Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:44 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Херния на дете  
Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано27.02.08 09:19

Вчера водих Боби на преглед, че кашляше. Е, здрав е, слава Богу.
Обаче - накарах лекарката да му види гънките, защото едната нещо се подува от време на време (става въпрос за ингвиналната гънка, ако добре съм запомнила )

. И се оказа, че малкия има херния. Причината за появяването й е неизвестна, било наследствено според педиатърката. На мъжа ми сестра му е оперирана на 4 г от херния. Дадоха ми направление, препоръча ми детски хирург в Пирогов - д-р Георгиев. Освен това ми каза да се пази малкия - да не скача от високо и да не вдига тежко. Тежкото - ок, обаче скачането.......то, моето дете не върви, а подскача , а у нас се катери къде ли не и скача.
Притеснена съм, объркана съм......Моля ви, дайте мнения за този лекар, за други хирурзи ако знаете.....Въобще всичко ще ми е от полза.
Мерси предварително на всички.

Борис - 03.06.2004

Тема Re: Херния на детенови [re: tani4ka]  
Автор chatpatka ()
Публикувано27.02.08 10:19

доктор Георгиев или доцент Георгиев? знаеш ли му малкото име? къде в пирогов се подвизава?
не се плаши, майче, тва до колкото знам е доста стандартна процедура. дано устиска мъника без да скача... вземи му много пластелин или нещо друго ново, което да го вдъхнови за седящи занимания, макар че надали ще седи за дълго... горкото, съчувствам му

Тема Re: Херния на детенови [re: chatpatka]  
Публикувано27.02.08 10:39

Ами казаха ми, че е доктор, в детска хирургия. Не знам как му е малкото име....

Борис - 03.06.2004

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано27.02.08 14:22

Трябва да внимаваш за скачането да не стане някое преплитане на червата (заклещтва се чревцето в хернийката и имате не повече от 12 ч. да реагирате). Ако е голям човек ще те разбере, но малкото как да му кажеш не скачай.

Иначе операцията си е операция, колкото и невинна да е. Мисля, че ги държат три дни след това в болницата.

Ти се настрой позитивно, добре че ви я откриха, сега трябва да я махате и всичко ще си е като преди. Кураж и не губи много време, поне хирург да ви види и да си каже мнението.

Автор incendio (разПиляна)
Публикувано27.02.08 23:55

той е големичък вече, но за всеки случай не трябва и да плаче - всяко по-силно напъване е опасно...
не се тревожи - не е нищо страшно, просто преди операцията трябва да внимавате повече...

Тема Re: Херния на детенови [re: incendio]  
Публикувано28.02.08 10:10

Благодаря ви, момичета! Чувствам се малко по-спокойна. Изчетох доста неща, мисля, че съм подготвена.

Борис - 03.06.2004

Автор Lali (старо куче)
Публикувано28.02.08 11:23

Аз съм оперирана като дете от херния. Преди операцията все ме ограничаваха - да не тичам, да не скачам, много мъчителни спомени имам. След това всичко беше наред.
Операцията е рутинна. Обаче се консултирай с още някой хирург дали е необходима.

Тема Re: Херния на детенови [re: Lali]  
Публикувано04.03.08 10:25

Ще се наложи да оперират Боби към края на нарт. Правиха му тестове за алергии към упойки. Уфффф, страх ме е, но по-добре да си минава, защото иначе не се знае кога може да се защипе и да стане наистина страшно.....

Борис - 03.06.2004

Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано04.03.08 10:26

Няма страшно ще отмине. На педиатърката внучето го оперираха зимата от същото.
Стискам палци и сме с вас

Липсваш ни ...

Тема Re: Херния на детенови [re: jana]  
Автор pre.sto (gazirana)
Публикувано04.03.08 11:10

Често среЩана и сравнително лека операция е,ако това те успокоява.
Мисли си zа полzата от операцията,като вид необходимо zло и може би Ще намалеят тревогите ти.
Стискам и аz палци...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.