Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:29 19.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема коликинови  
Автор maja (новак)
Публикувано22.01.08 17:25

Момичета, колко време продължават коликите и по колко време на ден.
Не мога да разбера ,кога плаче защото я боли коремчето и кога когата просто и е скучно и ииска някой да я гушка. Когато си свива коремчето и извежднъж проплаква , явно са колики. Но акто я сложа в креватчето да спи- заспива и след половин един час се събужда, отначало само се кокори след това изведнъж заплаква. Това го прави от вчера. Дотогава си спеше по 2.5 мчаса- 3 . Само като я болеше коремчето се събуждаше- обикновенно един път на ден. От вчера плаче повече , и не знам защо. Ето сега се събуди един чес след като легна, преобух я , дадах и водичка. Като я държя се унася. Сложа ли я в кошчето след 10 мин почва да плаче. Какво да правя.Майка ми ме обвинява ,че не съм добра майка като я оставя да плаче, а не искам да я свиквам все на ръце. След месец ще остава сама да се грижа за нея ,няма да се справя

Тема Re: коликинови [re: maja]  
Автор Sonichka (непознат )
Публикувано22.01.08 18:02

Нашият бебо вече е на 40 дни и ги върши същите неща от около две седмици. В началото беше по-спокоен, спеше по 3 часа и се будеше само за ядене. Сега вече го мъчат колики, но има моменти когато реве неистово и истерично, и като го гушна на мига се успокоява, започва да се кокори, да се хили блажено и никакъв намек от болки в коремчето. Чудя се социални контакти ли търси или се разглези вече. И аз нямам обяснение.

Тема Re: коликинови [re: Sonichka]  
Автор Raboteshtata (вещер)
Публикувано22.01.08 18:33

И нас ни мъчат коликите много. Не спи спокойно и се носим по цял ден, но и носейки се реве и много трудно се успокоява. Давах какви ли не капки, ама голям ефект няма. Явно трябва да чакам, ама вече не издържам.

Автор rimia ()
Публикувано22.01.08 18:39

Може и да са колики това, което описваш. При мен малко помагаше носене, говорене на бебето. Но по-важното в случая е според мен да не обръщаш внимание на това, което ти е казала майка ти. Качествата на една майка не се определят от това, дали си носиш детето или го оставяш малко да плаче. И въобще, да не си на състезание? винаги ще има хора, които ще те карат да се чувстваш по-лоша или по-добра майка. такова ни е обществото. Най-важното е да се грижиш с любов за детето си.

,

Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано22.01.08 18:40

Бебето ти е много малко за да свикне с носене на ръце - гушкай си го спокойно.
Иначе обикновено на възраст ок. 9 дни започват коликите, обикновено са вечер, но няма строг план-график

.

Possum, sed nolo!

Автор Acя ()
Публикувано22.01.08 21:02

Мая, носи си бебето спокойно, няма опасност да се разглези заради носене на тази възраст, но дори и да се случи трябва ли да му показваш липса на обич? Защото да я оставяш така да реве е точно това. Тя е човек и има нужда от прегръдка и майчина топлина освен това рева е начина да ти покаже, че нещо не е наред. А за като останеш сама си купуваш/шиеш слинг и си вършиш работата. Освен това ще се успокоите и двете, защото бебето усеща, когато си нервна и то става още по-нервно, плаче още повече и се въртите в омагьосан кръг. Не мога да се начудя на едно нещо..защо се страхувате да си гушкате бебетата? Бебе на 2 седмици не подлежи на възпитание и то не разбира, че го оставя човек да плаче, за да не го разглезиш. А и какво смятате?бебетата са хора имат нуждат от човешка топлина, като искате да гушкате само си купувате кукла, тя плаче и се смее само по зададен сигнал

Възможно е да са колики и при различните бебета продължават различно време.

