| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     "Подходящата" възраст за раждане на дете 
 | 

|  
| Автор | 
dessbess (ентусиаст) |  
| Публикувано | 28.03.08 12:38 |  
             |  
           | 

Има ли според вас такава? Смятате ли, че сте "улучили" точната възраст при раждането на вашето/вашите деца? Или пък сте на мнение, че сте поизбързали или пък мъничко позакъснели....Пускам тази тема, провокирана от разговор с мои приятелки, на които нещо не им се скъсва много, много с ергенския живот....но пък часовникът тиктака...
  пролет

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: "Подходящата" възраст за раждане на дете 
[re: dessbess]
 | 

|  
| Автор | 
surfline  (СтихияБалканска) |  
| Публикувано | 28.03.08 12:56 |  
             |  
           | 

Индивидуално е.
 Аз намирам, че възрастта ми(родих на 26г.) си е съвсем тамън - доволно походих, е може и още, но то винаги може, а и вече дискотеките се задръстиха с техно-маниаци на по 19 г. и не ми е толкова комфортно колкото преди. От друга страна имам възможност да не бързам с връщането или евентуалната смяна на работа -определено ако тръгнеш на 40 години да сменяш позицията в моя бранш е доста тежко.
  За много хора особено по немските критерии е доста рано да имат бебе преди 30-35.
 Важното е да си си поуредил живота преди да дойде бебето, щото после, ако трябва да мислиш за какво ли не на фона на всичките му магарии пиши се съвсем изкукала.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
mishellinna (лудетина) |  
| Публикувано | 28.03.08 12:57 |  
             |  
           | 

Ами мисля, че да - и тя е, когато самата жена се почувства готова! При мен това решение "закъсня" да узрее поради същата причина - имам чувството, че никога няма да ми писне да лудея / включително и сега, при условие, че нямам сили да дишам/. Омъжих се на 30, родих на 31 и мисля, че улучих точния момент за себе си. Бях се поуспокоила вече, решението се взе напълно "трезво" и въобще не съжалявам! Като се върна назад с умиление си спомням всички дивотии, които съм правила и не мога да си представя ако бях пропуснала тези моменти! Но това си е до човек според мен - всеки си има различни приоритети!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
dessbess (ентусиаст) |  
| Публикувано | 28.03.08 13:05 |  
             |  
           | 

И аз смятам, че може би уцелих подходящ момент - родих на 30.5...периодът 20-30 като се позамисля, не си го давам, изживяла съм си го супер пълноценно, но както казвате то винаги може и още, и още. Важното е, човек да се осъзнае, че и след като си вече мама, пак ще има живот..Това се опитвам да обясня и на някои мои дружки, които се превръщат в супер егоисти - хем им се иска, обачеее изобщо не им стиска. Благодарна съм на мъжа ми, че преди 2 години ме притисна до стената да действаме за бебе, че както си плувах лежерна по течението...От друга страна си мисля, че живот и здраве Ани като е абитуриентка аз ще бъда лелка на 50 години, а не като моите родители навремето на по 40 години, а и ако реша , че искам второ ще трябва да побързам....
  пролет

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
sorsha_ (терца майорна) |  
| Публикувано | 28.03.08 13:34 |  
             |  
           | 

Аз исках по-късно да имам деца-сега съм на 26 /в 9-ия месец съм, живот и здраве до седмица/, мечтаех си да съм минала 30-те. Пример ми беше моята майка, която ме е родила на 35 и отношенията ни бяха като между най-добри приятелки. Просто мисля, че човек наистина трябва да се чувства готов-това решение не е от днес за утре. Но за съжаление имах един аборт по желание преди години и не исках да рискувам. А и мъжът ми оказа голямо влияние-откакто се познаваме само деца са му в главата.... Но като цяло смятам, че възрастта между 25-30 е най-подходяща.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
vesel4o (минаващ) |  
| Публикувано | 28.03.08 13:40 |  
             |  
           | 

и аз си мисля,че това дали си готова или ти трябва още малко време за лудории си е до човек!Иначе сама за себе си не мога да преценя все още дали съм улучила точното време-в момента съм на 25 и силно се надявам,когато дъщеря ми порастне,живот и здраве,да бъдем приятелки !И дано съм улучила момента!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: vesel4o]
 | 

|  
| Автор | 
flor4eee (непознат) |  
| Публикувано | 28.03.08 14:20 |  
             |  
           | 

лично аз винаги съм искала бебе, само чаках потенциалния тати да се появи и когато това стана не му муслихме много, той също беше готов за дете. т.е. психически бях готова.
 стана идеално и от гледна точка на работата - понатрупах извествен професионален опит, дръпнах леко напред в кариерата така че сега като се връщам на работа почвам от що-годе добра позиция а не от нулата. 
 за протокола - родих на 28.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: flor4eee]
 | 

|  
| Автор | 
ДжacтaПpacтa (мама на Искрен) |  
| Публикувано | 28.03.08 14:48 |  
             |  
           | 

Аз доста си поживяхИ ако тик-така не ме притискаше може би щях да поотложа момента с бебеправенето още.Не съм мислела,че съм готова за дете,а и никога до като не се сдобих с бебче не съм си падала по деца,даже и ме дразнеха тичайки и крещейки в близост до мен.
  Когато реших,че съм вече на "преклонна" възраст и че ще изпусна влака подканих скъпия и за късмет стана почти веднага.Сега вече мисля по-друг начин,щастлива съм,че имам дете и се радвам,че то повлия благотворно на характера и темперамента ми.Когато се появи на бял свят част от твоята плът и кръв-животът ти поема друга посока,като започнем от това  ,че нощта става ден......това в кръга на майтапа...
 Мисля,че зрелостта на жената я прави в пъти по-майка(моля младите мами да не се засягат)

За протокола : забременях на 30 и родих месец,преди да навърша 31

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: ДжacтaПpacтa]
 | 

|  
| Автор | 
emii (мама на Бубка) |  
| Публикувано | 28.03.08 15:00 |  
             |  
           | 

Много интересна тема!
 Аз родих на 27,беше планувано събитието да стане малко по-рано ,но така или иначе трябваше да почакаме малко .
 Та на въпроса-за всяка жена(семейство) е индивидуално.За мен идеалната възраст беше 25 ,но бебето се забави.
 Сега мъжът ми иска второ,но аз категорично не съм готова още,може би след 2,3 години..

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
tani4ka (mama na Boris) |  
| Публикувано | 28.03.08 15:04 |  
             |  
           | 

Разбира се, че е строго индивидуално. Обаче лично мое мнение е, че 25-26 г. е много добра възраст да станеш майка. При мен нещата се стекоха така, че се ожених на 28г, а на 29г родих. Мисля, че съм била готова, сега се чувствам супер. Но се замислям ако родя сега или след 2г (тогава ще съм на 35) дали няма да ми дойде нагорно - недоспиване, умора, нерви и напрежение????
  Борис - 03.06.2004

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |