Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:47 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За пълзящо бебенови  
Автор Sonichka (непознат )
Публикувано09.07.08 11:29

Здравейте майчета,
нашият малък (голям) бебок вече пълзи, завари ни малко неподготвени, но човечето явно бърза да пораства.
Та въпросът ми е виждали ли сте (въобще има ли) някакви преградки и меки постелки, за да му оградя в къщи безопасно пространство, където да си пълзи, без да се притеснявам, че ще навлезе в опасна територия. В кошара за игра не иска да стои, трябва ми нещо по-широко и с по-ниски стени. Мисля, че съм виждала подобни неща в кътовете за игра на деца по обществените места, но дали се продават и какво точно да търся нямам идея.
Ако имате опит, моля да споделите. Благодаря предварително!

Тема Re: За пълзящо бебенови [re: Sonichka]  
Автор NikiFin (старо куче)
Публикувано09.07.08 11:48

и да намериш такова нещо ще се случи като с кошарата - ще му е тясно и няма да иска да седи там. Неговата цел е не само да си пълзи, ами да се придвижда, да пипа всичко което му е пред очите и може да го стигне, да изучава. Щом в кошара не иска, обезопаси къщата и го пускай да снове. Моите бяха така, кошарата на практика никога не съм я ползвала.

Тема Re: За пълзящо бебенови [re: NikiFin]  
Автор Acя ()
Публикувано09.07.08 12:05

и аз съм на същото мнение.

Тема Re: За пълзящо бебенови [re: Acя]  
Автор nikol82 (Пу-пу!)
Публикувано09.07.08 12:55

И аз подкрепям напълно. Дори и да постои няколко дни заградено, много бързо ще се научи и да прескача преградите

И ние сме в тази фаза сега- оставям я да ходи където си иска. Пускам прахосмукача и забърсвам пода всеки ден. Е... понякога ми се сърди, когато не и давам да бръкне в контакта, ама... това е положението

Автор _dexter_ (оптимист)
Публикувано09.07.08 13:58

Виждала съм пластмасови оградки като на детските кътове в Хиполенд.

Тема Re: За пълзящо бебенови [re: nikol82]  
Автор Acя ()
Публикувано09.07.08 13:59

даже не се престаравай с прахосмукачките

, а за контактите има предпазители.
Има и кошари, които дори дете на 4 години няма как да прескочи, но по-важно е друго, детето да свикне със заобикалящата го среда и да се научи да се пази само, да изучава ръбчетата и т.н.

Тема Re: За пълзящо бебе [re: _dexter_]  
Автор mimy (мама на Ния)
Публикувано09.07.08 14:25

Аз на моята й застилах одеало направо на пода, като отстрани обезопасявах с дивана от една страна и възглавници от другите, тя си вършееше из тази част, бях й сложила там играчки или на дивана, да се опитва сама да се изправя.

Автор Ramalama ()
Публикувано09.07.08 14:53

Зависи какво разбираш под безопасна територия. По принцип най-добрия съвет е - колкото и порастнало да ти се струва детето - да не го оставяш където и да било без надзор. 'Изобретателността' на съдбата не е за подценяване. Няма такива помощни средства, които да гарантират 100% безопасност. Като свикнеш с тази идея, ше ти стане по-добре.

Засега положението е такова...

Тема Re: За пълзящо бебенови [re: Acя]  
Автор scarlet81 (mama)
Публикувано09.07.08 23:09

Абсолютно съм съгласна с Ася и Никол - пускам си го навсякъде. Заградила съм шкафа, на който ни седят телефони, факс и т.н. и има кабелаци и той не стига до там. Навсякъде другаде няма кой знае какви опастности. Важното е да обезопасиш възможно най-добре хола си (или където го пускаш да пълзи) и да си отваряш очите и всичко ще е ОК

Автор Sonichka (непознат )
Публикувано10.07.08 11:13

Прави сте, момичета, не мога да не се съглася с вас.
Като си дам сметка, всъщност са ми необходими прегради, за да преградя достъпа на дребосъчко до опасните места, а не да го затворя него. Какво имам предвид? Ясно е, че не искам да го оставя някъде за два часа и да забравя. Целта ми е да знам, че ако за 3 минути трябва да свърша нещо, няма на четвъртата да го заваря, че дъвче цветето, налапал е пръст от саксия или е облизал колелцата на стола. Това имам предвид. Иначе да си пълзи човечето, но съгласете се, че не може погледа да ми е все в него.
За щастие контактите ни са недостъпни, но имам 2-3 големи саксии с разкошни цветя по пода, които са ми голяма слабост (отглеждам си ги от доста време) и не ми се иска да ги жертвам, а няма къде да ги вдигна, та това ме притеснява най-вече. Някой има ли идея как да обезопася цветята?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.