Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:38 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Повръщане при недоносено бебе?!нови  
Автор mishellinna (лудетина)
Публикувано07.02.08 12:20

Мами, моля за съвет!
Моя приятелка роди преждевременно - термина и беше на 19/01/2008, тя роди на 17/10/2007. Бебка в момента се храни с Аптамил 1. От няколко дни повръща всеки ден и след консултация с три педиатъра /сещате се, че е получила три различни мнения/, единият от съветите е бил да смеси Аптамил 1 и Аптамил АР / Anti Refux - против повръщане/. Другата обаче е казала, че такова нещо с АМ не трябва да се прави. Да знаете нещо по въпроса? Допустимо ли е смесването на двете млека?

Тема Re: Повръщане при недоносено бебе?!нови [re: mishellinna]  
Автор Acя ()
Публикувано07.02.08 12:28

Аз съм чувала и чела, че е допустимо, именно с цел да се намали повръщане. Ако мога да намеря ще ти пусна откъде съм го чела.

Автор oni (непозната)
Публикувано07.02.08 12:31

Защо да ги смесва? Не може ли да се дава само това което е анти рефлукс. Не че ти помогнах

. Дано да се оправи мъничката душичка. Според мен да си избере един педиатър на който да има доверие.

Тема Re: Повръщане при недоносено бебе?!нови [re: oni]  
Автор mishellinna (лудетина)
Публикувано07.02.08 12:48

Доколкото знам Анти рефлукса не е толкова калорична храна и има опасност за наддаването на бебето. Най-вероятно поради тази причина трябва да има и от двете. Но може ли?!

Автор Aлa-Бaлa (портокала)
Публикувано07.02.08 13:31

За смесването не зная, но познати ползваха АМ за недоносени бебето първите три месеца.

"Ако балансът не излиза, в него има грешка. Ако излиза, грешките са две."

Автор Raboteshtata (вещер)
Публикувано07.02.08 13:37

Никола също повръщаше на фонтан след ядене и докато беше на кърма и като минахме на Фризолак. Доктора каза да му смесвам Фризолак с Фризовом / за повръщане/ и от тогава няма проблеми. Още е дна мама от форума ги беше смесвала същите две млека и аз тогава се чудех може ли. Може въпроса е да са на един производител, а не на различни.

Тема Re: Повръщане при недоносено бебе?! [re: Raboteshtata]  
Автор Acя ()
Публикувано07.02.08 13:40

и според мен определящото е, че са на един производител.

Автор fascinating oceanid (:)))))))
Публикувано07.02.08 14:04

Досега не е връщала 3 месеца и изведнъж почва да връща... това не ми прилича на рефлукс, той е по рождение и казват че се оправя а не се влошава с времето...

Да не би да е сменила нещо в режима, или последната кутия млякото да е ненаред- с изтекъл срок, менте, без дата за годността. Понякога невярвайки че някой може да причини такова нещо на бебе, пропускаме да гледаме сроковете.

Мойта докторка ми каза че преди малко повече от половин година е имало заразена с някаква бактерия партида на Аптамил, която уж е изтеглена от пазара, да не би да й се е паднала от нея...

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано07.02.08 15:20

Допустимо е, но нека след като спре повръщането да говори с педиатъра си кога/и дали/ е подходящо да премине отново само на обикновено АМ.

п.п. И според мен не става дума за Рефлукс. Ако се задържат така нещата консултация с детски гастроентеролог не би била излишна.

За теб, Хепи!

Автор rimia ()
Публикувано08.02.08 15:29

Ама твоята приятелка в шестия месец ли е родила?
В коя болница е раждала?
Похвално за екипа, който се е грижил за бебето.

,

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.