|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Има ли някой опит с ухапано от кърлеж?
|
|
Автор |
cchery (G'n'R forever) |
Публикувано | 18.05.08 23:45 |
|
Ей, момичета, не знам какво му е на моя Коко, но определено е влязъл в някаква черна серия. След тия гадни скарлатини тази пролет, днес на пикника го ухапа кърлеж. Не знам хубаво ли е или няма значение, но кърлежът беше впил само хобота си, а тялото с краката висяха навън. Естествено веднага го извадихме с пинсета и то мисля без остатък, защото се виждаше хобота на самия кърлеж след като го извадихме, а на мястото на ухапаното нямаше черно. Сега там има само лека червенина с диаметър около 3 мм. Като се прибрахме го промих с Йодповидон и не забелязвам някакви неприятни симптоми в Коко. Ако някой от вас има опит, нека сподели - било то за профилактика, било за лечение и дали няма да е хубаво едни кръвни изследвания да му пусна в края на седмицата????!!!!
Кой сега е номер 1 ... ЦСКА е № 1
| |
Тема
|
Re: Има ли някой опит с ухапано от кърлеж?
[re: cchery]
|
|
Автор |
dessbess (ентусиаст) |
Публикувано | 19.05.08 00:05 |
|
Ужас! Нямам никакъв опит.....Но много ме е страх от тая напаст. Ти не го ли намаза предварително? И ние днес бяхме на пикник, ама аз я намазах и досега бях спокойна, въобще не съм я разглеждала след това. Трябва ли?
Аз на твое място, бих си вързала гащите с изследване.
Червени и Златни
| |
Тема
|
[re: dessbess]
|
|
Автор |
incendio (разПиляна) |
Публикувано | 19.05.08 01:05 |
|
дес, с какво мажеш?!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mamma (BG-Mamma) |
Публикувано | 19.05.08 03:46 |
|
По принцип е добре кърлежът да се извади от медик и то не всеки се наема.
Преди две години от ИСУЛ отказаха да извадят кърлежа, който се беше впил в сина ми и ни изпратиха в Пирогов - там извадиха гадината.
След това ни изпратиха да занесем кърлежа за изследване в центъра по заразни и паразитни болести (намира се до бившото кино Левски - срещу парка Заимов).
Там изследват кърлежа и установяват дали е цял (т.е. дали някаква част не е била откъсната при премахването) и правят тестове дали е носител на заразни заболявания, за да не се тъпче детето безпричинно с антибиотици.
Освен това регистрират в кой район е бил "пипнат" този кърлеж, което е изключително важна информация и им дава насока евентуално къде е необходимо да бъде направена обработка с препарати против кърлежи.
Предполагам обаче, че не сте запазили кърлежа след като сте го извадили.
Обади се за всеки случай на педиатъра ви и се консултирай с него.
Следи мястото около ухапаното и следи детето за отпадналост, температура и други болестни симптоми.
Пожелавам ти с това да е приключила неприятната серия и да се радвате на весело, спокойно и най-вече здраво лято!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nikol82 (Айде бе?!?) |
Публикувано | 19.05.08 08:10 |
|
Аз малко да те поуспокоя... на мен са ми се забивали кърлежи 5 пъти (единия от които в ухото). Веднъж ми го е вадил баща ми, останалите пъти съм ходила на лекар. Хубаво е да заведеш Коко до болницата да го видят и да му сложат инжекция (мисля, че против тетанус беше). Иначе е нормално да е малко зачервено.
Не се притеснявай излишно, но все пак иди да го видят- и ти ще си по- спокойна така.
Пиши как сте
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 19.05.08 09:21 |
|
Точно вчера моята приятелка се оплака, че майка й я ухапала кърлеж. Правят се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО кръвни изследвания след седмица ако няма оплаквания. Ох дано му няма нищо на детето, аман от проблеми, едно мине- друго дойде
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 19.05.08 10:20 |
|
Ако си запазила кърлежа може да го занесеш в Центъра по заразни и паразитни болести , за да го изследват за лаймска болест...Другото, което си направила ми се струва съвсем ОК. ако раната е дълбока се слага и тетанус, но по-добре звънни на педьото ви.
Уф, сега видях, че Мамма е писала за Центъра - пак там може да му пуснеш изследване на кръвта след 4 седмици(май толкова беше).
п.п. Черито, вземи направи един курбан - не съм суеверна, ама ти се вкара в егати филма тази година!
Редактирано от surfline на 19.05.08 10:26.
| |
Тема
|
[re: incendio]
|
|
Автор |
dessbess (ентусиаст) |
Публикувано | 19.05.08 10:39 |
|
Със Zanzarin, но не му е много приятна миризмата!
Червени и Златни
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3aиpa (<<<>>>) |
Публикувано | 19.05.08 11:57 |
|
Лелеее каква гадост. Много са ми противни тия гадинки .... Според мен няма нужда да се тормозите с изследвания, просто сотй и го наблюдавай. Ако започне да вдига температура или повръща или нещо необичайно, тогава можеш да се юрнеш по болници, но за едното зачервено нямасмисъл, само ще се изнервите допълнително. Хайде успокой се, няма нищо да ви се лепне от тоя кърлеж, насочи си мислите в друга посока, да не викаш дявола .
| |
Тема
|
[re: 3aиpa]
|
|
Автор |
Гpeдopeд () |
Публикувано | 19.05.08 13:01 |
|
The Secret
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|