Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:24 10.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема СТРАХ ОТ ХОДЕНЕ ПО ГОЛЯМА НУЖДАнови  
Автор DUFA (бременна)
Публикувано15.01.08 12:57

Имам момиченце на 3 години. Около коледа получи запек и за да и помогна единият път се наложи да и бъркам в дупето. Това се превърна в психологичен проблем за нея като вече не иска да ходи и си задържа акото. Давахме и дуфалакт, сега лактоза, сок от сини сливи, започнах и на психолог да я водим, но за сега няма ефект. Единствено което помага е като слагаме едни свещички в дупето, които обаче са за деца над 6 години ( разбира се че не слагаме цялата, а само част).
Някой ако е имал подобен проблем, моля да сподели как го е разрешил, че съм много притеснена и лошото е че никой доктор не ми казва нещо с което да ме успокои ! Предварително Ви благодаря!

[image]http://lilypie.com/days/041010/0/0/1/+2/.png[/img][/url][/image]

Тема Re: СТРАХ ОТ ХОДЕНЕ ПО ГОЛЯМА НУЖДАнови [re: DUFA]  
Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано15.01.08 13:08

Спомням си, че jana беше писала за такъв проблем - дано да се включи с опит

.

Possum, sed nolo!

Автор janaМодератор (...)
Публикувано15.01.08 13:08

Ох не ми говори ние чак сега да чукам на дърво от някъде март месец миналата година започнахме що-годе да ходиме нормално по голяма нужда, така че знам какво изживяваш в момента.
Значи единственото, което помага при нас е Дулколакс. Нищо друго - никакви лекарства, сокове, храни - буквало нищо защото и при нас проблема беше (надявам се) психологически, дори ппри психиатърка я водихме.

Стискаше по 6-7 дни, после акаше с истерии, сцепено дупе, кървища и прочие. С капките регулирахме нещата. Първата вечер даваш към 4-6 капки и на следващият ден чакай .... само да знаеш, че коремчето ги боли от газовете преди самото акане.
Пробвай и пиши как сте

Автор rimia ()
Публикувано15.01.08 13:28

здравей, срещала съм някъде тук подобна тема, но не мога да се сетя от кога точно. За съжаление не мога да ти помогна със съвет, но ако някой тук се сеща коя беше подобната тема да ти пусне линк?

,

Тема Re: СТРАХ ОТ ХОДЕНЕ ПО ГОЛЯМА НУЖДАнови [re: jana]  
Автор DUFA (бременна)
Публикувано15.01.08 13:38

За първи път чувам за капки.....но ще пробваме и с тях. Само ме интересува капките правят акото по меко или просто ги кара да се изакат дори и против волята им.
Може малко и тъпо да звуча, но вече полудяхме на тема "ако" в къщи и всяко нещо го завъртаме и стигаме пак до там за да обясняваме, чрез кукли, мечета и други подобни, че трябва да се ходи по голяма нужда за да не боли коремчето. Обещаваме големи шоколади и всякакви награди даваме за да се върнат нещата по старо му, но за сега няма ефект.
Можеш ли jana да ми кажеш при вас колко време продължи този период. Една моя приятелка ми говори за месеци почти година.

Тема Re: СТРАХ ОТ ХОДЕНЕ ПО ГОЛЯМА НУЖДАнови [re: rimia]  
Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано15.01.08 13:51

Закачам се тук.
Децата ми нямат такъв проблем, но аз съм имала и то до студентска възраст. Т.е не психологически проблем, а по-скоро лениви черва. Не съм се стискала, просто не ми се ходеше. В тази връзка трябва да направя едно пояснение - щом изпражненията се задържат дълго време в долните отдели на храносмилателната система, независимо от причината, винаги се втвърдяват, защото там става обратна резорбция на водата.
Аз преодолях това неудобство с чаша топъл чай с две лъжички мед всяка сутрин на гладно. Това го пих около месец и от тогава съм точна като часовник, всяка сутрин. Обаче не знам дали ще помогне на детенцето

Тема Re: СТРАХ ОТ ХОДЕНЕ ПО ГОЛЯМА НУЖДАнови [re: coccinella]  
Автор DUFA (бременна)
Публикувано15.01.08 14:12

Дъщеря ми преди това никога е нямала проблем с изхождането. Всяка вечер преди да я измием се изакваше сама докато не стана този проблем. Незнам дали проблема е в червата или просто страха който изпита я кара да се стиска. Когато и се приходи започва да подскача и да сяда някъде за да си подпре дупето и да мине "акото". Досега нейните проблеми винаги са били свързани с нейната емоционалност. Много е бойна, но вътре в себе си е като заешко сърце. Преди една година имахме проблеми с нощните страхове, викаше на сън, блъскаше...........абе само емоции. Ще трябва да завърша една психология покрай нея! Изпитвам страх, че немога да се справя с проблемите и, защото не съм подготвена и незнам как да реагирам!

Публикувано15.01.08 14:17

Ами нали ти казвам от март 2007 .. смятай ...

цяла вечност ако питаш мен.
Капките по-скоро ги кара да акат, защото Ния като се запичаше така или инъче ставаше като тапичка на дупето, и то трудно излизаше. Първото акане след капките е това твърдото, което се е вкаменило на дупето, има последвали акита редки и меки. Целта е да видят, че не ги боли като акат все пак. Но много търпение, мила

Публикувано15.01.08 14:22

При нас е едно към едно проблема явно, дори възрастта им е почти еднаква (ние сме на 2,9г.), но ние почнахме проблемите като махна памперса. Сама си го отлепи и махна за има няма 3 ди, но явно в началото незнаеше къде да ака и стискаше, оттам се получи запека, болеше я като се изходи и се завъртя порочния кръг.

Много мои приятелки се оплакваха от същото, явно е нормално явление, но напълно ти съчуствам защото е някакъв кошмар. Дори с хомеопатия пробвахме и не се получи

Тема Re: СТРАХ ОТ ХОДЕНЕ ПО ГОЛЯМА НУЖДАнови [re: jana]  
Автор DUFA (бременна)
Публикувано15.01.08 14:36

И ние в начлато почнахме с хомеопатия, но си мисля че нашата докторка не ги взе толкова на сериозно нещата, защото през това време беше и настинала и каза, че това което и дава е комплексно за всичките и проблеми. И стана един ужас след това, разболя се още повече точно на нова година и проблема с акането вече мина всякакви граници

А вие jana все пак разрешихте ли си проблема с тези капки или все още продължавате лечение? Имате ли резултат от психолога?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.