Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:03 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Нека помогнем това да не се случванови  
Автор Lenny (дразнител)
Публикувано07.03.08 13:45

Здравейте момичета,
Напоследък трудно намирам време за клубчето ни

, но сърцето ми остава тук винаги.
Пиша ви по един много неприятен повод.
Темата, за която ще дам линк никак подчертавам никак не е подходяща за бременни мами и такива със слаби нерви!
Ето и самата тема
Моля ви и вие да се включите към начинанието с помощ, с разпространение на тези наистина ужасни факти, за да се опитаме да направим такива случаи все по-редки в бъдеще.
Предварително Ви моля, да не превръщаме темата в полемика "ЗА" и "Против" животните!
Това не е идеята, идеята е че проблема с бездомните животни трябва да се реши веднъж завинаги и то кардинално!
За тези от вас, които пожелаят да се включат съм на разположение за допълнителни въпроси и уточнения.
Желая ви хубав уикенд и прекрасен празник!

Тема Re: Нека помогнем това да не се случванови [re: Lenny]  
Автор cchery (G'n'R forever)
Публикувано07.03.08 14:05

Аз желая да се включа отвсякъде

. Много отдавна подхвърлям идеи тук и там, но организация трудно се прави. Аз не мисля, че ще се разрази спор ЗА и ПРОТИВ животните, защото става въпрос за живота и здравето на хората. Лени, ще те помоля наистина за повече подробности. И много ми се ще, не знам дали е обсъждано в бгмама, когато се учредява този клуб, да се спомене още един аспект на кучерията - кучешките лайна на стопанисваните кучета. Колкото е опасно да те ухапе куче, толкова е опасно и да се омажеш в негово изпражнение, от медицинска гледна точка. Ще следя с интерес.

в някой прекрасен ... ден земята грабва те в плен...

Тема Re: Нека помогнем това да не се случванови [re: cchery]  
Автор Lenny (дразнител)
Публикувано07.03.08 14:14

cchery радвам се, че реагирате положително!
Организацията все още е в самото начало. За сега се предвижда случая да се разгласи по медиите, да не се потули като всички останали. Подготвя се петиция, за която веднага ще ви информирам и която ще ви помоля да подпишете и разпространите, когато му дойде времето.Всяка година в София само доста повече от 100 деца стават жертва на безпризорни животни!
Това далеч не е пълната бройка подозирам аз

Колкото до другия аспект, за който ти отваряш дума - това е също огромен проблем. Дори не зная дали някой е правил статистика на случаите на заболели от кучешка тения, които не са нито безобидни, нито рядко срещани.
Въобще както и да го гледаме проблема е много наболял и трябва да се реши възможно най-скоро.
Трябва да се задължат и собствениците на домашни кучета да оставят чисто мястото си на разходка, както е във всяка една нормална държава от ЕС, към която се опитваме гордо да се присламчим напоследък и от която поне в този аспект оставаме безнадеждно далеч!

Автор Acя ()
Публикувано07.03.08 14:26

съгласна съм с всичко написано плюс искам да добавя, че от моите наблюдения в нашата градинка, уличните кучета ходят след питомните и техните "маркировки". Обикновено уличните псета не идват в градинката, но мине ля някой собственик и започват да прииждат и уличните.

Автор aлбeнaди (take it easy)
Публикувано07.03.08 15:01

Ненавиждам помиярите!

Имала съм куче преди да се родят децата и никога не съм го пускала близо до деца, нищо че беше дребен кокершпаньол. Но сега, когато имам деца съм доста назлобена и на `домашните` питомци и техните идиотски стопани. Не веднъж съм била в детска градинка, където някой кретен с питбул решава да си разходи гнусното куче ТОЧНО при децата. Вдигала съм скандали, правила съм забележки, но в очите на тези хора изглеждам като истерична крава. Готова съм да се включа в кампания или организация за решаване на проблемите с кучетата. Не само уличните, а и домашните. Наскоро се преместих в нов апартамент и се оказа, че съседите до нас имат куче - коли. Е тва коли, не знам кога ще ми прекипи, но толкова косми ръси по целия вход, да не ви казвам изтривалката ни на какво прилича, сере пред входа, щото е старо и не ще да ходи, и после си го прибират. Една вечер Ани настъпи лайно пред входа, познайте чие беше.... Откачих направо, ама така полудях, че мъжа ми едва ме укроти да не им вдигна скандал на съседите. Чакам с нетърпение да умре това куче.... . Да не говорим, че Ани изпитва панически страх от кучета и като се засечем на площадката с кучето от далече си личи колко ми е неприятно...
Е тва е - никаква култура на собствениците на кучета. А за уличните помияри има само едно решение - инжекция и довиждане.... Хуманно отношение ли? НИКОГА!

Съжалявам, че така крайно реагирам, но темата ми е много болна.

Анна 8.12.2004
София 19.01.2006

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано07.03.08 15:41

Четох темата на пимпам, още миналата седмица и останах попарена.
Записвам се за следяща тук и в мамма и ще помагам с каквото мога.

За теб, Хепи!

Автор *margo* (мама на двама)
Публикувано07.03.08 15:41

Отвсякъде ЗА - при първата ми бременност съвсем домашен любимец, безобидно псе ми изкара ангелите... че и кавга от собственика отнесох, що съм викала, то играело животинчето...

Автор Kapakoлю (абсолютен дрил)
Публикувано07.03.08 15:45

Под такова нещо бих се записал. Присъединявам се и към апела за серящите домашни кучета

Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано07.03.08 19:28

Подкрепям я напълно

Липсваш ни ...

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано08.03.08 02:58

И аз съм страшно против бездомните и домашните кучета, дано нещо се направи по въпроса. Подкрепям с две ръце.

Преди години имаше едно куче лаеше между два блока нощем. Подлудяваше всички, но една бабка го хрантутеше и няма отърване - знаете как е. "Добър" човек се намери и го отрови - не мога да ви опиша как двата подлудени блока страдаха по кучето. Луда работа. Не го разбирам това. От друга страна не мога да отровя така животно, но ми се вижда добро решение, въпреки че е нехуманно....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.