|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
На почивка с болно дете
|
|
Автор |
mamin ((*-*)) |
Публикувано | 15.07.08 00:22 |
|
Наши приятели ни поканиха да почиваме за седмица заедно с тях, предложението е доста добро, но... Тяхното детенце на 3 г. и е с неспиращи хреми и кашлица от децката градина, като постоянно се завира в детенцето ни, което е на годинка и пет месеца. Доста рядко се виждаме с тях, но сега се чудя какво да правя с предложението им, дори съм склонна да го отхвърля, но се притеснявам да не се обидят. Вие как бихте постъпили? Не държа изолирано детето си от света, но смятам, че такъв близък контакт с друго болно дете, няма да му се отрази добре. А само при мисълта за температури, кашлици, хреми и лекарства
| |
Тема
|
Re: На почивка с болно дете
[re: mamin]
|
|
Автор |
snich (top4o) |
Публикувано | 15.07.08 08:26 |
|
Отказвам без да се замислям Ще им кажа,че за друга година,когато детето им е здраво,може да си планираме почивката заедно Ако искат, да се сърдят А и детенцето ти е много малко,за да го подлагаш на такива експерименти - ще прихване,няма да прихване.
Откажи им! Не си навличай сама неприятности,само защото някой може да остане наранен
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kitten (in love) |
Публикувано | 15.07.08 10:21 |
|
Аз бих им отказала, но не бих посочила истинската причина. Измисли някакъв предлог. Няма защо да се караш с хората
Ако детето ти се разболее посред почивката, ще бъде една "почивкааа" - свят ще ти се завие....
| |
Тема
|
[re: Kitten]
|
|
Автор |
Nasinda (Мама на торнадо) |
Публикувано | 15.07.08 11:04 |
|
Според мен детето ти е по-важно от всичко друго. Ти прецени....
.....Понякога това, което търсиш е точно там, където си го оставил.....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 15.07.08 12:20 |
|
Аз бих отишла - не е задължително детето да се разболее след контакт с другото.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
oni (непозната) |
Публикувано | 15.07.08 12:26 |
|
Сигурно ли е че другото дете ще е зле точно тогава? Ако е така аз бих пропуснала офертата. Годинка и половина ми се вижда крехка възрастза експерименти. Ама аз съм си паника така че...не съм мерило.
| |
|
Пропускам директно. Един път така ходихме в провинцията на гости за 2 дена, където малкия беше в контакт с друго болно дете само за 2-3 часа, без да се навират един в друг, но до вечерта беше със зверски сополи и не спахме изобщо през нощта, беше ад - не може дад иша, не може да спи, да яде...... На другия ден си тръгнахме скоропостижно... :( Е, не си струва ядовете после, едното не-обиждане на някой си.
| |
|
Не е, ама шанса е мнооого голям. Колкото километров сопол, примерно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tani4ka (mama na Boris) |
Публикувано | 15.07.08 16:44 |
|
Само да не ми се нахвърлите сега
Сополи и кашлица не означават, че детето е болно. Ако има и други признаци - не бих рискувала. Но при положение, че е само това - Боби по цял ден в градината е с такива деца. Не се е разболял.
Обаче ти си знаеш детето най-добре и ти си тази, която ще прецени. По-добре откажи, а не после да изживееш кошмарна "почивка".
| |
|
Не е точно така. Болното дете според мен е направило някакво хронично затапване, защото "постоянно" да му тече носа не е грип или хрема, те си минават за 7 дни и са силно заразни. "Течове" и "кашлица", които са толкова продължителни може да са и алергични...примерно.
Не знам - моята съм я спирала да играе с други хлапета единствено, ако тя или другото дете са имали температура, така че...всичко е въпрос на лично мнение...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|