Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:55 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема izbor na ime za beboнови  
Автор mi6ok 21 (непознат )
Публикувано26.12.07 13:05

Zdraveite!Kak izbrahte ime za va6eto beb4e?

Тема Re: izbor na ime za beboнови [re: mi6ok 21]  
Автор janaМодератор (...)
Публикувано26.12.07 19:10

Бяхме решили ако е момиче ще измисли името таткото, ако е момче - аз. И двамата искахме да не е кръстена на никой (не ми допада тази идея изобщо), в къщото време искахме късо име без да има галено.

Има доста сайтове в нета с имено, на които можете да се спрете двамата с таткото, намислете няколко женски и мъжки имена и като се роди бебчо ще разберете кое име му подхожда

Тема :)нови [re: mi6ok 21]  
Автор Ripple (флюбена)
Публикувано26.12.07 22:20

Трудно:)
Цяла седмица в болницата мислех, бяхме говорили, ако е момче да е Александър, аз се чудех...чудех...и накрая реших, че това бебе на Александър не прилича хич. По ще му ходи Атанас. Звъннах на таткото.
И си имаме Наско.

Тема Re: izbor na ime za bebo [re: mi6ok 21]  
Автор rimia ()
Публикувано26.12.07 22:28

ние избирахме от списък с имена. най-лесно пусни в търсачката "български имена" , има добри сайтове, които могат да те ориентират, ако нямаш идея

Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано27.12.07 10:03

Аз избирах така:
1. да е българско името
2. да има имен ден

3. да образува правилно бащино с наставката - ов /нали моите и двамата са мъже/
Резултата - Калоян и Дамян. Не сме се съобразявали с имената на баби и дядовци, защото едните не заслужават, а другите вече имаха кръстени внуци на тяхните имена.

Автор *margo* (мама на двама)
Публикувано27.12.07 10:27

За каката мислихме, мислихме девет месеца - не знаехме дали е момче или момиче, но момчешко име не ни идваше изобщо. И така от Теодора, Теодора и пак Теодора си имаме Светослава (роди се пред великден, ама не исках да е нищо свързано с корен ВЕЛИК и така най-напомнящо на празника ми дойде Светослава, а и С-то го посветихме на свеки - Стефка).
За малкия пак така - беше Никола на свекъра, на тати (който е Володя) - Виктор и накрая стана Александър - любимото име на мама и тати. Пък А-то го посветихме на моята майка (Атанаска). Така и двете баби са щастливи, дядовците не са сърдити, а аз която бях против дългите имена, защото не обичам галените, сега имам две слънчица с доста дълги имена, но пък съм упорита и се стремя да им говоря на цели имена.
Аз самата съм Маргарита и много се радвам, когато някой използва цялото ми име, вместо всички производни от него.

Автор tyfi (новак)
Публикувано27.12.07 10:59

Всички имена ми се струваха недостатъчно хубави за моето бебе.Мъжът ми чул отнякъде Йоан и каза така ще е.Аз въобще не го харесвах ама той вече така говореше за него още преди да се е родил че аз накрая свикнах.Но имаме уговорка за второто бебче живот и здраве аз да избирам името.

Автор nikol82 (питаща)
Публикувано27.12.07 16:17

Ами как- пуснах тема в клуба и много мами изброиха любимите си имена... и много ми помогнаха да разбера какво име би ми харесало. Цели два месеца мислехме, че бебка ще се казва Ина... и последната седмица преди да се роди аз казах, че на нашето бебе няма да му отива това име и сега си е Емилия.
Ще го измислите и вие- споко!

Тема Re: izbor na ime za beboнови [re: nikol82]  
Автор Astarte (емоционална)
Публикувано27.12.07 18:32

Според мене майката трябва да си усети името.

С първото дете сънувах, че го кръщавам на свекърва ми - преди това не си помислях за кръщаване (имаше варианти Ева, Стела , и т.н., но никое име не го усетих). Обаче сънят ми беше много жив и сега съм много доволна от избора си. За второто вече реших да го кръстя на моите родители - Александър на баща ми за момче, а за момиче не исках Александра, защото Александър означава покровител на мъже. Майка ми е Валентина, но на мене повече ми хареса Валерия - имат еднакво значение - здрав, силен.

Сигурна съм, че ще си избереш най-подходящото име за твоето дете.

Тема Re: izbor na ime za beboнови [re: Astarte]  
Автор *щypчo* (старо куче)
Публикувано27.12.07 21:55

Каката когато се роди...всички бяха изненадани,че е момиче...Изобщо не бяхме мислили за женско име..Имах само "позволението",ако е момиче, да го кръстя на майка си..Майка каза,че ако го кръстя на нея,ще си имам неприятности със свеки и....аз реших неутрално име.. Избрах ИНА...хем на свеки (Гинка), ще й викаме Инче, хем на никого..
Обаче...като дойде таткото и..каза "Не"...Мария ще е...(нямам идея на кого, но аз имам две лели с това име..)
Теглихме чоп..

Голям цирк...Падаше се ту Ина, ту Мария...и никой не отстъпваше...Накрая аз предложих компромисен вариант..3 букви от Мария (или 4) и 3 букви от Ина (или 2)....и стана МАРИНА....
Много харесвах името Марина..Винаги съм искала така да се казва някое от децата ми, но не смеех дори да си го мечтая...(родителите на съпруга ми са много ,много консервативни и хич нямаше да го преживеят)
Както и предположих...бяха ми супер сърдити...
Цупиха се докато не се роди малката, за която казах на съпруга: "Избери си едно име с Г, което да не е Гинка и д ами харесва"...и..визирах единственото име с Г, което харесвах Гергана...(И Габриела ми харесва, но..не толкова)..
Та...така измислихме имената на децата..
Като се роди баткото...нямаше никакво съмнение,че трябва да носи името на свекър ми...
Бях решила да ги изненадам и да го кръстя на съпруга..(надявах се,че няма да посмеят да ми се разсърдят..),обаче...като се роди детето и..някак прецених,че съпругът ми не заслужава ... , пък свекър ми щеше да е много щастлив...и...така кръстих баткото на него...
..
Като забременях с Александър...много исках да измисля достойно име...Така и не харесах нито едно женско име...Просто...имах чувството,че всички, които ми харесват, вече съм използвала ...Като споделих с таткото, той каза: "Ама какво женско име..Детето ще е Александър!"
После на амниоцентезата се оказа,че ще е момче..и..нямах никакво съмнение,че ще е Александър...
И така..
Успех в избора..
Сигурна съм,че сърцето ще ти подскаже..

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.