Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:21 06.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема на гърне за първи пътнови  
Автор newfriend (непознат )
Публикувано19.02.08 18:44

Момичета икам да ви питам вие кога за първи път сложихте вашите деца на гърне.Нашата кака вече е на 12 години, гледана е без памперси и на 1 година вече вършеше всичко в гърнето. Сега чувам че децата до 2 години не можели да се приучат към него.Споделете опит не ми се иска до 2 години да сме на памперси.Да уточня че бебо е момче и е на 9 месеца.

Редактирано от jana на 19.02.08 23:19.

Тема Re: на гърне за пъри пътнови [re: newfriend]  
Автор Raboteshtata (вещер)
Публикувано19.02.08 19:00

Ми всичко зависи от теб - кога ще започнеш да го учиш. Каката я сложих на 6м. На 8м беше без дневен памперс. Боби я сложих също на 6м., но не и хареса. Периодично се пробвахме и на 1г3м махнахме памперса. Сега е на нощен само, но напоследък и той е сух. Та така. Успех с махането.

Тема Re: на гърне за пъри пътнови [re: Raboteshtata]  
Автор anamari (член)
Публикувано19.02.08 19:39

Голямата я оставих да израсте до момента за махане-резултата 2,6 -дневен; нощния-година по-късно. Сега малкия разбойник го слагах няколко пъти, обаче пищи страшно, ама няма да се отказвам

Тема Re: на гърне за пъри пътнови [re: anamari]  
Автор dessbess (член)
Публикувано19.02.08 20:18

Ох, и на мен ми предстои това чудо

...Аз мисля към година и половина да я пробвам, тамън да се постопли времето. За това съм в голям конфликт с бабите, но съм си преценила да поизчакам. Обаче отсега ми се вижда трудна работа...

Тема Re: на гърне за пъри път [re: dessbess]  
Автор buba_atan (мама на двечки)
Публикувано19.02.08 20:30

Аз каката не успях да я приуча на гърне(може би не бях достатъчно упорита),но за малката се надявам да успея.От 10,5 месеца до ден днешен нямам пропуск за слагане на гърне.Надявам се да успея да я науча да си казва и по бързо да махнем памперсите-ама трудна работа

Тема Re: на гърне за пъри пътнови [re: newfriend]  
Автор Acя ()
Публикувано19.02.08 20:58

Това с двете години го въртят, уж децата не могат да се стискат преди навършване на 18 месеца, ти имаш дете, което на 1 година си е казвало, няма проблеми това дете, следователно знаеш, че това е пълна простотия.
Децата, ако рано започнеш да ги слагаш на гърне, могат да се научат да ползват гърнето от рано. Малката вече от два месеца е без памперс.
Децата около годинка имат други интереси, да тичат и играят и не можеш да ги задържиш на гърнето ако нямат навика.
За мен е добре детето да започне от рано да се слага на гърне БЕЗ НАТИСК, махането на памперса от рано е удобство и за двете страни, плюс това спестява някои проблеми, например преди време бях чела изказване на детски нефролог, жената беше написала за някакво заболяване, което ако детето е с памперс няма как да го хванеш....следи се количеството и вида на урината...
Аз не съм против тези, които махат късно памперса на децата си, но съм виждала грозни сцени от рода:"виж се какво магаре си станал и не искаш да си казваш, с памперс ходиш, лигльо". това дете е и ще бъде с повече стрес от моите рано поставени на гърне. Не бива да се натискат децата нито рано нито късно, защото това не е състезание. Децата не са имали проблеми с ранното слагане на гърне, за това си позовлих да ги науча от рано.

Тема Re: на гърне за първи пътнови [re: newfriend]  
Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано20.02.08 08:47

Сама пожела да седне на тоалетната на годинка и 9 месеца. Преди това бяха вой и крясъци всеки път, когато видеше гърнето. Реших, че е излишно да я насилвам и изчаках да и дойде "музата" от самосебе си.
От дете до дете разликата е голяма - пробваш и разбираш дали ще е сега или по-късно

.

За теб, Хепи!

Тема Re: на гърне за първи пътнови [re: newfriend]  
Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано20.02.08 08:59

От момента, в който седеше стабилно, значи около 9-10 месечен. Нямала съм никакви проблеми - не е пищял, ревал, нито се е дърпал. Не си е слагал гърнето на главата. Дневният памперс го махнахме в яслата, около 2 годишен беше, а нощният след година. Но всичко си зависи от детето.

Борис - 03.06.2004

Тема Re: на гърне за първи пътнови [re: tani4ka]  
Автор Tedulina (мамито)
Публикувано20.02.08 09:03

И аз така. Като седна стабилно, около 9-я месец и започнах да го слагам на гърне. Беше му интересно дори

.Седеше на най-обикновенно гърне без никакви джаджи. Давах му играчки и книжки и се занимаваше с тях около 5-10мин. Дневния памперс свали на 2г., а нощния преди седмица (дълго време не е мокрил нощен памперс, но от страх да не настине ако се напиша не го свалях до сега).

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.