Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:46 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Стайна температура за новороденонови  
Автор delphin (ентусиаст)
Публикувано02.06.08 10:41

Момичета кажете според вас колко трябва да е стайната температура при новородено и как да е облечено бебето при нея?
Ние сме нон стоп на климатици, жега е при нас. Докторът ни каза да подържам 27-28 градуса и бебчо да е облечен с дълго ръкавче и дълги панталонки и с одеалце покрит! Как ви се струва?

Слънчеви,весели дни!!

Тема Re: Стайна температура за новороденонови [re: delphin]  
Автор Tedulina (тя е мама)
Публикувано02.06.08 10:46

Когато Хриси беше бебе ни казаха - за момчета 21-22гр., за момиченца - 24гр. Момчетата обичало по-студенкото

. 27-28гр. ми се виждат в повече. За облеклото - една дреха в повече от твоите.

Тема Re: Стайна температура за новородено [re: delphin]  
Автор NikiFin (пристрастен)
Публикувано02.06.08 10:50

ми щом докторът така е казал... Не знам колко е новородено, колко кила е и т.н. Но според мен ако всичко си му е в нормата и е минало 1 месец спокойно може да си живее и на по-ниска Т, 22 - 24 градуса примерно. Но зависи колко е облечено и завито разбира се.

Автор fascinating oceanid (:)))))))
Публикувано02.06.08 11:15

звучи ми разумно това което ти е казал доктора
27-28 на климатик- за да няма драстична разлика с Т навън, ако го изнасяте, облечено- заради климатика все пак движи въздуха духа студено,

ПП филтрите ги мийте много по-често че завъждали и разнасяли някакви алергени като се замърсят.
ако ви направи алергия към него в чудо ще се видите

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано02.06.08 11:15

28 градуса, дълъг ръкав и одеало е безумие. Максимално 21-22-23 градуса трябва да е в стаята на новородено, ако е така облечено. За къпане - 25-26 градуса. Аз лично не бих държала лятно бебе с дълъг ръкав и панталони. Предпочитам леко облекло и изключени климатици.

Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано02.06.08 11:46

Когато Личката беше на 3-4 седмици започнаха жегите и в къщи беше някаква Т от рода на 26-27!Беше ме страх да пусна климатика и просто обличах детето леко, а като спеше завивах с лека памучна пелена!

Автор vesel4o ()
Публикувано02.06.08 13:29

когато Александра се роди си беше зима-14.02 и в стаята подържах не пове4е от 24 градуса и я завивах с едно одеалце!от една страна добре е казал доктора-27-28 за да няма голяма разлика,но пък от друга-новородено но климатик!?!

Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано02.06.08 13:43

Държах Боби на 21-22 градуса максимално и то през зимата, защото е роден през юни - тогава нямаш избор на температура. НО на климатик не съм го държала дори при над 30 градуса. Стояхме на хладно в къщи. Не съм го обличала с много дрехи - памучно боди, но с 3/4 ръкав и с една памучна пеленка отгоре докато спи.
Не знам колко е горещо при вас, може би докторът има право......

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано02.06.08 14:21

Според мен е разумно да му спестиш климатика колкото може да издържите и да си го държиш полуголичко ако ти се стурва студено, но завито с пелена. Иначе аз държах бебетата на т не повече от 21 градуса, иначе се оприщваха от жега. Аз обаче си падам по закаляването и по принцип моите ходят полу-голи за ужас на всякакви баби, майки, лели и т.н. странични наблюдатели.

Тема Re: Стайна температура за новороденонови [re: 3aиpa]  
Автор delphin (ентусиаст)
Публикувано02.06.08 16:43

Ами и аз предпочитам децата ми да не стоят на климатик но при нас сега температурата навън е +43 градуса с влажност 75 % и всекидневно се покачва, така че неможе да се стой без климатик

Бебчо вече е на месец и 8 дена,до сега е стоял на 27-28 Градуса климатик,облечен с дълаг ръкав и дълги панталонки. Изкарвам го сутрин рано 7-8 часа за малко и вечер към 5-6 часа. Сутринта успявам да проветря, но много рано сутрин след това влиза само влага- Абе кошмар голям и по-зле ще става до +50
Мислите ли че мога да го поразголвам по малко тогава,например на същата температура,но по-леко облечен?
С баткото не съм имала такъв проблем,той е зимно бебе, роден пак тук в Дубай, е зимно,зимно тук декември вечерите са студени +18 градуса през деня е и по-топло, но не съм използвала климатик!
Мерси предварително!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.