Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:38 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема в-с към майките със смесени браковенови  
Автор gevi (непознат )
Публикувано05.01.08 17:54

здравейте.
живея в чужбина.по празниците съм в българия и покрай суматохата около празниците успях да извадя бг акт за раждане и задграничен паспорт за сина си- на 5 месеца.позната в местната община докато си подавах документите, работеща в с службата по гражданско състояние ми каза, че имам право на еднократна помощ за детето и някакви месечни такива по около 20 лв.
не се бях замислила да подавам документи за въпросните суми, но така и така съм си тук още някой ден, реших да опитам.извадих документи за поредността на детето от общината и отидох в социалните служби.там служителката вместо да ми обясни подробно дали имим права върху въпросните суми през цялото време обясняваше че палтото и шала ми били много хубави и разни от сорта, държа се нагло и накрая каза, че понеже не живея постоянно в българия нямам права върху въпросните суми.
изключително се ядосах от наглостта й но понеже самата аз не бях наясно имам ли право или не предпочетох да си изляза и да потърся информация.ако имам право съм твърдо решена да се върна и й натрия носа.
искам само да поясня , че сина ми има двойно гражданство, баща му е чужденец и живеем постоянно в чужбина.
предварително благодаря.

Тема Re: в-с към майките със смесени браковенови [re: gevi]  
Автор incendio (разПиляна)
Публикувано05.01.08 18:10

за еднократната помощ ИМАШ право, щом си българска гражданка това е по закон, но не знам къде да потърся наредбата - ако някоя мама юристка може да ти я намери, можеш да я навреш в носа на наглата служителка...

за месечните за първи път чувам...

Автор anamari (минаващ)
Публикувано05.01.08 18:13

За месечните помощи-те се полагат, ако дохода на член от семейството не е повече от 250 лв. Това се доказва с бележки за доходите и на двамата родители за една година назад-вие живеете постоянно в чужбина и не работите тук, как ще ги докажете тези доходи? Няма нищо общо със смесения брак.

Тема Re: в-с към майките със смесени браковенови [re: anamari]  
Автор anamari (член)
Публикувано05.01.08 18:17

Тема Re: в-с към майките със смесени браковенови [re: anamari]  
Публикувано05.01.08 18:20

дохода се доказва много лесно и от чужбина - трябва легализиран превод на данъчната декларация на двамата за предходната година, но щом постоянния им адрес е в чужбинско... ми не знам...

но за еднократната е сигурно, че става

Автор kolelo (минаващ)
Публикувано05.01.08 18:58

Доколкото знам, можеш да ползваш еднократната помощ за раждане на дете, но трябва да подпишеш декларация, че ще гледаш детето си в България. Право на месечни също имаш за периода, в който ше гледаш детето в България. Т.е. при твоята ситуация реално право на помощи нямаш. Освен ако не искаш да излъжеш в декларацията. Аз не бих. И не съм лъгала. И съответно помощи от Бг не получавам.

Баткото - 2 г. и 4 мес.
Мъникът - 2 мес.

Тема Re: в-с към майките със смесени браковенови [re: kolelo]  
Публикувано05.01.08 22:26

kolelo, на мен не са ми искали такава декларация... но аз за майчинство не съм подавала, защото не живея тук - само за еднократната помощ...

Тема Re: в-с към майките със смесени браковенови [re: incendio]  
Автор kolelo (минаващ)
Публикувано06.01.08 00:42

Ето я молба-декарацията за еднократната помощ, която се подава пред социалните:

Декларирам:
....
5. Отглеждам детето си в страната.
....

Баткото - 2 г. и 4 мес.
Мъникът - 2 мес.

Тема Re: в-с към майките със смесени браковенови [re: kolelo]  
Публикувано06.01.08 11:42

това, което аз попълних не беше като това, което ти си пуснала

Тема Re: в-с към майките със смесени браковенови [re: incendio]  
Автор kolelo (минаващ)
Публикувано06.01.08 13:28

Не знам. Вероятно нещо различно е имало прои теб. Или може би не са били доуточнени нещата. Но горната молба-декларация е от сайта на Агенцията за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика, т.е. официалният документ.

Баткото - 2 г. и 4 мес.
Мъникът - 2 мес.

Редактирано от kolelo на 06.01.08 13:29.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.