Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:07 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Моля, помогнете ми със съвет!нови  
Автор pinkiwinki (член)
Публикувано07.06.08 21:23

Здравейте, мами!
Много моля, дайте ми съвет, защото съм много объркана!
Моят малчо е на 1 г. 8 м. От 2.5 м. ходи на ясли. В интерес на истината, за мое голямо учудване, свикна бързо, ходи с желание и се промени много и то в положителен смисъл. В яслите проговори, започна да става много подреден и по-самостоятелен и най-вече - яде и му личи, зачерви бузките, изобщо - отрази му се добре, като изключим........ болестите.
За 2.5 м. се разболя 4 пъти - изкара веднъж гнойна ангина, после някаква бактериална инфекция, после втора гнойна ангина и сега е с херпангина. Вече пие пети антибиотик, капки за нос явно не му действат, след доста продължителната употреба, затова само се промиваме с физиологичен разтвор и така. Аз избягвам по принцип антибиотиците, но с висока температура, която продължава повече от 3-4 дни нямаше как да се справим иначе.
Хомеопатия не съм опитвала, по принцип съм малко скептично настроена, но ако има "патили" от вас, които са доволни, приемам всякакъв съвет.
Слава Богу, поне кашлици нямаме, но проблемите са от носната сливица и като гледам сега, в уж топлото време как боледува детето, представям си какво ще е през зимата.
Ясно ми е, че в яслите и градините първоначално децата боледуват доста, но не очаквах чак толкова много. Моля ви, посочете ми имуностимулатори, които биха помогнали от вашия опит или нещо друго, всичко вече бих опитала!
Благодаря ви!

Тема Re: Моля, помогнете ми със съвет!нови [re: pinkiwinki]  
Автор djazmin (минаващ)
Публикувано07.06.08 22:28

здравей специално като имунноукрепващо горещо ти препоръчвам хомеопатията, разполагат с много добри средства - и действат много успешно, изпробвала съм ги на каката от градината, до училище, сега мисля да дам нещо и на бебо - на есен де:) Вече се консултирах само потърси добър хомеопат - аз съм от Варна, ако ти върши работа пиши на лични ще ти дам кординатите на моята докторка - много съм доволна.

Автор cchery (G'n'R forever)
Публикувано08.06.08 09:17

Аз пуснах моята маймунка на ясла на годинка и 5 месеца. Досега за 8 месеца се разболя 2 пъти - един стомаешен вирус, донесен от батко й, както и варицелата, която е почти неизбежна тръгне ли веднъж по групите. И мисля, че това го дължа на имуностимулиращата хомеопатична "програма", която нашата хомеопатка й назначи още на 6-месечна възраст. Ако в момента тръгнат сополки имам средства, от които се повлиява точно от едно-две давания. Вярвам категорично в средствата на хомеопатията и ги предпочитам. Даже мога да добавя, че малката беше контактна на скарлатина - батко й кара тази бактериална шарка 2 поредни месеца, а тя дори не се закашля веднъж, да не говорим за нещо по-сериозно.

Пускам ти линк, където можеш да прочетеш много за ангините, за имуностимулантите и за ринитите -

Тук може да се регистрираш и да си зададеш въпроса - хомеопатът е много добър лекар и отговаря почти своевременно. Аз имам доста опит с тези алтернативни средства и мога да помагам, ако нещо не ти е ясно. И само да добавя, че скарлатина и гнойна ангина се предизвикват от един и същи патоген - бета-хемолитичен стрептокок, който успешно се мори и без АБ. Ако те интересува мога да ти пусна какво точно аз давах на моя син по време и след скарлатините, за да вдигнем имунитета.

Виж какво пише една мама точно за гнойна ангина: "Последно ползвах точно преди 10 дни изварения компрес за гнойна ангина на дъщеря ми при съответно предписан антибиотик. Антибиотика не го купихме, а започнахме с компресите от извара-температурата бе овладяна за около 36 часа. Бях поразена от бързото изчезване на гнойта, въпреки че го слагахме компреса за окло 2-3 часа,защото детето не издържаше повече. И гнойната ангина изчезна без антибиотик.
Също с успех сме ползвали капките от клеева тинктура и тези от мед и лайка.
"

Кой сега е номер 1 ... ЦСКА е № 1

Редактирано от cchery на 08.06.08 09:33.

Тема Re: Моля, помогнете ми със съвет!нови [re: cchery]  
Автор anamari (ентусиаст)
Публикувано08.06.08 09:43

Чери, а ти при кой ходиш? Вече се видях в чудо с това боледуване на малкия-всяка хрема слиза надолу и без АБ не минава. Не ми се мисли като тръгне на ясла какво ще стане

. А и Ани с нейната алергия...
Прочетох тия рецепти, дето ги е дал-ще ги пробвам. А за лекарствата не трябва ли консултация с хомеопат?

