Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:48 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Алергична реакциянови  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано14.04.08 09:34

Вчера дребната се събуди с доста секси-надута горна устна. Няколко минути по-късно открихме един сочен комар в стаята и жо ликвидирахме. Устната поспадна малко, но все пак си седи като силикон. Устничката й е розова, а посредата където е подутото е малко по-червено. Легна на обяд детето и като стана освен устната беше надута и бузата (от страната на която е спала), явно отока се беше поразнесъл и натам. Изчаках около привечер отока видимо спадна, но не се махна и мен ме хвана шубе и да си "вържа гащите" й дадох Зиртек 10 капки. 10 мин. по-късно виждам, че са излезнали още 3 пъпки само на едната ръка и то там където няма дрешка. Никъде нищо друго няма. Пъпките са все едно от комар и то разчесан с топченце в средата и надути леко. Днес в устата е същата силиконова лейди от вчера, може би по-малко надута, но в общи линии ...

Звъннах на педито и според нея е алергична реакция от някакво насекомо, да съм продължила със Зиртека поне 3-5 дни.
Ама не трябваше ли от него днес да й няма нищо, какви може да е това насекомо в къщи където си отглеждаме (вчера вдигнахме и излизахме цялата къща с мъжа ми). Мислех да не е нещо от храна, но тя си яде отдавна всичко е не ми е правила проблем досега (чукам на дърво)
Случвало ли ви се е такова нещо?

Тема Re: Алергична реакциянови [re: jana]  
Автор nikol82 (Айде бе?!?)
Публикувано14.04.08 10:44

Не знам до колко ще съм ти от помощ, но един пример ще дам...
Баща ми е пчелар от доста години. Жилен е от много пчели. Никога не е реагирал на ужилванията. Една година го ожили пчела по лицето. Поду се първо лицето и устните, после тръгна към ръцете. Ходи на лекар, сложили са му лекарство някакво и се оправи. След това е жилен пак много пъти и нищо му няма.

Идеята ми е, че организма може да реагира различно към едно вещество в различните моменти. Може да е реакция от взаимодействие на отровата от насекомото с храна, може в момента да е отслабнал имунитета... всичко може.
Дано не е сериозно и да се оправите бързо!

Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано14.04.08 10:46

Яна,може от паяк да е ухапана Ния

Точно такива са пъпките,малко твърди,пълни с водичка.като се разчешат или като мине малко време се увеличават...тъй като отровата на паяка избива често на места различни от самото ухапване.И за жалост бавно минават
.Може да тампонираш с разреден в малко вода оцет-облекчава и неутрализира малко.
Искрен го беше нахапал миналото лято някакъв паяк...почти две седмици стояха пъпките.Не съм давала обаче противоалергичен медикамент.

Тема Re: Алергична реакциянови [re: ДжacтaПpacтa]  
Автор *margo* (мама на двама)
Публикувано14.04.08 11:05

Яна, няма да съм от помощ, но преивяхме подобно

Тема Re: Алергична реакция [re: jana]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано14.04.08 12:14

И аз като Джаста мисля, че е паяк или бълха...

Ние преди две седмици имахме паяк в леглото на Дребната, скъса се да я хапе, като я ухапе, се надува и става червена на около 5 см. в диаметър от ухапаното... Ей, подлуди ни това животно. Естествено пръскахме сто пъти с Райд стята, вадихме дюшека, местихме леглото... не изчезва това чудо. Тъкмо се бях навила да я местя да спи с нас (понеже като я ухапе на всичкото отгоре я буди) и случайно го водях да пъпли по стената. Ей, направо го размазах

! Аз която по-принцип не убивам никакви Буби, даже хлебарки (събирам ги в чашка или кутийка и пускам навън)....

За да се облекчи обрива я мажех с лидокаит гел... това имам. За да не сърби също слагам лимон...

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано14.04.08 15:35

На някое паяче ми прилича и на мен - аз така се издувам като ме полази нещо.

Как е сега дребната има ли нови пъпки?

Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано14.04.08 16:28

Може да очакваш да прояви алергична реакция във всеки един момент!
Стефан направи дерматит към кифла и козунак. При условие, че е ял за закуска...та ял.

Автор Luna Chocolata (exНевена Цонева)
Публикувано14.04.08 16:44

Като нищо е от паяк или хлеби. Ние имахме така едни пъпки миналото лято по краката и ръцете, луда станах - три пъти го водих на доктор, че не минаваха... Вече си виках, край, това е алергията към храните - избило е и в кожата, а се оказаха гадинки. Нали ходихме по вилата, ала-бала всеки уикенд... Ужасни са гадинките.

Тема Re: Алергична реакциянови [re: ДжacтaПpacтa]  
Публикувано14.04.08 20:00

Аз се стреснах и почнах противоалергични защото отока беше по лицето и ме хвана страх да н етръгне към езика, ларингса и оттам се прекъсва дихателният път

Тема Re: Алергична реакциянови [re: surfline]  
Публикувано14.04.08 20:04

Не нови пъпки няма, днес я прегледа и педито, явное нахапана, но незнам от паяк или някаква друга гадинка, но нищо не откриваме у нас

Поспаднала й е и устната, не е като вчера.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.