Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:10 21.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема захранваненови  
Автор zari_a (минаващ)
Публикувано18.03.08 20:18

Здравейте момичета,може ли някоя да ми каже от колко месеца започва захранвате с пюрета.Бебо е на три месеца и от два дни давам сокчета от ябълка и морков.Давам му по 60гр.и мислите ли че е достатъчно?

Тема Re: захранваненови [re: zari_a]  
Автор Acя ()
Публикувано18.03.08 20:23

60 грама сок на 3 месечно бебе са прекалено много. Според мен даването на сокчета на бебета е излишно, че дори и вредно, но ако си преценила да даваш количеството се определя като зад числото на месеца добавиш 0, т.е. тя кара 4-ти месец максимум 40 мл.
Като начало обаче се захранва с по 2 ч.л. после 4ч.л. и т.н. и се въвежда по един компонент, а не сок от ябълка и морков заедно.
За пюрета също ви е рано според мен.

Тема Re: захранваненови [re: Acя]  
Автор zari_a (минаващ)
Публикувано18.03.08 20:54

аз не му давам заедно ябълките и морковите,а единият ден ябълка на другия морков.Прочетох някаде,но изобщо не си спомням къде че сокчета се дават след втория месец,имах някакви съмнения и затова ви питам.Вече трети ден му давам,но ще ги спра щом не е редно.

Автор Astarte (емоционална)
Публикувано18.03.08 20:55

Голямата я гледах с по-ранно захранване - пл. пюре на 3 м. и половина, зеленчуково на 4м. и половина и т.н. Но сега за последните 3 години нещата коренно се промениха - с този бум на алергии се налага по-късното захранване. С Валерия съм решила живот и здраве най-рано на 5м. (навършени) да почна захранването и то с каша. Прецени си ползите и вредите от соковете, можеш спокойно да изчакаш още един месец поне.

Автор Acя ()
Публикувано18.03.08 21:08

Доколкото разбрах захранваш от три дни със сок, което предполага да даваш 3-4 дни само сок от ябълка, а не един ден ябълка един ден морков, защото ако недай боже има реакция как ще разбереш към кое точно е? Захраването тече така. Захранваш с 2ч.л. един продукт, на втория ден 4ч.л. после 6-8 ч.л. после 10-12 ч.л. и се приема, че си захранила с този продукт. После можеш към него да добавиш 2 ч.л. от друг продукт, но не повече от толкова от новия продукт.
Това за ахранването от втория месец е повече от безнадеждно остаряло и така не се захранва от години по света. Препоръките на Българското министерство на здравеопазването са за захранване най-рано след 4 навършени месеца на детето, за предпочитане да се изчака до 6 навършени месеца.

Тема Re: захранваненови [re: Astarte]  
Автор dessbess (член)
Публикувано18.03.08 22:35

Аз сокчета предложих след 6 месеца, първо захраних със зеленчуково пюре, после каша и накрая плод. Също съм за по-късното захранване, но на мен ми се наложи да започна на 4.5 месеца, защото беба не наддаваше и ми правеше ужасни стачки с кърменето. Зависи и дали бебето е на кърма. Ако да, спокойно можеш да почакаш до поне 5 навършени месеца. Но това си е твоето дете, и ти най-добре ще решиш!

пролет

Автор _dexter_ (оптимист)
Публикувано19.03.08 11:01

Зари, според мен захранването е много важен етап при бебетата и трябва или да се консултираш с вашия педиатър или/и да потърсиш инфо в нета. Форумът на bg.mamma е доста богат в тази насока, ето ти един линк
http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=8.0
Момичетата правилно са ти казали, в последно време много педиатри и в БГ препоръчват късното захранване, след 6тия месец, без сокчета. Аз предпочетох този метод, първо захраних с плодово пюре, по няколко лъжички, след това зеленчукови и към 8мия месец - месни. Сок мисля да дам днес за първи път :). Не съм давала още жълтък, риба, прясно мляко и други подобни храни, които се считат за силно алергизиращи.
Но наистина детето е твое, ти трябва да решиш, но колкото повече инфо имаш, толкова по-сигурна ще си в себе си :). Успех

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано19.03.08 11:12

Захраних късно - на 6 навършени месеца. По тази схема за начало се смята за най-подходяща оризовата каша, после зеленчукови и плодови пюрета. Сокове след годинка пропи - разредени вода/сок в отношение 3/1 - вредни са и за зъбите и за стомахът.
По схема за ранното захранване не зная как са нещата

.

Тема Re: захранваненови [re: _dexter_]  
Автор gevi (непознат )
Публикувано19.03.08 11:43

az jiveia v chujbina, tuk do 6 tia mesets ne davat nichto drugo osven karma-saotvetno adaptirano mliako, ako karmata ne e dostatachna.samo v izkluchitelno redki sluchai ako bebeto ne naddava se zapochva zahranvane i to pod nabludenie na pediatar.
naskoro prochetoh che i v bg veche teche podobna kampania- parvite 6 mesetsa samo karma.
az lichno karmih i davah adaptirano mliako samo do 7 mia mesets.
ne te savetvam da zapochvach zahranvane v 3 ti mesets.mnogo e rano.
moje da se predizvikat edin kup hranitelni alergii.
deteto e tvoe, no vse pak te savetvam da prochetech niakoi statii po vaprosa.
bratovchedka mi jivee v usa, tam dori do godina savetvat samo mliako.
tova veche mi se vijda prekaleno, no parvite 6 zadaljitelno....

Тема Re: захранване [re: surfline]  
Автор mimy (мама на Ния)
Публикувано19.03.08 12:20

Аз захраних от петия месец, като почнах със сокчета, но както са ти казали по-горе по малко. Пиеше максимум 40 мл на ден и то на два пъти. Считам, че са полезни, особено при малката, която имаше запек и благодарение на тях се пооправи, особено с круша. Вие сте малки още, но както прецениш. По старата българска метода, която още я прилагат много педиатри, включително и нашата, като аз само кимах и си правех както съм решила, соковете се почват от средата на втория месец, от третия - плодови пюрета, от четвъртия - зеленчукови, от петия - жълтък, от шестия - месо, от седмия - попара и т.н. Ти си прецени, но има и доктори, които казват, че докато бебето наддава добре само на мляко и не се буди нощем за хранене, не е необходимо да захранваш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.