Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:54 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Вместо да махаме ядене ние слагаменови  
Автор michok (член)
Публикувано11.05.08 01:34

Мили майки,идвайте на помощ!Моето бебче е на 2 месеца и половина досега изпускаше едно ядене и това беше в 12 вечерта,но от известно време иска и тогава да яде.Вместо да махаме ядене ние слагаме.Винаги когато се наяде заспива след 2 часа,сега заспива до половин час след ядене,но се събужда по-рано и започва да плаче,докато не го нахраня.Какво да правя,моля ви дайте ми съвет!

Тема Re: Вместо да махаме ядене ние слагаменови [re: michok]  
Автор vesel4o ()
Публикувано11.05.08 07:01

Александра е на 3 месеца без 4 дни

,но все още си я храня ,когато и скимне на памперса!Шегувам се!Ами понякога и тя се буди през ноща да си похапва.Не всяка нощ,но се буди.предната нощ стана към 3ч,а днес си спа непробудно до 6ч.Но аз не я държа гладна или вместо мляко да и давам вода-просто си я кърмя и си продължава да спи

Автор Acя ()
Публикувано11.05.08 08:48

Остави какво трябва и се вслушай в детето ако иска да яде-му даваш да яде, особено ако е на кърма

. Никой не знае по-добре от детето дали му се яде или не.

Тема Re: Вместо да махаме ядене ние слагаме [re: michok]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано11.05.08 15:07

Ами като е гладно детето, храни го!

И се радвай, че има апетит!

Аз поне като съм гладна, ям. Бих искала да видя този, дето ще ми обясни, че точно сега не ми било време за ядене, щото не си спазвам режима. А както казва една моя колежка: ама те децата са почти като хората

Автор FLUKY (Montreal)
Публикувано11.05.08 16:28

Моя змей също нямаше засищане. И сега си е така, колкото му дам, все не му стига и реве като свършим храненето. Иначе не е дебел.

Автор jabolinka ()
Публикувано12.05.08 09:16

Може би трябва да увеличите дневните грамажи, за да се чувства сито бебето.

Тема Re: Вместо да махаме ядене ние слагаменови [re: jabolinka]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано12.05.08 13:35

Ако не наддава твърде много бебенцето не се притеснявай....,давай му когато иска да яде.Аз съм откликвала на всеки порив на глад на моето момченце,почти до годината е кърмен по 2-3 пъти през ноща, все гладен беше,а след това до към година и половина към 4 сутринта пиеше кисело мляко,а в 6 кърма....няма лошо,нито е дебел-напротив,нито има проблеми със стомаха... на тия глупости дето трябвало да почива стомахчето не им се връзвам аз...На мен ства ли ми нещо като си довечерям понякога в 02ч през нощта

Автор Firebird (интернавт)
Публикувано17.05.08 22:02

Не се притеснявай, бебетата растат скокообразно и имат периоди, в които им се яде повече.
Особено ако е на кърма не се опитвай да му наложиш "диета".
Не знам от къде идва митът "да му почива стомахчето", при положение, че бебетата имат много интензивна обмяна, интензивен растеж, и млякото се усвоява за около-час- два.
Ако иска яденето, храни го и нощем, то знае най-добре.
Няма смисъл да го държиш гладно.
Збележката "особено ако е на кърма" идва от това, че нощем при сън майката отделя повече хормони и кърмата е изобилна, така че бебето си знае работата.

Автор flicka_an ((Flicka))
Публикувано19.05.08 15:45

при мен спомените са стари, ама гледам разни майчета наоколо...Наистина бебчетата си имат периоди на будене и не, по-скоро,екстра апетит или не.

Обаче, както някой каза, обърни внимание, колко изяжда бебето. Да не би наистина да му са малко дозите? Или пък да не суче добре?
Особено ако кърмиш е трудничко да се прецени, колко поема, ама все пак, може пък да има нужда от дохранване. Как наддава детенце?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.