Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:01 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Упорита кашлицанови  
Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано19.02.08 19:11

Здравейте,
моят Алекс продължава да боледува през седмица от тази ясла, направо вече в чудо се видях. До сега все боледуваше и оздравяваше, всичко както си му е реда. Последният път обаче остана да си влачи една кашлица, влажна, с храчки, която в началото мислехме, че е остатъчна. Обаче вместо да минава, тя се влоши, стана суха и дрезгава и сега малчо даже неможе да спи. Водих го на двама лекари - гърдичките чисти, гърлото ок, само кашлица. Проспана вече го пием вместо вода..... Изписаха ни Ериус, който е антихистаминов, с цел да облекчим нещата. Пием го от вчера. Кашлицата ни е от около 2 седмици. Препоръчайте ми някой специалист, моля ви.

Алекс 07.12.2005г.

Тема Re: Упорита кашлицанови [re: gigikas]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано19.02.08 23:09

Ох и вие ли, не си писала отдавна и реших, че поне вие се закрепихте без болежки

Та преди ти казвах за др. Цочева - детски пулмолог, много мила и съвестна жена, само дано се е върнала от майчинството си вече. 0887/207028 ако не тя поне на някой колега може да ти даде от там, те всички са много добри.
Бърза до оздравявате, а докато отидете на преглед вземи му прави инхалации на детето с 1 с.л. лайка, 1 с.л. сода и 1,5-2 л. вода да ври, а детето над тенджерата.

Липсваш ни ...

Автор pre.sto (gazirana)
Публикувано20.02.08 00:02

Не мога да ти дам конкретни съвети отстрани...
Но съм ЗА инхалацията с две ръце,стига да можете да zадържите детето над гореЩите пари.С моето дете не става по тоzи начин,обаче аz успеШно лекувам всяка настинка с инхалиране години наред,не съм пила антибиотици по тоzи повод отдавна,дори нямам вече хроничен бронхит.Аz инхалирам,когато тенджерата или канчето е дръпнато от котлона,че не се иzдържа...Освен лайката,добър вариант са боровите връхчета(няма нужда от сода),има ги по аптеките.
И да оzдравявате....

Тема Re: Упорита кашлицанови [re: pre.sto]  
Автор Aлa-Бaлa (портокала)
Публикувано20.02.08 08:32

С две ръце съм за инхалацията и аз. Но на котлон не съм го парвила никога...първо над съда, а когато парата отслабне мятам една кърпа на главата и да диша още малко. Слагам лайка и сода.

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано20.02.08 08:59

Още един глас за инхалациите.
и провери из къщата да няма някъде по ъглите/стените влага или мухъл.

За теб, Хепи!

Тема Re: Упорита кашлица [re: gigikas]  
Автор Darcy ()
Публикувано20.02.08 10:02

Може да е и от Проспан-а. На мойта дъщеря така и действа. Вместо да и минава кашлицата и се задълбочава. По Коледа иа бяхме оставили при майка ми, ние бяхме в чужбина, Мила се разкашляла и тя забравила и купила проспан. Като и се обадих и казах веднага да го спира. После кашля 20 дни. И аз се чудих какво да я правя. Като беше бебе веднъж пак така с Проспан, тя кашля аз давам, накарая го спрях и детето спря. Явно не ни действа добре този сироп. Затова ползваме Стодал, Хустагил, Мукоплант но не и Проспан.
Може и при Вас да се така.

Автор NikiFin (пристрастен)
Публикувано20.02.08 10:18

има гадни вируси тази зима, всички са болни и кашлят. Ние включително нищо че сме в Дания и тук е същото положение. На сестра ми в БГ тъпчат децата и с антибиотици заради тази кашлица, но тя непрекъснато се появява. Тук казват, че е вирусно и да седим да чакаме да ни мине.

Тема Re: Упорита кашлицанови [re: NikiFin]  
Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано20.02.08 19:45

Благодаря ви за съветите, момичета. Незнам за инхалациите, пробвах го предния път, въобще не ще да стои над тенджерата. А това за Проспана, незнам, доседа съм го давала и не сме имали проблеми, Редувам го със стодал.
Яна, отново ти благодаря за тел. на лекарката, ще и се обадя утре да видим какво ще каже.
Поздрави :)

Алекс 07.12.2005г.

Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано20.02.08 20:13

Виж никое дете неще да седи, дори като реве е добре да е над тенджерата защото така още по-добре вдишва. Така, че ще не ще, пищи не пищи го слагай. Това е най-безболезнения за него начин (без лекарства имам в предвид)

Липсваш ни ...

Автор Aлa-Бaлa (портокала)
Публикувано21.02.08 09:53

Сега се сещам, че бях чела че отвара от смокини действа добре при кашлица.
Ето това намерих в нета, в bg-mamma:
10-12 смокини се заливат с 1 литър мляко(прясно).Варят се на тих огън,докато млякото остане наполовина.Пие се по 1 супена лъжица 4 пъти дневно

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.