Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:52 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема За ваксинанови  
Автор anni99 (майче)
Публикувано12.07.08 18:21

Здравейте знае ли някои нещо за ваксината Пентаксин (ТДК + полиомелит). Педиатърката ни я препоръчва за близначките, че един път се боцкат, а и според нея е по добра.

Тема Re: За ваксинанови [re: anni99]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано12.07.08 20:13

Много хубава ваксина 100 пъти по-хубава от регулярните, които можеш да получиш от ХЕИ. Ако можеш да си я позволиш - с две ръце ти я препоръчвам!

тинтири-минтири

Тема Re: За ваксинанови [re: 3aиpa]  
Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано13.07.08 00:37

И аз

.

Автор mimy (мама на Ния)
Публикувано15.07.08 17:35

Ние сложихме Пентаксим, именно за да се спести двойното боцкане и ни казаха, че е по-добра като комбинирана, пък и има и една болест в повече. Добре я понесе малката, не е имало проблеми, сега ще видим при реимунизацията след 1 година как ще е. Стискам палци добре да понесат и на твоите деца, но имай предвид, че понякога се изчерпва в момента и ако слагаш тази ваксина е хубаво да си вземеш и трите дози - на 2,3 и 4 месец наведнъж, за да не се налага да ги отлагаш и да търсиш, а точно в момента може да няма внос.

Автор Astarte (емоционална)
Публикувано15.07.08 21:46

Аз също слагам на Валерия от нея. Остава ни още една, живот и здраве другия месец (закъсняхме с ваксините поради болести). Добре ги понесе първите две. В аптеката на 2 поликлиника на Славейков е 55 лв. - май е най-евтино.

Тема Re: За ваксина [re: anni99]  
Автор aлбeнaди (take it easy)
Публикувано16.07.08 10:12

Аз принципно съм против ваксинирането, но все още нямам кураж да го откажа. Така че ми е трудно да препоръчвам ваксини, но все пак, Пентаксима е по-малкото зло - уж е по-лека, уж по-пречистена, уж н`ам какво си... Аз слагах на децата от нея.

Анна 8.12.2004
София 19.01.2006

Тема Re: За ваксинанови [re: aлбeнaди]  
Автор Mese4inka (пристрастен)
Публикувано16.07.08 11:08

Петнаксима е много дбра ваксина. Средно може да се намери за около 61 лв, ако я откриеш за 55 лв - взимай и бягай ;) Трябва обаче много да внимаваш при пренасянето и - трябва да е охладена, желателно е да ползваш нещо като хладилна чанта или торбичка, пълна с лед. Бие се на 3 пъти, + 1 реимунизация след 1 година.
Национална аптечна лига я внася, така че ако не я намериш другаде - свържи се с тях, намират се в Дианабад, до Лукойл към зоологическата.

Тема Re: За ваксинанови [re: Mese4inka]  
Автор Astarte (емоционална)
Публикувано16.07.08 11:48

Точно заради пренасянето я купих от аптеката в поликлиниката, а тя се оказа и на добра цена. В жегите трябва много да се внимава с пренасянето.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.