - все едно го колят и това, докато вляза и пак го сложа да легне! Е, след четири-пет повторения, ми избива баланса, оставям го да пореве 10 минути и при последното влизане, пак с галене и тананикане вече заспива! Според мен пробват - ако и дали ще мине! Като видят, че няма накъде - лягат и заспиват! Аз поне засега друг по лесен вариант не съм измислила, но ще следя темата - ако някой предложи нещо, с удоволствие ще го приложа, защото ми съсипва уикенда с този инат!
Daniel-02.03.2007
| |
Тема
|
Re: Изправя се на решетките на леглото...
[re: scarlet81]
|
|
Автор |
snich (top4o) |
Публикувано | 16.07.08 14:23 |
|
Припомняш ми един много неприятен период Не помня да съм се справила.Мисля,че просто си мина от самосебе си.
Имам една приятелка,която оставя сина си да си поплаче увиснал като паяче на решетката,после той сам си ляга и заспива
| |
Тема
|
[re: snich]
|
|
Автор |
scarlet81 (mama) |
Публикувано | 16.07.08 14:26 |
|
Да, ама проблема е, че той от скоро се изправя и не е много стабилен и ако реши да се върне назад и да слезе пада и си удря яко главата в решетките.....И за това не мога да го оставям да си виси на тях поне за сега....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bebbetton (ironic) |
Публикувано | 16.07.08 14:31 |
|
И моята дъщеря е на 9 месеца, и тя се изправя на решетките от около месец сигурно и стои там до пълно изтощение. Та, значи отначало и аз се бях ужасила за съня и тя по същия начин, както го описваш стоеше на решетките и ревеше при всякакви опити да я приспя. И накрая просто се отказах да я приспивам, оставям я да си стои и да си играе до когато си иска (любимо занимание й е например да събаря играчките от таблата на леглото) и когато се умори сама да си заспива. Развалихме си режима, така понякога спи само веднъж през деня, но... за мен това е по-добрият вариант без тормоз и за мен и за нея
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Zori_D (мама на Илийчо) |
Публикувано | 16.07.08 14:53 |
|
Ами и ние сме минали потози път!Спомням си, че Личката точно на възрастта на твоето детенце се катереше и аз просто влизах в стаята с него и се правех на заспала за да се укроти и той си играеше и накрая заспиваше!Все още вечер съм в стаята при него докато заспива, предпочитам това пред това да врещи сякаш го коля и после с часове да не мога да го успокоя!Ако много плаче успокой го някак си, намери приятният и за двамата начин и от време на време пробвай да излезеш уж за нещо и виж може да започне да плаче, но може и да си поиграе сам и да заспи докато те чака!Всичко е въпрос на време!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
oni (непозната) |
Публикувано | 16.07.08 14:53 |
|
Йоанна мина през този период още на 7 месеца. Гадничко е и май няма оправия. Особено на обяд беше ужас. С времето премина, трябва да устискаш просто. Аз не я оставях да реве, а и говорех и я слагах пак да легне по 1000 пъти. Горе долу в тоя период започнах да и повишавам тон и не виждам кога ще спра...знам че не бива да се крещи по детето, но не ми издрържат нервите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MeчoПyxчo (любопитна) |
Публикувано | 16.07.08 16:19 |
|
наскоро четох за нестандартното решение на една майка с подобен проблем в един форум; тактиката й била препоръчана от нейна приятелка и я смущавала в началото, но действала безотказно; та жената казваше, че детенце спи в спално чувалче с връзки и точно тия връзки тя връзва за решетките на леглото - та детенце не може да се изправя и като цяло няма много степени на свобода на движение; и то заспивало докато тя свърши с връзването....след което разбира се го развръзва...
| |
Тема
|
[re: MeчoПyxчo]
|
|
Автор |
mimy (мама на Ния) |
Публикувано | 16.07.08 16:32 |
|
Ох, Скарлет, Мишелинке, все едно за моята маймунка чета. С тази разлика, че е в състояние да реве с часове, захласва се, въобще не спира, докато не я взема да я гушна. Днес беше супер уморена още в 14 часа, но не искаше да заспи, аз реших да не я приспивам, а да заспи сама в креватчето, резултатът, след един час игра, още един час рев и тръшкане, преди малко заспа за единствения си сън, но разбира се пак като я приспах на ръце. С тази разлика, че сме така всеки ден, и на обяд, и вечер е същия инат. Направо нямам неври вече с това приспиване. Рецепта за жалост нямам, но и аз следя темата с интерес. Само да отбележа, че спим в чувалче, но това не й пречи да се изправя и да реве.... А за да го предпазиш от удар на главичката, има едни обиколници за креватче, аз в началото не ги ползвах, но откакто започна да се върти като пумпал и да се изправя влязоха в употреба.
| |
Тема
|
[re: MeчoПyxчo]
|
|
Автор |
flor4eee (член) |
Публикувано | 16.07.08 16:45 |
|
и според мен е период и ще мине, най вероятно когато детето стане по-стабилно и се научи да сяда от изправено положение /някъде бях чела, че това е доста сложна за дребосъците процедура/. така че търпение.
ние имахме същия проблем, когато Тоби започна да се изправя, с тая разлика, че той така или иначе не спеше добре и си го приспивахме по половин час, само дето тогава освен песнички, милване по косичка, гръбче и т.н. включихме в приспиващата процедура и многократно сваляне от решетките. това като беше на 7 мес.
като стана на 9 м. ни писна от неспане и почнахме да го оставяме да се понаревава по малко (като прескачахме да го наглеждаме през 1, 2, 5 мин. и пак излизахме от стаята) - тогава не ми го побираше акъла как ще заспи само това дете, при положение, че е виснало на решетката. но много бързо се усети какво се иска от него - след като си беше повисял порядъчно, сядаше, след което си полягваше и така.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|