|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Паспорт на бебе   |  |  | Автор | ivatom (непознат) |  | Публикувано | 25.06.08 14:34 |  |  | 

Здравейте искам да попитам ако някой знае какви документи трябват за издаване на паспорт на бебе.Тати направи една снимка на бебо на бял фон в къщи , но не знам дали ще я приемат , че за фотото сме малки ,бебо  няма и месец.Удостоверението за раждане е достатъчно нали,заявление и снимка?
 Мерси

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Паспорт на бебе  [re: ivatom] |  |  | Автор | Aлa-Бaлa (портокала) |  | Публикувано | 25.06.08 15:05 |  |  | 

Не съм го правила, но съм си записала ето това:
 Документи за малко дете:
 1.паспортна снимка на детето-2 броя
 2. удостоверение за адресна регистрация от общината, в която е записано детето. Издава се на място. Кажим им, че става въпрос за задграничен паспорт на детето.
 3. оригинален и копие от акта за раждане.
 4. присъствие на 2-мата родители  в момента на подаване на документите и техните лични карти.
 5.присъствие на детето в момента на подаване на документите.
 6.квитанция за платена такса.
 7.формуляр, който се взима от съответното заведение, където се издава паспорта.
 8. Бавната поръчка е 7лв, а бързата 14лв. Отделно се заплаща такса превод-2лв.
 9. Взимането на паспорта може да стане само от единия родител, но служителката трябва да го отбележи във формуляра.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Паспорт на бебе  [re: ivatom] |  |  | Автор | incendio (разПиляна) |  | Публикувано | 25.06.08 18:22 |  |  | 

Ала-Бала ти е казала необходимите неща, а аз да добавя, че НЕ Е  малък за Фото - най-добре го заведете, защото иначе може да ви върнат за снимките - хората във фотата знаят как се снима бебе - снимат на по-силна странична светлина и без светкавица!

като отидеш с бебе си с предимство - ако има опашка, да знаеш!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Паспорт на бебе  [re: ivatom] |  |  | Автор | 3aиpa (<<<>>>) |  | Публикувано | 25.06.08 21:04 |  |  | 

Аз моята я снимах на около месец. Във фото. Номера е после, след година две като пътувате и ти си с детенце пък те търсят бебе . Обикновено ги викат по име и ако имаш късмет да не се обърне... не знам. Моята се случи веднъж да спи на паспортна проверка, та я събудиха и я викаха по име. Естествено тя им беше крива, ама... извиниха се, че били длъжни да проверят не е ли дрогирано детенцето (заради трафика с хора), затова будят наред.

|  |  |  
             |  |  | 

Ние вадихме паспорт на нашия точно преди 3 седмици и процедурата и документите са точно, както ти ги е описала Ала-Бала! Снимката обаче трябва да си е като за паспорт, т.е. от фотото!

Daniel-02.03.2007

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Паспорт на бебе  [re: ivatom] |  |  | Автор | leysi (минаващ) |  | Публикувано | 26.06.08 13:51 |  |  | 

Не е задължително да се снимате във фото. За бебетата правят изключение, но трябва да му се виждат хубаво - очите, ушите и устата. Иначе за другите неща са ти писали, на нас ни струва 8лв - 7 за паспорта и 1лв някаква др. такса.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Паспорт на бебе  [re: leysi] |  |  | Автор | Mese4inka (пристрастен) |  | Публикувано | 28.06.08 13:29 |  |  | 

Ние правихме паспорт когато Вероника бешв на 2 мес., заведох я във фото, там си нямаха идея каква трябва да е бебешката паспортна снимка , снимаха я стандартно, като аз я държах през кръстчето и се отместих настрани.
 Точка 2. не са ни искали :)

|  |  |  
             |  |  | 

снимката във фотото...или даваш на фотото да обработят вашата... Има си фотошоп. Мои приятели, точно това направиха и нямаше проблем.
 Фонът не им беше достатъчно стандартен. А иначе на бебето, само едни бузи се виждат

|  |  |  
             |  |  | 

2. удостоверение за адресна регистрация от общината, в която е записано детето. Издава се на място. Кажим им, че става въпрос за задграничен паспорт на детето.

Задължителна ли е тази точка?
 Че заради този документ трябва да се разкарвам и губя времето Х в центъра на София.

От форума на бг-мамма, една мама от Варна е писала: "Ще се наложи единия родител да си смени адреса.Поне единия родител и детето трябва да живеят на актуален адрес.От полицията идват на посочения за детето адрес и проверяват дали наистина живее на него,питат съседите,попълват протокол.Аз точно по този повод си смених постоянния адрес миналата седмица.3 дена,след като подадохме документите дойде полицай да провери детето на този адрес ли живее"

На някоя мама да са й идвали на посещение от полицията????????????????
 Редактирано от нeмиpницa на 01.07.08 11:13. 

|  |  |  
             |  |  | 

При нас не са идвали.И аз се чудя дали точка 2 е необходима,на мен в 4-то РПУ като питах не ми казаха да нося такова нещо,но знае ли човек.Не искам да отида и да  ме върнат,пчк и бебо дч разкарвам само

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички) |   | 
 |