Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:41 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Нашата детегледачка днес ми казанови  
Автор jabolinka ()
Публикувано01.07.08 15:46

Нашата детегледачка днес ми каза, макар и индиректно, че едва ли не я мамя със заплатата, която й давам и на която тя се съгласи преди 3 месеца.
300 лева за 5 часов ангажимет, от 30 до 30 всеки следващ месец.

Аз останах като гръмната.

Жената изчислявала дни, дати, минути......... Останах потресена, като мислех, че като се каже заплата - не изчисляваме дали месеца има 20 или 22 работни дни, а като не сме тук си й плащам пълна заплата... Абе сигурно си е всеки месец.

Най смешното е, че ние я харесвахме много и аз обмислях да й предложа увеличение и повече часове работа.

Явно е недоволна и не можем да разчитаме на нея - и се изпусна, че викала на детето в градинката и една майка й казала да не креши така и да не стряска детето - може би ми го каза, за да не ми го каже майката.........

Какво става с тези детегледачки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вместо да ми каже - старая се, виждам че сте доволни от мен - увеличете ми малко заплатата, тя ми казва не си ми платила достатъчно ...................

Редактирано от jabolinka на 01.07.08 15:47.

Тема И какво да правим?нови [re: jabolinka]  
Автор jabolinka ()
Публикувано01.07.08 15:57

Вече не съм убедена, че ще е лоялна към нас и че на 1 септември - след летните отпуски - няма да ни каже - чао, "вие ми платихте, докато ви нямаше 2 месеца и имах отпуска" - ама аз намерих с 20 или 50 лева по-добра оферта и ви напускам.........

Как да постъпим?

Тема Re: И какво да правим?нови [re: jabolinka]  
Автор mimy (мама на Ния)
Публикувано01.07.08 16:05

Не знам какво да те посъветвам. Аз досега още не съм търсила детегледачка, но съм чувала ужасии от познати. Първо колко е трудно да намериш подходяща, второ - колко много искат. Мисля, че сумата от 300 лв. е много приемлива за 5 часа на ден, мои познати плащат 400 и 500 лв. но за цял ден, понякога от 07 до 19ч., за много повече време. Една съседка е наела позната жена за 1,50 лв. на час, но мисля, че само защото са близки.
А иначе ще е много подло, ако след като сте й платили през лятото като отпуска от септември веднага да напусне и то без да предупреди. Нямате ли някакъв договор, примерно, ако напуска да ви предупреди поне 1 месец. Например срочните трудови договори се прекратяват по закон с тримесечно предизвестие.

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано01.07.08 16:06

jabolinka, предложи и да подпишете договор - съставен от адвокат(струва под 100лв.). Така ще има сигурност и за двете страни.
Неприятно е така, но явно жената не знае как да си поиска КУЛТУРНО увеличението.

Автор Гpeдopeд (байо)
Публикувано01.07.08 16:19

Уволняваш е кво да правиш. След като имаш съмнения в нейната лоялност - кво се чудиш?

Тема Re: И какво да правим?нови [re: surfline]  
Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано01.07.08 16:21

Хубав ти е съвета, но аз май не съм чувала за такива договори, освен ако детегледачката не е наета чрез агенция.

Тема Re: Нашата детегледачка днес ми казанови [re: jabolinka]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано01.07.08 16:35

Знам, че си малко афектирана в момента и всичко ти идва малко в екстра, но постави се на нейно място. Според мен заплатат й е хубава за малкото време, което прекарва с детето, но... НО нали увеличиха цените, та вероятно с другите лели по градинката са обсъждали коя какво прави и колко получава и са се наговаряли, те също си обсъждат не си мислете, че гледат децата основно....

Много добре е направила, че е повдигнала въпроса, там е работата, че вероятно не знае как да го направи и доста се е притеснявала, затова го е ударила на атака (атаката най-добрата защита).

Имаш два варианта: да седнете и да изчислите колко взима на час и колко би взимала ако работеше 12 ч. примерно, както правят някой. Т.е. да види, че добре й плащаш. След това да й кажеш, че ти така или иначе си мислила да й увеличиш заплатата заради инфлацията и двете заедно мислите за едно и също, само че тя е избързала. Добави там една усмивка да мине конфузното състояние ... и така.... Втори вариант: Да й кажеш, че си разочарована от нея и ще си търсиш друга (това не ти препоръчвам, особено като споменаваш, че си доволна).

Аз лично, която много много трудно намерих жена да идва вечер да гледа децата докато спят (!!!!), че да джиткам. Жена, която ми слага и вечерен час до 2 - 2.30 и то при условие, че плащам !!!! ТЕ съветвам да се разбереш с нея и да направите договор за напред, да са ви регламентирани отношенията. А за да ти е рахат след това от време на време й давай бонуси, подаръчета, квото сърце ти подскаже - много се радват, а на теб нищо не ти коства.

Тема Re:нови [re: 3aиpa]  
Автор jabolinka ()
Публикувано01.07.08 16:53

Имаш право, че трудно се намира жена. Ние търсихме 3 месеца.

Изводът е, че днес видях друга жена в очите на детегледачката :(((

Дано не се отразява на детето.

Тема Re:нови [re: jabolinka]  
Автор Astarte (емоционална)
Публикувано01.07.08 17:03

Ужасно е да повериш детето си на човек, на когото вече гледаш с други очи. Освен да търсиш друга, май нищо не ти остава...Можеш да й предложиш по-висока заплата на час, но само като идва при вас, а не докато ви няма.

Тема Re:нови [re: Astarte]  
Автор tswete (Alex 25.04.04)
Публикувано01.07.08 17:13

Моята детегледачка за два месеца от започванетоуспя двойно да си вдигне заплащането. Все приказва, че другаде я търсят, а аз тъкмо съм тръгнала спокойно на работа и детето е добре с нея и какво да правя - вдигаме... Това ужасно ме изнервя. Хващам я, че ни лъже редовно, в очите, а е на 73 г. Понякога се чудя защо я държа. Не иска да ми изпълнява указанията, забравя, пропуска и т.н., но най-лошото е, че си мисли, че по-добре от мен може да ми гледа детето. Побърква ме понякога, като не иска, не те слуша. По-лоша е от лоша свекърва. Но аз доста търсих бавачка преди това. Знам, че не е лесно, че детето ми е добре с нея и преглъщам някои работи. Сега ми се иска отново да си поговоря за следващата година с нея, за да знам дали да си търся друга. За парите, които й давам, мога да си намеря... Все се надявам да се промени и да слуша повече, ама... Пак се опита да си вдигне парите, ама този път не й мина номерът. Просто и сега доста получава...
Моят съвет е да започнете да й плащате на час - за мен това е най-чистият вариант. Никакви платени отпуски и т.н. Иначе все си мислят, че губят. А така - колкото е изработила, толкова й плащате.
А по повод договора - като юрист мога да ти кажа - ако подпишете трудов договор, тя пак може когато иска да си отиде, после върви й търси обезщетение за неспазено предизвестие. А на теб са ти доста вързани ръцете с тоя договор. Ако е граждански договор (което е трудна работа, защото правоотношенията са си като за трудов договор) - тогава какво - неустойка ли ще й пишеш, ако си тръгне? Нали по съдебен ред трябва да си я вземеш... А дали си заслужава?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.