|
|
|
Тема
|
Дайте съвет-хапе и драска
|
|
| Автор |
deeper_m (член) |
| Публикувано | 24.05.08 17:06 |
|
|
Мами,
Петър от 2 месеца някъде насам...е ужас... Нещо като не му харесва хапе и драска....Целите сме надрани с баща му.... Иначе..по принцип е спокоен, нищо друго не виждам, което да ме притеснява....Общителен е, нямаме други проблеми...Но вече на 2 пъти ми се оплакват и от яслата, че хапе дечица . Като там ми казват, че няма пререкания за нещо...просто както стои и до него има друго дете, взел му ръчичката и я ухапал.....
Дайте съвети!
Благодаря ви и весел празник на всички!
| |
|
Тема
|
Re: Дайте съвет-хапе и драска
[re: deeper_m]
|
|
| Автор |
jana (хаплива) |
| Публикувано | 25.05.08 19:47 |
|
|
Това е външен израз на нещо, което го тормози вътрешно. Опитай да разбереш какво го притеснява - липса на внимание, прекалено внимание, израз на чуства (какви и от какво са породени) или просто поредният период. Нахвърлям ти само разни нещица без да мога да споделя личен опит. Дано се включат и мами сблъсквали се с подобно държание.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
FLUKY (Montreal) |
| Публикувано | 25.05.08 23:33 |
|
|
Мислих си и аз доста като ти прочетох темата от какво може да е това и ми минаха същите мисли като на Яна. Това е някаква скрита агресия. Наблюдавай в какви моменти се проявява, опитай се и да поговориш с него .... намери някакси начин да стигнеш до корена на проблема, само така ще можеш да помогнеш на Пепи. Стискам ти палци скъпа.
| |
|
|
|
Ох...не знам вече какво да мисля. Може би емоциите му идват в повече....местене, ново място, ние с баща му сме натоварени с работа...може би е по-скоро от липса на внимание....от колкото да е от прекалено внимание..Прави го обикновено като не става на неговата, ако е гладен...или ако много му се спи....все съм склонна да вярвам, че...е по-скоро период отколкото нещо друго....
Няма ли някой който се е сблъсквал с проблема и го е решил някак....Ще чакам включване...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
3aиpa (<<<>>>) |
| Публикувано | 26.05.08 00:56 |
|
|
Без драскането ние сме на същия хал. При нас разликата е, че дребната първо хапеше нас, аз я ухапах няколко пъти за да види, че боли и .... .... на нея й храеса, и започна да се хапе сама. Сега съм забелязъла, че ако й се скарам за нещо (много рядко го правя, понеже ползвам други методи на възпитание при тая малка дивача) се хапе и идва да ми показва какви зъбки са се отбелязали по ръчичката й. Ужасно е. Колкото повече й казвам, да не го прави, толкова повече се хапе. Забелязъла съм я да се хапе и като направи нещо, което тя прецени, че е беля . Също и ако се опита да ме ангажира с нещо, а аз съм заета в момента. Чиста автоагресия според мен.
Като цяло намаля тоя проблем, но си стои. Аз като теб мисля, че е временно и не се тревожа особено, въпреки, че ми е неприятно.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
лю () |
| Публикувано | 06.06.08 16:50 |
|