Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:32 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Глезени имена на дететонови  
Автор kиkи-pиkи ()
Публикувано07.06.08 23:45

Измисляте ли глезени имена на детето си?Обичате ли да ги използвате често? Излишно лигавене ли е?

Пример: "Васи" е глезено от официалното Васил;
в пристъп на нежност/лигавене:"Чочо";
"Пухчо/Пухи"...

~Слънчицето Васи*21 март2007~

Тема Re: Глезени имена на дететонови [re: kиkи-pиkи]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано08.06.08 00:06

Много мразя галените имена т.е. съкратените на самото има (Цветелина- Цвети), затова и кръстихме детето с кратко и ясно име, за да няма лиготийки. Въпреки, че онзи ден девер ми извика малката с името Нини и ми идеше да се гръмна просто

Аз, както и баща й казваме по име или бебуна

Автор vesel4o ()
Публикувано08.06.08 09:19

Александра-мишленце,мишо,зайо

Автор cchery (G'n'R forever)
Публикувано08.06.08 10:03

За мен пък глезените има отразяват определено отношение към човека, към който се обръщаме - обич, близост и положителна нагласа. Моите деца буквално съм ги заляла с такива имена:

Константин - Коко, Кокчо, Коки, Косе, Констансий, Константинопол, Косани - калпазани, Косюшка, Чофи, Чофандър и др.

Белослава - Бела, Бели, Бучка, Белана, Бухчо, Бубка, Буболина, Мими, Мимелота, , Муцуни, Дуди, , Дунди, Дудулина и мнооооооого др. Имаше моменти в които й виках и Тръткослава.

Кой сега е номер 1 ... ЦСКА е № 1

Редактирано от cchery на 08.06.08 10:03.

Автор snich (top4o)
Публикувано08.06.08 10:05

Цялото име използвам,когато се карам.През останалото време се обръщам към Ренета с : Ренса,Рене,Нена(тя така си викаше като беше мъничка),Нуна,Нунулета(тези не помня от къде дойдоха).А в пристъп на нежност/лигавене - Нунки и зайко

Не го приемам като излишно глезене.Аз съм Десислава и винаги са ми съкращавали името с Дес,Деси,Деско,Десо.А в пристъп на нежност,майка ми до ден днешен ми вика "маймуно" Не мисля,че това ме е разлигавило излишно

Автор FLUKY (Montreal)
Публикувано08.06.08 10:56

При нас Даниел - Дани, Миши, Мишони, Мишенце, Плъх, Плъхче, Кадифян плъх на мама

Тема Re: Глезени имена на дететонови [re: jana]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано08.06.08 11:03

Ох, че миличко тона Нини

... Не се сърди излишно на девер ти, явно я обожава...

Тема Re: Глезени имена на дететонови [re: cchery]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано08.06.08 11:11

Чери на моите им викам на глезено почти като на твоите. Имена, които нямат нищо общо с техните... Дзуцка, Дунда, Ченче, Женик, Зоня, Пумпа, Папинка, Чошик, Кашонче (ей това много сладко ми звучи и ми е любимо

).... и още милион други. Рядко използвам истинските им имена. Направо се чудя от къде си ги знаят .

Аз пък много харесвам галени имена, колкото по-лигаво, толкова по-сладко. Пък и така можеш да наричаш децата си различно от имената които си им избрал.

Автор incendio (разПиляна)
Публикувано08.06.08 12:29

ауууууууу... обожавам галените имена...
моята определено няма скоро да си научи името...
Бухти, Буби, Бебони, Бонбони, Биберони, Бузани, Бизончо (?!), Бизанчо, Бизи, Ам-мам, Миши, Мими, Мухи, Муци, Муцани, Тути, Тути-фрути, Тръти, Тумби, Пръци, Пупи, Пипи, Пухи, Дунди, Дрънди, Зайче, Зайо, Зузи, Зизи... май има още от тези, но в момента не се сещам

Лори-кокори
Лори-бебешори
Лори-бърабори
Лори-мухомори (?!)
но, напоследък най-често калпазанчето на мама или само Калпазани

Тема Re: Глезени имена на дететонови [re: incendio]  
Автор dessbess (ентусиаст)
Публикувано08.06.08 13:05

Ани-Калпазани, Анинка-маминка, Анче-банче, Бебина, Аничка-баничка, и всякакви други които ми дойдат на езика

...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.