|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Скенер/ЯМР на дете 2 годинки
|
|
Автор |
Чaeнo.мoмичe (разбита) |
Публикувано | 20.05.08 11:14 |
|
Здравейте, мами!
Попитала съм и в здравната секция, но да попитам и тук.
Някой правил ли е скенер или ядреномагнитен на детето си?
Моят син е болен вече 3 седмици, беше 10 дни в Окръжна, 4 АБ, сега пие Фромилид. От вчера много го боли вратлето и не дава да му пипаме раменете, нито дава да го пипаме по тила. Имаше пневмония, после в болницата ангина изкара, сега уж се възстановяваме, но от вчера има и 37,2.
Чета, че менингита /да не слуша дявола/ има като симптом болка във врата и схващане. Аз съм силно притеснена да не правим някакво скрито усложнение. Дай боже да се е схванал просто, но все пак искам ако до няколко дни нямаме добра кръвна картина и добро общо състояние да му направим изследвания.
Търсим добър педиатър, специалист детски болести. Някой, на когото да дадем доверие и да погледне епикризата и да направи преглед, както и да даде насока какво да изследваме. Защото се притеснявам, че 20 дни АБ са голям период, натровен е вече, а ако го повтори или подхване отново как ще го лекуват....
Създай нещо такова и ще ти сваля шапка!
| |
|
Чaeнo.мoмичe
Не мога да препоръчам доктор, но ако си решила да правиш Магнитно ядрен резонанс ти трябва - първо направление от невролог - става трудно, и после час и дата където го правят - и това е зор ако си с направление.
Иначе детето го приспиват и го правят, не се притеснявай, упойката е лека, до вечерта вече ще скача.
Само съвет - ако стигнете до там - задължително говориш предния ден с анестезиолога - той ще ти каже да даваш от предния ден противоалергичен сироп. Минала съм го тоя път, ако имаш въпроси - питай каквото се сетиш.
От сърце ти стискам палци, мога да си представя какво ти е!
| |
|
От кой град си?
Дано да е само схващане наистина!
| |
Тема
|
Re: Скенер/ЯМР на дете 2 годинки
[re: Чaeнo.мoмичe]
|
|
Автор |
Zori_D (мама на Илийчо) |
Публикувано | 20.05.08 13:56 |
|
Наши приятели имат момче на вече 2г и 8 месеца.То когато беше на 2 г. забелязаха, че периодично получава за секунди схващане на краката и педиатърката ги насочи към лекари в Пловдив.Оказа се, че детето има съмнение за епилепсия.Трябваше да се направи ЯМР, те бяха много притеснени, но всичко мина много леко.Оказа се, че не е нищо сериозно, чувстваше се добре след упойката.
Ако търсите лекари в Пловдив мога да ги попитам къде точно са водили детето и да ти дам координати! Успех и дано страховете ви са неоснователни!
| |
|
Мисля, че колкото и да ти е писнало от лекари и болници директно в Окръжна заради това схващане - там са го гледали, знаят историята на заболяването, иамт му сигурно снимка (заради пневмонията) и ще го проверят за менингит. Ние също с бебето 3 пъти влизахме в болници тази зима и искрено ти съчувствам, но непременно го заведи още днес по спешност.
Между другото д-р Гизова върнала ли се е на работа - тя е шефка на детското отделение в Окръжна?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 20.05.08 22:04 |
|
ЯМР е добре да бъде направено само с направление при което ти си плащаш само контрастното в-во ако не се лъжа, иначе излиза майка си и баща си. аправлението е май от невролог, попитай педито за консултация най-добре. Ако нямате добър отидете в Спешният детски център, там специалистите са доста добри.
Успех и да се оправите много бързо
| |
|
Д-р Пенева е нач.отделение сега.
Задължително днес ще се обаждам в Окръжна ако кажат ще го карам.
И д-р Георгиева там видя, че вратлето му е чувствително, каза че е от нервите в болницата, напрегнат бил и щяло да му мине. Но него го изписаха в петък, получи го в понеделник.
Вчера педиатърката тук отрече да е менингит - помислила го е. Аз чета, това е колкото полезно, толкова и вредно.
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
Чaeнo.мoмичe (разбита) |
Публикувано | 21.05.08 07:22 |
|
Спешен детски център - къде се намира?
От София съм.
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
Grami () |
Публикувано | 21.05.08 09:57 |
|
Направлението е със сигурност от невролог, по принцип търси детски невролог зо консултация, а не просто невролог. Няма никакво контрасно вещество, и не се плаща допълнително. Яна, закачих се за теб, сори, пишех до Чаено момиче.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 21.05.08 21:39 |
|
Това е точно отстрани на Военна болница до сградата на Института по хигиена ако се сещаш.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|