Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:48 27.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема малко инфо за близнаците моля...нови  
Автор flicka_an ((Flicka))
Публикувано08.06.08 21:41

Да започна с това, че не едно а две се оказаха...което обясни:

- резките силни болки в корема
- усещането, че нещо те разпъва отвътре
- гадене и подобни неразположения
- невероятна умора и липса на всякакъв тонус
...потенциално...
- засилено течение или кръвотечение (зацапване).

Последното почти го нямах, но от 2 дена мога да го добавя в списъка. При повече движение и физическо натоварване (пр. ходене пеша 4-5 км) се появява.

Много се притесних...След 2 дена съм пак на преглед, но нямам търпение. Докато лежа, спя, почивам си съм ОК, като се размърдам малко и всичко започва. Как ще ги карам следващите 6-7 месеца

Мисля си, че нещо може да не е наред с едното, защото не се виждаше добре, та отвътре го гледаха. Иначе си имаше 2 нормални сърдечни ритъма, нормални размери, далеч едно от друго, всяко в собствена обвивка...

Майчета припомнете си моля ви, как беше при вас?!? То май НикиФин беше единстваната тук

Тема Re: малко инфо за близнаците моля...нови [re: flicka_an]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано08.06.08 23:28

Честито ти близначета, пожелавам ти леко бременеене, щом са двуяйчни, може да имаш късмет и да са и разнополови... Аз нямам опит с близнаци, но си спомням една моя приятелка, която видях няколко дни преди да ги роди - корема й хич не беше голям и въобще се хвалеше с много лека бременост... е след това стана каша и половина, но то е така с две бебета наведнъж

. Пожелавам ти същата бременост да изкараш, пък после каквото дойде.

Автор NikiFin (пристрастен)
Публикувано08.06.08 23:52

Първото, което ми дойде на ума реших да ти го напиша. А именно - искрено ти съчувствам. Предполагам все пак, че Господ е преценил, че ще имаш сили да понесеш това което те чака, каквото и да е то.
Аз изкарах тежка бременност, на легло от 5ти месец, защото случайно и неволно ми откриха скъсена шийка. С контракции от 3-я месец. Много се изненадах, че усетих бебетата още в 11 седмица. При едно обръщане в леглото все едно балон с вода се раздвижи в мен. Жестоко гадене и повръщане, огромен корем от самото начало, с което мъжът ми се базикаше пред всички, че ще имаме близнаци, а аз разбира се още не знаех и се дразнех от идиотските му базици. Лежах в болница за задържане, и след 2 седмици, все още в 8 месец родих. Раждането беше както всяко раждане доста болезнено, но като цяло го помня като леко. Прекрасен момент. И той си беше последния. От тогава насам само гадости. Намери си помощник задължително, ако искаш да оцелееш. Не майка ти в никакъв случай.

. За съжаление често при многоплодна бременност се случва едното близначе да се асимилира. Дано при теб не се получи така. Дупе да ти е яко

Тема Re: малко инфо за близнаците моля...нови [re: NikiFin]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано09.06.08 00:12

Никииии!!!!! Ще уплашиш жената, не те е срам

. Напиши за хубавите неща сега!!! Хайде твоите са вече големи, имаш още една година и само ще ги хвалиш тук ....

Тема Re: малко инфо за близнаците моля...нови [re: 3aиpa]  
Автор nikol82 (Пу-пу!)
Публикувано09.06.08 08:34

И аз си мисля, че всичко си е индивидуално. Това, че бебенцата са две не значи, че ще има проблеми...

Флика- повечето от симптомите, които изброяваш ги има и в едноплодовите бременности...
Пожелавам ти най- леката и спокойна бременност и най- прекрасните, спокойни и здрави бебенца на финала

Автор Astarte (емоционална)
Публикувано09.06.08 09:50

Пожелавам ти от сърце да гушкаш две здрави бебенца на финала. Това е най-важното - другото ще го изтърпиш. Имаме познати, на които близнаците са родени два дни преди голямата ми дъщеря - момче и момиче. Много съм разпитвала майката как е и тя не се е оплаквала никога. Каза, че са били "лесни" бебета - ядяли, спали, не е усетила колики и никнене на зъби. А сега са направо мечта - играят си самички, не е нужно да имат непрекъснато компания. Дано и при вас е така. Е, без съмнение грижите ще са повече. Имате ли по-голямо детенце?

Автор redd (случайна)
Публикувано09.06.08 10:08

олелеее!
Честитооооооооооооооооооо!
Милата, не ти е лесно!
Не знам как е с близнаци, но съм чувала, че всичко е по-две: и болежките, но и радостите, и усмивките! Щастливка!
Стискам ти палци и на краката, че ще трябва!

Тема Re: малко инфо за близнаците моля... [re: redd]  
Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано09.06.08 14:13

Честито за хубавата новина!Пожелавам ти лека бременност и спокойно отглеждане на дечицата!

Когато раждах, час преди мен в операционната влезна по спешност мацка бременна с близнаци!Това беше денят, в който момичето е влизало в 9-ти месец!
Роди момиче и момче, след като и аз родих ни сложиха в една стая!Много приятна жена, супер лека бременност, ходила е на работа докато не са и започнали болничните преди термина, тя е искала да ходи на работа, но шефката и я пратила да си почива!Причината поради, която децата се родиха по спешност беше, че към 8-я месец момичето е започнало да повишава кръвното налягане, всичко друго си е ОК!
След раждането майка и и помагаше, след 6-я месец започна работа, майка и продължи да се грижи за децата, сега трябваше да тръгват на ясла, но вече платеното майчинство за близнаци е 3г и тя е решила още една година да останат в къщи!

Стискам палци всичко да е наред,но ако трябва да полежиш направи го в името на децата!

Автор flicka_an ((Flicka))
Публикувано09.06.08 14:40

Мерси за милите пожелания! Да се развият добре бебоците и после живи и здрави да ги гушкам, другото не е важно...
В крайна смтека не съм сама, таткото не е за подценяване, имаме си и голям батко да помага, а и други ще се намерят. Някак си за периода "след" не се тормозя още. Ще му мисля като дойде

Автор cchery (G'n'R forever)
Публикувано09.06.08 14:47

В такъв случай ти пожелавам за периода "преди" много търпение, положителна нагласа и само хубави емоции, за да се излюпят накрая две спящи, ядящи и неревящи ангелчета.

Кой сега е номер 1 ... ЦСКА е № 1

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.