|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Какво да съдържа домашната аптека?
|
|
Автор |
Sonichka (непознат
) |
Публикувано | 14.04.08 16:32 |
|
Момичета,
като чета темите и виждам какви неща могат да се случат на бебчетата ни във всеки един момент ми се иска да си саставя списък на най-необходимите лекарства, респ. мазила и т.п., които трябва да са ми под ръка за всеки случай. Още повече, че скоро смятаме да заведем бебо за няколко дни в планината на чист въздух, където няма да има аптека ако (не дай си боже) се случи нещо неприятно.
Та въпросът ми е, позовавайки се на вашия опит, дайте съвет какво да подготвя за пътуването с бебо?
Дано темата е полезна и на други мами-новобранки.
| |
Тема
|
Re: Какво да съдържа домашната аптека?
[re: Sonichka]
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 14.04.08 16:42 |
|
бинт, марля, памук, лейкопласт, нещо за дезинфекция, нещо против насекоми( Чико - ЗанзаНо), Нурофен(или нещо с Парацетамол), физилогичен разтвор, нещо против диария и повръщане(има комбинирани и отделни препарати - аз предпочитам отделните)...това е при мен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 14.04.08 20:20 |
|
Аз съм малко лудичка и аптечката ми е пълна с най-различни нещица
Стерилни марли, бинт, памук, капки да нос Виброцил и Нисита, капки за уши Отопакс, таблетки за гърло, Проспан и Хустажил за кашлица (сироп и мехлем), Зиртек и Кларитин противоалергично, течен аналгин и хексалгин, ентерол за повръщане, смекта за стомахчето, Дулколакс против запек, термометър, лепенки за ранички, Тайлол Хот за деца, ампули вит.С. Това е цялата аптечка на малката 3 естествено един комплект за "Първа помощ" от хомеопатичната аптека
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
buba_atan (мама на двечки) |
Публикувано | 14.04.08 22:11 |
|
В моита аптечка нещата са горе долу същите като при Яна.Тя ти е изброила основните неща за които трябва да имаш лекарства,Т,хрема,болки в ушите,гърло,повръщане,диария,запек,кашлица и задължително Кларитин-противоалергичен сироп.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
*margo* (мама на двама) |
Публикувано | 15.04.08 16:39 |
|
1. Панадол и Нурофен - винаги взимам и от двете, че са на различна основа;
2. Кларитин - противоалергичен сироп, Фенистил (капки и мазило след ухапване от насекоми);
3. Смекта, Ентерол - прахчета при разстройство;
4. Вомакур - свещички за повръщане;
5. Витамин С;
6. Кислородна вода и Риванол;
7. Стерилни бинт, марля, лепенки;
8. Нещо за по лесно иззъбване - дентинокс - гел, дентокинд - хомеопатични хапченца;
9. Слънцезащитен крем;
10. Противонасекомно средство;
Редактирано от *margo* на 15.04.08 17:05.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dessbess (ентусиаст) |
Публикувано | 15.04.08 17:08 |
|
За фенистила ми е ясно, давам капки преди ваксини. А Кларитин - в какви случаи се използва? Има ли ограничение за възраст? А фенистил гел за при ухапване ли се маже?
Какво трябва да се прави при ухапване от оса или пчела?
пролет
| |
Тема
|
[re: dessbess]
|
|
Автор |
*margo* (мама на двама) |
Публикувано | 15.04.08 17:14 |
|
Кларитин с каката пиехме при антибиотици, с бебо още не съм давала, при последния ни инцидент пихме Фенистил (виж моята тема за лятно-есените бебоци 2007 - към края за инцидента с насекомото).
Фенистил гел се маже на ухапаното място. На каката и стават огромни отоци от комарите - така сърби по-малко, и се разняся отока бързо.
Оси и пчели още не са ни жилили, но след случката от миналата седмица Фенистила в двете форми няма да мърда от количката.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bggal (Kpucu) |
Публикувано | 18.06.08 21:16 |
|
Ето, че дойде момента в които и аз започнах да се питам разни вьпроси за аптеката на маничетата ви...
Бях чела в тази тема и затова е изрових.
Идва време, скоро, когато ще си имам гости от БГ, след има няма няколко месеца, и по принцип искам да ги помоля да ми донесат някои лекарства за бебчето, които тук няма да мога да взема без рецепти и такива глупости, а предпочитам да имам, независимо дали ще си водя малката на доктор постоянно за всичко.
До тук от изчетеното разбирам, че на пьрво време са ми нужни:
1. Дентинокс-гел (за никненето на зьби)
2. Фенистил-капки и мазило (против/след ухапване от насекоми)
Отделно и тези които са изброени от вас:
1. Дулколакс (запек)
2. Ентерол и Смекта (разтройство)
3. Отопакс (капки за уши)
4. Биброцил (капки за нос)
Вьпросьт ми е, горе-долу това ли е всичко или някои има нещо друго да добави?
За бинтове, марли, термометри и такива неща - тях не ги включвам, защото са си задьлжителни и ги имам и сега...
Сьщо така, колко ще струват тези неща, неискам да натоварвам никои с моите неща, особенно като има вероятност да си използвам тукашни неща, и незнам дали ще упра до тези изброените, но поне дьржа да ги имам за всеки случаи, не вярвам като растем, за най малкото да сьм при доктора постоянно и е хубаво човек да си има някьква аптечка, пьк каквото дойде.
Благодавя предварително.
| |
Тема
|
[re: bggal]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 18.06.08 21:24 |
|
Никъде не видях да пишеш температурно-понижаващи средства - Панадол, Нурофен, Калпол и прочие. Капките за нос са Виброцил, но е добре да имаш Стеримар или физиологичен р-р (Виброцила се дава когато секретите са вече със зелен цвят). За Дулколакс мога д акажа че не е много добре да се дав ана съвсем малко бебе, по-скоро Дуфалак, Фенистил също, по-добре противоалергично вземи Зиртек. Задължително за пъпчето Топацин и спирт 95%, Вомитосхил - прахчета също е много добро за повръщане и прочие, но незнам дали е за малко бебе (на нас ни го даваха над годинка), като капки за нос мога да ти препоръчам и Низитата, има я и като кремче (като варияции ти го давам само). А и капките за уши ако не се лъжа са Отипакс
Ако има още нещо ще добавям
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
bggal (Kpucu) |
Публикувано | 18.06.08 21:42 |
|
Добавих си бебешките варианти кьм списька, но това за пьпчето се сьмнявам, че ще успея да го ползвам навреме , чакам си гостите някьде кьм месец след раждането на бебето, а нали се слага 1вата седмица ли там колкото време взима за да падне пьпчето, тьи че най вероятно няма да ми е нужно?!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|