Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:25 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Много сме зле с говоренетонови  
Автор oni (непозната)
Публикувано06.02.08 23:20

Доста се тревожа вече, защото хич не и се получава на Йоанна. Казва основно ам-ам за всичко което се слага в устата, мам-мам за мен, разбира се най звучно и ясно казва НЕ, как правят животните, коко- кукла, гой-горе, пааа-падна, папай-пате, каки-тати, тчшш-нещо мирише лошо...и горе долу това е. Като я карам да каже някоя дума тя или се обръща с дяволита усмивка на другата страна или казва НЕЕЕ. Дайте идеи как да я стимулирам. Скъсвам се да чета приказки и да пея песнички, но без резултат. Обича да сочи в книжката и подканящо мъца аз да кажа думата. Иначе разбира всичко. Много смешно имитира рекламите. Изобщо умира да гледа телевизия, но не детски,а Милен Цветков например. Даже го целува на екрана

ужас.

Тема Re: Много сме зле с говоренетонови [re: oni]  
Автор janaМодератор (лошотия)
Публикувано06.02.08 23:30

Мисля, че е рано за притеснения. Не всички проговарят в ранна възраст. Дребната ми също проговори късно. Изчакай още 2-3 месеца и ще видиш как ещ заговори с цели изречения и после ще се чудиш как да я спреш

Липсваш ни ...

Автор fascinating oceanid (:)))))))
Публикувано06.02.08 23:31

престани "да я разбираш" когато е спокойно- както едно друго дете не би я разбрало например. но в игрите не за нетърпящи отлагане неща.
задавай въпросите си улесняващо-така че да не може да ти отговори само с да или не
и не си го слагай много на сърцето- щом казва няколко думички и разбира- значи е само въпрос на дете и на неговоото време за това.
казват че децата редуват периоди на по-бърз физически и психически растеж, може просто сега да ви е ред да растете на височина

обърни си внимание дали ти не я улесняваш с интуицията си какво иска и тя затова практически просто да няма реална ежедневна нужда да ползва повече други думички

Тема Re: Много сме зле с говоренетонови [re: jana]  
Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано06.02.08 23:35

Момите уж сте по-бързи с проговаренето.
Въобще не съм си го сложила на сърце, че синчето чак сега се отпусна да плямпа - на 2 г и 2 месеца почна и вече искам да поспре....Бяхме декември вкъщи 2 седмици болнични от яслата. Точно тогава почна да повтаря като папагал всяка изречена от нас или чута дума. А сега знае и числата до 10 и брои правилно. Вече много внимавам какво и как говоря...Почти ужасно е...

Автор *щypчo* (старо куче)
Публикувано06.02.08 23:37

Така...
Имах същата случка с май-голямата кака...теленце...
Какво да се прави- някой деца се притесняват да не сбъркат и..проговарят по-късно.
Проблема е и отчасти в теб..., макар нищо да не си сбъркала

Просто..ти я разбираш прекрасно и без думи...Тя няма нужда да говори..
Не се тревожи..Събирай я повече с дечица на нейната възраст които говорят..няма нищо по-стимулиращо от това да видиш,че някой малък човек прави нещо, което ти не умееш...
И..не я насилвай..
Спри да я караш да ти повтаря думи..или да ти казва разни неща..
Продължавай да й ги назоваваш..и..не се дразни,че ползва няколко срички..
И без това скоро няма д аможеш да й затвориш устата
На тази възраст..никак не е изостанала..
Важното е да те чува, да те разбира и..да си сигурна,че знае за какво й говориш...думичките..ще се появят...
Някой деца проговарят на четири с цели изречения..
Моята кака проговори на 2 и половина, заедно с малката...А малката...на 1г и 3 месеца правеше изречения от по много думи.."Това не е моеното киватче, това е киватчето на Маина" (това не е моето креватче, това е креватчето на Марина)
Мисля,че нямаш причини за притеснения...радвай се на малката умница..

Тема Re: Много сме зле с говоренетонови [re: нeмиpницa]  
Автор janaМодератор (лошотия)
Публикувано06.02.08 23:37

Ха ха най-интересното е, че ще чуваш и думи, които си ги говорила преди да почне да говори и повтаря след теб. Като гъбки попиват.
Наистина момичетата уж проговаряли по-бързо ама нашто .... то май е правено по мъжки стереотип, като се има в предвид, че куклите са просто част от фона, а основните играчки са аутобани и коли. Добре, че скоро почна да ме имитира и да се интересува от гримирането, иначе съвсем щях да реша, че сме я сбъркали нещо

Липсваш ни ...

Тема Re: Много сме зле с говоренетонови [re: fascinating oceanid]  
Автор oni (непозната)
Публикувано06.02.08 23:38

Колкото до физическия растеж - като гъба е 15.500 и 94 височина и това с обувки 24-25 /хобит/. Иначе аз имам чуството, че тя до известна степен се инати. Май разбира че много искам да каже нещо и като я подтиквам ми се усмихва и се глези. Малък инатест овен

Тема Re: Много сме зле с говоренетонови [re: fascinating oceanid]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано06.02.08 23:43

Спокойно "колежке"...и ние сме на същия баир

Искрен е на 1г и 9м и също не говори...тоест не желае да говори!
Понякога ми е малко кофти,защото връстниците му поне казват "да" и "не"...а той мучи като типичен предствител на телешката си зодия
Е,иам си там някакъв смешен речник....което всъщност е основната причина да не се притесня,че ще има проблем с проговарянето...
Като пример за твое успокоение ще ти кажа,че всички животни са Бау-бау(никога не съм му казвала тази дума)Всичко свършило,празно,нежелано и изобщо отрицание е "ту-ту",а звучното мляскане с устни е пия,ям....
Поне знае как да се обръща към мен и татко си...бабите и дядовците не ги признава
Споко ще дойде и техния ред да бърборят ...а успоредно с това и нашия да се надуват главите ни

Тема Re: Много сме зле с говоренетонови [re: *щypчo*]  
Автор oni (непозната)
Публикувано06.02.08 23:44

Аз самата съм започнала с сричко-думички на 9 месеца,а на 1 г. съм викала "Мии бибата на мишката в кушката"- Мии бибата на мивката в кухнята. За сметка на това съм проходила късно. Голяма картинка - дребно не ходи, а говори като голям човек. Тати обаче е почнал на 2. Така че...ще чакам.

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано06.02.08 23:47

Споко - и аз, и мъжът ми сме били много приказливи, а детето говори ...на китайски

. Ще се научат - ти продължавай с четенето, пеенето и разказите по картинки.

За теб, Хепи!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.