Тема Re: Моля, помогнете ми със съвет!нови [re: anamari]  
Публикувано08.06.08 09:58

Да, много по-добре е да направиш консултация с лекар на место. Обаче в много градове няма добри хомеопати и момичетата затова използват съветите на д-р Михайлов. Аз си имам лекарка-хомеопат и съм много доволна от нея. Ще ти дам адреса й - в Овча купел е. Няма да ти е много далеко май.

Ани, точно за хрема има страхотни средства - аз препоръчвам горещо капките от сребърна вода и клеева тинктура. Ако не бяха те, сигурно и Бела щеше да отнася АБ всеки месец. При нея всеки зъб е съпроводен с мноооооооого сополи или пък със запушен нос. Досега тя е пила само веднъж АБ и след 3 дена изкара зъб и аз се вбесих и го спрях. Оттогава се научих да си я познавам и не давам дори антибиотични капки за нослето. Дори сега за варицелата се оказа, че има хомеопатия за намаляване на обрива, за намаляване на сърбежа и за по-бързото израстване и опадане на коричките. И си беше баш така - не я видях да се чеше въобще и няма една разчесана пъпка.

За алергиите също има много добри резултати - аз самата от утре ще се възползам от част от съветите и почвам диета, защото след второто раждане ми се появи слънчева алергия

. А пък морцето ни чака все пак.

Тема Re: Моля, помогнете ми със съвет!нови [re: djazmin]  
Автор FLUKY (Montreal)
Публикувано08.06.08 11:10

Тъй като на мен ми е по-близо Варна, ще може ли да ми пуснеш на лични някакви координати на хомеопати там, може и твойта. Тъй като се приберем на есен мисля да пускам малкия на ясли, следователно много вируси, ми се иска да съм подготвена и да го подсиля малко.

Автор anamari (ентусиаст)
Публикувано08.06.08 11:21

А продават ли се готови. Виждала съм само сребърна вода във флакони. И как се капят?

Автор aлбeнaди (take it easy)
Публикувано08.06.08 11:29

И двете ми дъщери боледуваха ужасно много първата година в яслата. После минахме на хомеопатия. От година и половина не са пили нищо друго освен хомеопатични лекарства - не са приемали антибиотици, сиропи или каквото и да било друго.
Не искам да те навивам да пробваш, защото всеки, който реши да мине на хомеопатия трябва да е абсолютно убеден в правилността на решението си, иначе няма смисъл.
За имуностимулатори.... няма такова нещо - само ще си потрошиш парите. Изпробвали сме какво ли не - кажи речи всичко, което се продава в аптеките - и нямаше никакъв ефект. Важното в случая е да се храните правилно и здравословно - много плодове и зеленчуци. Важно е и психическото състояние на детето и отношението към него - много внимание, любов и топлина! От там нататък организма трябва да се справя сам, а когато не може с МАЛКО помощ отвън. Казвам малко, защото в повечето случаи това е достатъчно - дали ще е хомеопатия, някоя бабешка рецепта или нещо друго алтернативно пак ще върши работа. Антибиотиците са наистина много, много краен вариант. Поне за мен.

Споделям собствен опит и не ангажирам никого с него.
А на вас пожелавам здраве!

Анна 8.12.2004
София 19.01.2006

Тема Re: Моля, помогнете ми със съвет!нови [re: anamari]  
Публикувано08.06.08 13:48

Не, не се продават готови - аз имам едно празно шишенце от Виброцил и си го пълня със сребърна вода и прибавям 2-3 капки

(в този си вид клеевата тинктура я има в почти всички аптеки; иначе аз предпочитам нещата на ) . ПРобвам на моя нос как е и тогава капя между 3 и 5 пъти на ден - в зависимост колко е сериозно положението. Но преди това изчиствам с физиологичен разтвор - вече спрях да купувам Стеримар и Хумекс, щото потроших маса пари за тях с тия проблемни носове на дребните. Купих си една банка физиологичен разтвор, пълня си едно шишенце с пръскало и така.

п.с.: И само да добавя, че нашата хомеопатка смята Сребърната вода на Вербената за по-добра от Аркол-а, а и е по-евтина - 200 г вода за 3 лева, иначе Аркола е 100 г за 3-4 лева в зависимост от коя аптека го купуваш.

Автор snich (top4o)
Публикувано08.06.08 22:31

Един не много умен въпрос

Преди да се отиде при хомеопат,трябва ли друг лекар да ти постави диагнозата???

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.