|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
как избрахте имената на децата си
|
|
Автор |
flor4eee (новак) |
Публикувано | 11.04.08 16:22 |
|
хайде споделете моля, много ще ми е интересно.
как избирахте имената на вашите дечица? беше ли трудно или напротив, винаги сте си знаели че вашето дете ще се казва еди-си-как. само едно име ли имахте приготвено или пък, напротив - цял списък и чакахте бебо да се появи та да видите кое ще пасне най-добре. кръщавахте ли ги на някого? такива работи...
| |
Тема
|
Re: как избрахте имената на децата си
[re: flor4eee]
|
|
Автор |
inaina77 (непознат) |
Публикувано | 11.04.08 16:43 |
|
На мене ми се тропа по масата /от свекървата/ и цялата тяхна/на мъжо де/ рода беше скочила срещу мене, щото не исках да кръщавам на никого. А те искаха на свекъра. Бяха ми измислили имена даже. Що рев изревах да им се моля да ме оставят да родя живо-здраво, пък после да го мислим. Ама не. И мъжо е един - не смееше страна да вземе. Накрая за да го оставят и него на мира хиените, го писах на свекъра. Е, само първата буква, а не каквито имена те искаха. Не бяха много доволни. Пък и е момиче. Сега съм бременна с второ и се очертава да е момче. Направо ще се изядат с парцалите. Минаха се много. Този път ще му избера някакво хубаво име /но не на моите родители, защото както казах и аз и те са против такива неща/.
По принцип това с кръщаването на децата на роднини не е лоша традиция. Може би така е оцелял бългалския род по време на турското робство. Ама сега не сме под турско, я! Който иска да кръщава на някого - няма лошо. Ама да се налага със зор - съм против!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dessbess (ентусиаст) |
Публикувано | 11.04.08 16:49 |
|
Винаги съм харесвала за име - Андрей/Андрея/а
Обаче мъжа ми изобщо! Като забременях, заминахме на гости на моя много близка приятелка във вашингтон. Тя се казва Анна..не съм и "признавала", но още тогава започнахме да си подхвърляме имена за момиче(нашият татко много искаше да е момиче, и дума не даваше да се издума евентуално за момче) и...просто той подхвърли това име като предложение, което веднага се прие! Самата ми приятелка, освен че е супер готин човек, е и голяяяма красавица...та нали знаете, като харесвате даден човек като цяло, то и името обиквате. На мен много ми харесваше, че и името е с първата буква - все едно Новото Начало, винаги да е сред първите..нещо такова.
Аз тайничко си мислех и за Ема или Емилия(баща ми е Емил, сестра ми Емануела), но..не можах дори да предложа, защото ми беше неудобно от мъжа ми. Все пак бяхме решили да не я кръщаваме на никого от родата.
Но всичко се нареди по мед и масло, защото малката маймуна вместо на 31.12. се роди баш на 9.12. - с което си заслужи напълно името!
пролет
| |
Тема
|
[re: dessbess]
|
|
Автор |
anamari (ентусиаст) |
Публикувано | 11.04.08 17:00 |
|
Е, твоята Ана си е дошла с името.
Нашата е Ана-Мари, харесано от таткото след четене на книги с имена. За нея никой гък не каза.
За малкия-като се разбра, че ще е момче, се почна едно подмятане от свекъра(в мое отсъствие), че е редно да го кръстим на него, мъжа ми пък искаше разни завъртяни като Антонио и накрая каза както решиш ти така-и го записах Стоян(на мъжа ми). И да е имало мрънкане зад гърба ми, не съм разбрала.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (СтихияБалканска) |
Публикувано | 11.04.08 17:14 |
|
При нас беше сравнително лесно - направихме един много дълъг списък с имена, зачертахме най-популярните, зачертахме тези, които звучат различно на немски и български, зачертахме типично българските и типично немските имена и така се появи "Симона".
| |
|
Аз, много преди да забременея, сънувах че раждам, поглеждам бебето и виждам, че е момиченце. Бях с братовчедка ми в съня си и тя ме попита как се казва бебето, а аз казах КАЛИНА. И така си я кръстих. Нямаме Калини в рода, не е кръстена на никого.
| |
Тема
|
[re: mama na kali]
|
|
Автор |
3aиpa (<<<>>>) |
Публикувано | 11.04.08 18:27 |
|
Ехааа страхотно това със съня, а Калина е едно от любимите ми имена, жалко, че нашата принцеса Сакскубурготска е Калина, иначе мн. го харесвам....
След твоята история се сетих за една позната, която ми се обади като бях бременна, че ме сънувала, че раждам момиче и то се казва Атина. Интересното е, че тогава никой не знаеше, че съм бременна освен нас, а др. интересно е, че Атина много ми харесва като име.... НО малката си беше с името още преди да сме мислили за нея даже.... Дълга история, не ми се разказва (мързи ме да пиша )... Двете ми дъщери обаче си приличаха на имената, които им бяхме избрали, имаше и по едно резервно, но... просто си бяха Те и така...
| |
Тема
|
[re: 3aиpa]
|
|
Автор |
dessbess (ентусиаст) |
Публикувано | 11.04.08 18:36 |
|
Аааааа, нима мислиш, че ще ти се размине и този разказ?!
Хайде, стягай се и пиши!
И без това отдавна, отдавна си запалила любопитството ми, а сигурно и не само моето за тез чудесни имена!
пролет
| |
Тема
|
[re: 3aиpa]
|
|
Автор |
mama na kali (Xmar4e_to) |
Публикувано | 11.04.08 18:40 |
|
Мдаа, а аз изобщо не вярвам в сънища, врачки, баячки и т.н. Обаче имам няколко такива "попадения". Освен с името на детето ми, което всъщност си беше чисто мой избор, нищо че си я сънувах, също така сънувах и съпруга ми точно преди да почине, изправен до един ковчег. Пак да кажа-не вярвам в такива неща. Сори за спама, момичета.
| |
|
Когато разбрах,че съм бременна 1-я път без колебания заявих на всички,че ако е момиче ще е Татяна(като майка ми)а ако е момче ще е Стефан(на мъжа ми).Така се появи и моята първа дъщеря Татяна.Втория път,пак не стана да е Стефан,но затова пък се появи и втората ми дъщеря Стефани.
И така си изпълних план графика
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|