Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:13 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема много ли съм сгрешила  
Автор tyfi (новак)
Публикувано24.01.08 08:54

момичета детето ми е на година и 2 месеца.Храним се от детска кухня.На обяд му давам манджата следобяд кремчето и вечер супичката.Вчера взех една книга според която детето ми направо гладува.На обяд се давало супа манджа и десерт.И вечерно време пак 3 работи.Направо се уплаших.Вие какво им давате да ядат готвите ли им нещо и какво.Хемоглобина му е нисък 113 дали е от храната.Докторката ни праща не хематолог щото то много видове анемия имало.Май не съм от най добрите майки аз си мислих че детската кухня е достатъчна.

Тема Re: много ли съм сгрешиланови [re: tyfi]  
Автор delphin (член)
Публикувано24.01.08 09:10

Ти си най-добрата майка за своето дете!!!!!!!!

Според мен ако детчко папка манджа,супа и кремче + плодове,сокчета,кисело млекце,прясно и закуската сутринта това е напално нормално мену за деня. Моят син само до една годинка се храни така добре,сега яде всеки ден различно,повечето дни много малки количества сякаш е на фотосинтеза

Весел Ден и Горе Главата!!!

Автор lilka (новак)
Публикувано24.01.08 09:11

Мисля че не трябва да се плашиш толкова.Детенцето е достатъчно голямо за да покаже дали е гладно или не.Аз също по този начин процедирах с яденето, докато тръгна на ясли /на1г и5 м/.Пък и навсякъде се тръби за затлъстяването при децата.Така че споко

Автор janaМодератор (...)
Публикувано24.01.08 09:17

Хех първо да ти кажа, че ти си най-добрата майка за твоето дете ....
Второ ако ти си лоша затова, мен трябва да ем приберат от Закрила на детето когато малката ядеше по 1 банан и няколко солетки за 4 дена

Не всичко пишещо по книгите е верно, да не говорим че повечето книги са от писатели на запад, а там както виждаме се борят и с наднорменото тегло на децата си
Дребната ми (2,9г.) яде сутрин 1 купичка мляко с корнфлекс (или средата наедна филийка), на обяд супа с малко хляб, следобедната закуска или се попуска или е на 2 кремчета от Данонино, а вечер е на чанийка манджа (без хляб) и расте напълно в нормите.
За хемоглобина не е важно количеството храна, а качеството. Давай повече спанак, червено месо, коприва ... За протокола нашият хемоглобин преди време беше 90 и не сме пращани на хематолог или на някакви медикаменти, само засилих горепосочените продукти и се вдигна на 125.

Автор Ripple (до теб)
Публикувано24.01.08 09:42

Хех, с тая реплика, че май не си от най-добрите майки, направо ме утрепА.

Не мога да си представя на 1.2 мес. да ядете по три неща на хранене.
Атанас в с нисък Хг 105-115 максимум от как се е родил, и пу-пу, почти не ми е боледувал.
Сутрин давах каша, после плод, на обдях манджа със сирене/жълтък два пъти седмично, веднъж на обяд риба, веднъж постно, следобедна закуска му правех аз нещо, после пак плод, на вечеря супа или мляко с бисквити. кремовете въобще не ги е ял. Но на година и два мес. ядете доста повече неща, отколкото ние по същото време. От детската кухня-нормална, държавна съм много доволна.

Не ми пука!

Автор Acя ()
Публикувано24.01.08 09:57

Подрепям другите мами преди мен, само искам да питам нещо като чете в книжката погледна ли количествата на поетата храна? Защото принципно съм съгласна, че детето трябва да яде първо, второ, трето на едно ядене, но са важни количествата, ясно е, че дете на годинка не може да изяде 600 гр ядене на едно ядене. Не, че аз давам първо второ и трето на едно ядене. Съобразявай се с нуждите на детето. КОлкото до хемоглобина въобще не е нисък, в границите е, наистина при ниската стойност, но в границите. Ако искаш за свое успокоение потърси хематолог, но съм убедена, че това е нормален хемоглобин. Яна ти е дала съвет за храните ще добавя боб, леща.

Тема Re: много ли съм сгрешиланови [re: delphin]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано24.01.08 10:35

направо иди си вържи въжето на полюлея у вас и се обеси...

Глупости пишеш, за какви грешки говориш.детето ти дава ли признаци,че е гладно?
Ти за обяд и вечеря по три неща ли ядеш?Да не забравяме и следобедната закуска...Няма такова нещо.
Моя син е на почти 1г.и 9месеца и за закуска яде 3-4-5лъжици,за обяд половин пюре,рядко 2-3 лъжици супа,за вечеря чопли от масата каквото му хареса,като категорично отказва да яде нещо специално приготвено за него.
Добре си расте и не е кльощав.
Ако му осигуряваш достатъчно плодове/сокове през деня,тази храна мисля че му е напълно достатъчна.Не им вярвай на тия книги...
П.п....при децата това ниво на хемоглобина не е опасно,не се притеснявай.Ако слезне под 100,тогава.Освен това стойносттите за възрастни са различни от тези за децата до 3г.възраст.
Искрен 28.04.06г.

Редактирано от ДжacтaПpacтa на 24.01.08 10:38.

Автор Tedulina (мамито)
Публикувано24.01.08 11:19

Хич не се коси

.
ДОбре си е детенце и щом не показва признаци на глад немаш проблем. Води се по детето, както си правила до сега. Няма как автора на книгата да знае по-добре от детенце колко е гладно то и колко му се яде. Помисли за себе си, ако на теб ти се яде - ядеш повече, ако не - дори пропускаш ядене. Защо пък при децата да не е така?!

Уф, аз си пиша тук, а моя хубустник ми набарал крема за ръце и .... си намаза хууубаво лицето.

Редактирано от Tedulina на 24.01.08 11:20.

Автор Astarte (емоционална)
Публикувано24.01.08 11:39

Голямата ми дъщеря беше на тази схема от 10 месеца до 3 годишна

. От детската кухня съм много доволна - на обед яденето с един сухар (хляб) ако е по-редичко, следобед кремчето, вечер супата пак с един сухар. Можеш да добавяш жълтък, да даваш сутрин плод след закуската, и следобед също. На моята като порасна малко й режех вечер и кашкавал, сиренце, шунка.Сега е 16 кг.

За мене това е нормалното ядене, а не тъпчене. Ако сметнеш за необходимо предлагай му малък десерт на обед - кисело мляко с бисквитка, плод.

Автор tyfi (новак)
Публикувано24.01.08 13:03

Ухаааааааа сега ми е едно такова спокойно

.Много ви благодаря.Ама и аз не мога да си представя да яде по 3 неща много ми се вижда.Ще му давам след всяко хренене по някое плодче.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.