Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:12 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема синдром на Браун  
Автор fukibuki (непознат )
Публикувано12.03.08 13:20

Момичета, някой може ли да ми каже какво представлява синдром на Браун, защото на моя приятелка на детенцето поставиха точна такава диагноза. Опитах да потърся в разни търсачки, но информацията не ми е достатъчна.

Тема Re: синдром на Брауннови [re: fukibuki]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано12.03.08 13:42

"Браун спира вниманието си вурху една рядка форма на апраксия-бимануална.Характерно за този синдром е трудността при”координираното” боравене с двете раце при по сложни предметни деиствия.Болният отлично извършва с едната или другата ръка.съчетаната им употреба обаче в един бимануален акт е невъзможна.Няма особенна разлика между символните и конкретните предметни деиствия. Лурия разглежда двигателния акт като сложна, многоравнищна система с авторегулационни механизми.Той представя две основни клинични разновидности на нарушенията на волевите целни движения /действия/, по-ясно обособени като: кинестезична аферентна апраксия и кинетична еферентна апраксия. При първата се нарушава "“ необходимият набор от кинестезични импулси, осъществяващи регулацията на движенията , болният не може да намери необходимия набор от точни и фини движения, дълго търси необходимите пози и в края на краищата може да постигне желаното движение със здравата ръка."
Еферентната кинетична апраксия се получава при увреда на серийната, временна организация на движенията. Нарушава се динамиката на действието, бързата и плавна смяна на отделните елементи на действието. Болните добре изпълняват единичните, но не и серийни движения."

Цитатът е от

Липсваш ни ...

Тема Re: синдром на Брауннови [re: fukibuki]  
Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано12.03.08 13:52

Защо не попиташ в темата на проф. Кременски?
Съжалявам за детенцето на приятелката ти.

За теб, Хепи!

Тема Re: синдром на Брауннови [re: surfline]  
Автор gevi (непознат )
Публикувано13.03.08 17:38

kazva se sindrom na Daun ne na Braun.
priatelkata ti da napravi abort.ne iskam da komentiram poveche.veroiatno e nad 35 godichna....

Тема Re: синдром на Брауннови [re: gevi]  
Автор pre.sto (gazirana)
Публикувано13.03.08 17:49

Геви,има и синдром на Браун,не само на Даун.
Синдромът на Даун не се появява само при жени над 35 години,а и при по_млади(не дай,Боже).
Ще ме иzвините zа спамчето.

Редактирано от pre.sto на 13.03.08 17:50.

Тема geviнови [re: gevi]  
Публикувано13.03.08 22:43

Явно си медицинско лице щом даваш така категорични решения на проблема??? Сигурна ли си, че няма синдром на Браун?

Тема Re: geviнови [re: jana]  
Автор agllaia (непознат )
Публикувано13.03.08 23:20

Синдром на Даун е едно много тежко мъчително и тн заболяване, което за съжеление е НЕЛЕЧИМО!
Никога не мога да остана не съпричастна с тази тема, където и да се подхваща, защото мой много много близък приятел има брат болен от това заболяване.
Тъй като станах част от драмата на неговото семейство започнах да се интересувам живо от това заболяване.
Мои лични наблюдения са, че то поразява обикновено второто дете в едно семейство. Това е като наблюдение.
Майката на моя близък приятел се спомина от рак ,защото изпитваше огромна болка мъка и тъга заради болното си дете. Не след дълго се спомина и бащата.
Познайте днес кой го гледа!? Естествено моя близък приятел, който едва ли ще има и ще може да създаде нормално семейство предвид болния си брат и то не за друго а защото той се нужда е от много сериозни грижи.
Два човешки живота и още един на моя добър пирятел просто отидоха по дяволите пред очите ми.
Дано не е грозно това, което ще кажа , но отглеждането на тези деца отнема усмивката и радостта в живота на много хора. Аз не бих могла да оставя детето си в дом.Моята природа е такава, но ако с помоща на медицината установя това , докато съм бременна, а вече медицината се справя чудесно с този проблем 18-20 седмица от бременността бих направила незабавен аборт.

Тема Re: geviнови [re: agllaia]  
Публикувано13.03.08 23:35

Неминуемо е правилният вариянт аборта, но тук става въпрос за синдрома на БРАУН!!! все пак

Тема Re: geviнови [re: jana]  
Автор pre.sto (gazirana)
Публикувано13.03.08 23:51

Аглая,аz имам далечна поzната,при която първото и zасега единствено дете е със синдром на Даун.Това само zа справка.
Иначе Гугъла ми дава доста неясна информация zа синдрома на Браун(а и нямам време да търся повече),но има такъв.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.