Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:39 05.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За отбиването ???нови  
Автор topi (mama na dvama)
Публикувано25.03.08 16:02

Здравейте момичета , аз съм регистрирана доста отдана и макар че пиша много рядко ви чета почти редовно.
Както е видно от заглавието питането ми е за отбиването . Решила съм че е време да отбия диването но ми се струва мисията невъзможна. Първото си дете отбих без проблем за няколко дни но това диване е върл цицоман. Моля мамите минали по този път да разкажат своите истории или просто дайте идея как да стане това.
Желая хубав ден на всички.

Тема Re: За отбиването ???нови [re: topi]  
Автор mimy (мама на Ния)
Публикувано25.03.08 16:15

Мога да кажа, че при мен се получи естествено, постепенно и накрая детенце само се отказа, като предпочиташе шишето. Наложи се да започна строга диета без въглехидрати и т.н., при което кърмата ми намаля много, почнах да додавам адаптирано мляко и така за две седмици, вече не искаше да суче, а сочеше шишето с пръст и казваше "Ам-ам". При нас стана на 10 месеца. Може би ако имах възможност щях да кърмя и аз поне до годинка, но така се получи. Така че може би просто се опитай да ограничиш течносттите и храната, за да намалее кърмата от само себе си и тогава като види детенце че няма какво, по-лесно ще се отбие. Успех в начинанието.
Между впрочем са почти връстници малките. От къде сте?

Тема Re: За отбиването ???нови [re: mimy]  
Публикувано25.03.08 16:18

Абе първия път точно така стана ама сега яла не яла , пила не пила просто имам повече кърма. От София сме.

Автор mimy (мама на Ния)
Публикувано25.03.08 16:21

Аз също, от "Люлин". Може би се успокоява така, ако й растат зъбки. Имате ли вече зъбки? Защото Ния -не. Друга идея, макар и да не съм сигурна, че е добра - пробвайте със биберон -залъгалка, явно не е от глад, просто обича да суче детето.

Тема Re: За отбиването ???нови [re: mimy]  
Публикувано25.03.08 16:26

Еха ние и съседи ще излезем накрая и ние сме в Люлин. Имаме шест зъба вече а залъгалка никога не сме ползвали не пожелаха нито той нито баткото. Със сигурност не е от глад аз го знам и това още повече ме кара да искам да го отбия , явявам една ходеща биберона.

Автор ribarca (новак)
Публикувано25.03.08 17:47

Ох,и ние сме на този хал.Моето сукалче е на година и два месеца.Ние сучем само като заспиваме,но и аз искам да се отказва вече.Когато я приспива някоя баба няма проблем,но като съм аз започва рев докато не и дам.Понякога я оставям да реве и я люлея на ръце,но стига до там че започва да не може да си поеме дъх от ревене и пак аз отстъпвам.През ноща се буди по 2-3 пъти и пак сме на гърдата докато заспи.

Тема Re: За отбиването ???нови [re: ribarca]  
Публикувано25.03.08 18:22

Лошото е че няма къде да го дам за няколко дни иначе бих си решила проблема. Иначе сме непрекъснато заедно и той изпада в истерия ако не му дам да цокне. Другото което ме притеснява и дразни , че е способен да яде само кърма а иначе обича да яде всичко и не е капризен но види ли цоките забрави просто.

Тема Re: За отбиването ???нови [re: ribarca]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано26.03.08 10:10

Малко от любопитство - защо искате да ги отбивате вече?
Въпросът ми е и към теб, и към авторката на темата

Тема Re: За отбиването ???нови [re: Kitten]  
Публикувано26.03.08 11:26

Така съм решила, мисля че една година е напълно достатъчо и е взел от кърмата всичко необходимо. Това е мое мнение и не искам да влизам в спорове с никои .

Тема Re: За отбиването ??? [re: topi]  
Автор poзi4ka (огнена)
Публикувано26.03.08 11:37

И аз съм на твоя хал - с тази разлика, че моят става на 2 април на 2 г.

Няма отказване и това е. Когато се върна от работа-суче, като си лягаме - пак, през нощта на 2-3 пъти, а в събота и неделя и по-често. Много е инат и ако не му дам, почва да реве с пълно гърло и да се тръшка, а през нощта направо вдига къщата на ура.
Аз мисля, че е най-добре сами да се откажат, така съм слушала и психолози да казват, но така май-май ще откараме докъм 1-ви клас...

Калоян - 06.05.2001

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.