Тема Re: коликинови [re: Acя]  
Автор FLUKY (Montreal)
Публикувано23.01.08 04:57

Тук ще подкрепя Ася по отношение на гушкането на бебетата.
С мен беше същото в началото. Опасявах се, че бебето ми ще свикне на ръце, тревожех се че не си спи в леглото а иска да спи с мен и т.н. Правих няколко опита да го оставя в леглото му да спи и резултата беше неистови ревове. Добре че брат ми ми се скара и аз го послушах и сега съм доволна. Бебето от 2 седмици си спи само в леглото без ревове и насилване, пак го гушкам но това не значи че е станал глезльо. Просто децата, особенно в началото имат неистова нужда от топлината и тялото на майката. Те са били 9 месеца част от вас и кое ви кара да мислите, че след като се родят веднага ще започнат самостоятелен живот далеч от вас?!? Не става толкова бързо, минава време докато се адаптират към външния свят. А до тогава скъпо мамче, гушкай си бебето и не се притеснявай. Сега то най-много има нужда от твоята топлина. Ти сама си забелязала, че само така се успокоява. Няма да имаш втори такъв шанс да го гушкаш, не се лишавай от тия мигове. Останалото си е егоизъм

За рева - при нас също беше в апогея си през първия и втори месец. Това обаче си е напълно в реда на нещата. В третия месец нещата си идват по местата. Просто трябва да стиснеш малко зъби до тогава. Аз давах анасонова вода и смятам, че вършеше работа при коликите.
Гушкай си беба и всичко ще отмине, успех!

Редактирано от FLUKY на 23.01.08 05:02.

Тема Re: коликинови [re: FLUKY]  
Автор Astarte (емоционална)
Публикувано23.01.08 09:29

лепвам се за последното мнение. Сигурно са колики, те са голямо изпитание за бебето и най-вече за майката. Най-силните колики са от 2 до 10 седмица, като пикът е към шеста. Търпение, след 2 месеца ще си забравила.

Не се притеснявай да гушкаш бебето, но можеш да му слагаш и пеленка затоплена с ютия на коремчето, при нас много помагаше. Помага ни и кремчето Бебинос за мазане на коремчето и масажи. Също и му пускай тиха и спокойна музика, унасят се. А понякой път ако го оставиш да поплаче няколко минути - не си го слагай на сърце

. Важното е да не е непрекъснато.Слингът е добро решение, но не винаги може да с еизползва - например ако простираш на балкона и т.н.

И се успокой. Аз имах една криза и тогава бебка най-много рева. После се успокоих, повтарях си непрекъснато да се радвам на децата и щом вътрешно се стабилизирах бебето почна по-малко да плаче. Слушай сърцето си!

Автор janaМодератор (...)
Публикувано23.01.08 09:37

да я свиквам все на ръце
това ми говориш за дете на 2 седмици?
Едно дете, за да расте с нормално психическо развитие, да стане пълноценно човече ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГУШКАНО. Ако не го правиш сега, кога? Като порасне и тръгне по гаджета ... то има нужда от допира на майка си, досега е било част от теб, вътре защитено. Изведнъж го махат от там и то как мислиш се чуства - само, незащитено, няма близост с майка си, защото не трябвало да се глези, мислиш ли, че в момента разбира защо не я гушкаш?

Тема Re: колики [re: maja]  
Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано23.01.08 11:03

Хайде и аз в хОра на майките

Гушкай го, носи го на ръце, говори му и така колкото се може повече!

Та това бебе до преди две седмици месеци наред е живяло не до теб, а вътре в теб! Сега е меко казано в шок..нормално е да иска да те усеща колкото се може по-често.

За разглезване може да се говори най-рано след 6месеца. А и повярвай, ще копнееш за дните, когато е можело да го гушкаш по цял ден и колкото искаш.

Коликите започват горе-долу сега 15-20ден. Те не се изразяват само във физическа болка, а и в неспокойствие от съзряването на нервната система. Затова и много пъти капките не помагат. Затова и най-добрият лек е гушкането и нежното говорене. Колкото повече, толкова по-добре. Така бебето се чуства сигурно, стабилно, спокойно и няма да стане нерваче

Разглезването се постига с липса на баланс. Трябва много добре да уцелиш моментите, когато трябва да си строга и моментите, когато да глезиш детето. Но това е след доста време

Сега го носи, говори му, ще се справиш. Ей ме на и аз сама си гледам децата, а ги нося и двамата на ръце (буквален и преносен смисъл). Обичам си ги и те трябва да го знаят

вече майка на двама сина

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.