|
|
|
Тема
|
За ваксина
|
|
| Автор |
anni99 (майче) |
| Публикувано | 12.07.08 18:21 |
|
|
Здравейте знае ли някои нещо за ваксината Пентаксин (ТДК + полиомелит). Педиатърката ни я препоръчва за близначките, че един път се боцкат, а и според нея е по добра.
| |
|
Тема
|
Re: За ваксина
[re: anni99]
|
|
| Автор |
3aиpa (<<<>>>) |
| Публикувано | 12.07.08 20:13 |
|
|
Много хубава ваксина 100 пъти по-хубава от регулярните, които можеш да получиш от ХЕИ. Ако можеш да си я позволиш - с две ръце ти я препоръчвам!
тинтири-минтири
| |
|
Тема
|
[re: 3aиpa]
|
|
| Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
| Публикувано | 13.07.08 00:37 |
|
|
И аз.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mimy (мама на Ния) |
| Публикувано | 15.07.08 17:35 |
|
|
Ние сложихме Пентаксим, именно за да се спести двойното боцкане и ни казаха, че е по-добра като комбинирана, пък и има и една болест в повече. Добре я понесе малката, не е имало проблеми, сега ще видим при реимунизацията след 1 година как ще е. Стискам палци добре да понесат и на твоите деца, но имай предвид, че понякога се изчерпва в момента и ако слагаш тази ваксина е хубаво да си вземеш и трите дози - на 2,3 и 4 месец наведнъж, за да не се налага да ги отлагаш и да търсиш, а точно в момента може да няма внос.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Astarte (емоционална) |
| Публикувано | 15.07.08 21:46 |
|
|
Аз също слагам на Валерия от нея. Остава ни още една, живот и здраве другия месец (закъсняхме с ваксините поради болести). Добре ги понесе първите две. В аптеката на 2 поликлиника на Славейков е 55 лв. - май е най-евтино.
| |
|
|
|
Аз принципно съм против ваксинирането, но все още нямам кураж да го откажа. Така че ми е трудно да препоръчвам ваксини, но все пак, Пентаксима е по-малкото зло - уж е по-лека, уж по-пречистена, уж н`ам какво си... Аз слагах на децата от нея.
Анна 8.12.2004
София 19.01.2006
| |
|
|
|
Петнаксима е много дбра ваксина. Средно може да се намери за около 61 лв, ако я откриеш за 55 лв - взимай и бягай ;) Трябва обаче много да внимаваш при пренасянето и - трябва да е охладена, желателно е да ползваш нещо като хладилна чанта или торбичка, пълна с лед. Бие се на 3 пъти, + 1 реимунизация след 1 година.
Национална аптечна лига я внася, така че ако не я намериш другаде - свържи се с тях, намират се в Дианабад, до Лукойл към зоологическата.
| |
|
|
|
Точно заради пренасянето я купих от аптеката в поликлиниката, а тя се оказа и на добра цена. В жегите трябва много да се внимава с пренасянето.
| |
|
|
|
|