Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:36 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Голямо дете и шише с бибероннови  
Автор Tedulina (тя е мама)
Публикувано12.05.08 14:18

За какво точно иде реч

.
Малкото вече е на 3г. и 2м., но все още сутрин и вечер пие неговоти си мляко от шише с биберон. Преди време пробвах да дам от чаша със сламка, но не го одобри така. Млякото малко сладни, но е единственото на пазара, което не е толкова сладко. Тук е мястото да кажа, че той не консумира сладки неща под никаква форма, само това мляко. Продължавам да го давам заради витамините и минералите, с които е обогатено, но се притеснявам малко дали е добре за зъбите. Не иска да яде и пресни зеленчуци, така че разчитам на млякото за вит-те. Притеснявам се, че ако пак пробвам с чашата да не го отбия, но пък вече е голям за биба според мен .
Вашите деца до кога пиеха от шише с биба?
Само да кажа, че други течности пие от обикновенна чаша или шише.

Тема Re: Голямо дете и шише с бибероннови [re: Tedulina]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано12.05.08 14:27

Според мен е вече голям и ако реши трябва сам да го направи - да смени шишето с чаша със сламка. Лично аз не бих се притеснявала да давам така мляко до 5 г. - голяма работа, нали си пие всичкодруго нормално.

Моята дребната си е на шише още, каката не си спомням кога се отказа, към три беше, но определено го направи сама. Въпеки това и сега пие мляко (на 8 г.) от чаша със сламка всеки ден...

Тема Re: Голямо дете и шише с бибероннови [re: 3aиpa]  
Публикувано12.05.08 15:14

На мен също ми се нрави повече сам да реши, че вече не иска шише. Но си мислех, че до сега ще го направи, но не би.
Другата седмица ще го водя на зъболекар, та и нея ще попитам, но ми се искаше да разбера как е при вашите деца

.

Редактирано от Tedulina на 12.05.08 15:15.

Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано12.05.08 15:46

Моето дете не пие нито АМ нито прясно нито никакво, До преди 3-4 месеца хапваше кисело, но и този период отмина, предпочита сокове и плодове, Зеленчуците ги недолюбва и искам да ти кажа, че ако детето ми пиеше мляко сутрин и вечер пък дори с биберон бих се радвала!Така, че говори със зъболекарката си, съобрази се със съвета и, но един ден детето само ще реши, че не желае шишето с биберон!

Автор NikiFin (пристрастен)
Публикувано12.05.08 16:19

не разбрах защо да е проблем за зъбите това, че пие от биба сутрин и вечер. Това е толкова малко време, че ако те е страх да не се изкривят, забрави - няма опасност. И моят син големия още си пие какаото с биба, по никакъв друг начин не го иска. А това е единственият начин да пие мляко, от чаша не го иска, също и чисто. Явно млекцето си го обичат от шише. Не виждам що с епритесняваш за глупости - нека се кефи детенце. И ние си правим кеф често с нездравословни неща, а неговия кеф дори е здравословен

Тема Re: Голямо дете и шише с бибероннови [re: NikiFin]  
Публикувано12.05.08 16:36

Права си. Аз си мислех същото и до скоро не се притеснявах за това, но преди няколко дни мъжа ми забеляза черна точица на едно от зъбчетата на Хриси. Реших че може да има връзка, друго сладко не яде, а след вечерното мляко не си мие зъбите.

Автор kиkи-pиkи ()
Публикувано12.05.08 16:37

Нашият бебелан е на почти 14 месеца и му давам водичка/сокче от шише с мек накрайник. Реших, че е голям за биберони и му натресох тези накрайници...Малко се задавя обаче с тях. Пробвай да видиш как ще му понесат на твоето.

Тема Re: Голямо дете и шише с бибероннови [re: Zori_D]  
Публикувано12.05.08 16:38

Това да пие соковете и да яде плодовете е мечта за мен

. Радвай се че детенце ги приема.

Тема Re: Голямо дете и шише с бибероннови [re: kиkи-pиkи]  
Публикувано12.05.08 16:39

И това съм пробвала, но не скоро. Вода пиеше с такъв накрайник, но млякото - не. Дави се и не иска, в момента пие млякото с биберон с 3 дупки - т.е. 3-та капка

.

Автор Acя ()
Публикувано12.05.08 17:39

Според мен е голям за шише с биберон и независимо, че така пие мляко и поема витамини, според мен е по-добре да се махне. Можеш да опиташ да му предложиш друг вид мляко в друга опаковка, преди време бях чела в книгата на Спок нещо, което ми се стори умно, децата правят добра връзка уред за пиене(чашка, сламка, шише) с определена течност, за това дете, което без проблем пие сокове от чаша, но вода от шише му е трудно да пие водата от чаша. Надявам се да ме разбра какво имам предвид, че съм ултра добра на обясненията

Аз смятам, че зъбките могат не само да се развалят, но и да се изкриви цялостно захапката от прекомерна употреба на биберон, в смисъл до по-късна възраст.
Елена и махнах шишето с биберон на годинка и 2-3 месеца, Габи не се научи за какво служи шишето с биберон.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.