Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:46 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема това нормално ли е?нови  
Автор gevi (непознат )
Публикувано14.12.07 15:00

здравейте.
имам син на 4 месеца и половина на име Каан, и следният проблем с него- не иска да се занимава сам.
постоянно иска да е в ръцете на някого, в момента, в който бъде оставен започва да реве.
понякога успявам да го залъжа и той се заиграва с някоя дрънкалка, но общо взето всичко трае 10-15 минути.след това отново започва да реве. в момента, в който бъде взет на ръце млъква.
тези дни бях на гости на позната с момиче на същите месеци- бебето само си се занимаваше в кошчето след което заспа без да се налага да бъде люляно, вземано на ръце или нещо подобно.
при нас всичко е мъка.
люлеем се поне час догато заспим.купихме електрическа люлка с дистанционно управление, която свири приспивни мелодии, прилича на шезлонг, много е удобна по мое мнение - и нея не ще.
започва да реве и не заспива, затова го слагаме там откакто заспи....лекарката каза, че сина ми бил много темпераментен, подвижен и жизнен, но кокво от това?
виждам страшен зор в отглеждането му.

p.s. - до 3тия месец имаше колики, но те отминаха и не са причина за състоянието му.
моля за съвети от препатилите майки .

Тема Re: това нормално ли е?нови [re: gevi]  
Автор jessicca_O77 ()
Публикувано14.12.07 15:21

да ти кажа наща малка е същата.на 24 правим 3 месеца.в началото си мислих че е от колики и си викам още малко до към 3тия месец и те ще намалеят и ще се оправи,но не.преди 2 седм си мислих ,че е от кърмата и започнах да я дохранвам, някой път е спокойна но пак иска на ръце....и аз незнам все още какво я мъчи,понякога се напъва ,вдига краката,пъшка....като я вдигна и се пооспокоява,но може ли 24 часа на ръце????
Казвам си нека минат 3 месеца и нещо,да сваршат тез колики и ще я оставям да поревава, за да свикни и сама да стои...но понякога като я оставя няма спиране...с тоз рев и направо незнам какво ще я правя.....

Тема не знам дали е нормалнонови [re: gevi]  
Автор NikiFin (пристрастен)
Публикувано14.12.07 15:29

но моята дъщеря е по същия начин от как се е родила. Все е в ръцете на баба си. Може да мирува и сама на земята известно време, но някой трябва да седи до нея и да и говори и занимава. За разлика от нея брат и близнак е коренно различен - заспива си сам, трайка си, реве само когато е гладен или има някаква конкретна и явна причина. Понеже нямам време да я нося нон стоп се надявам баба и като си тръгне да свикне сама да седи щото няма да има кой да я влачи по цял ден. При нея освен глезотия има и друг здравословен проблем, поради който не може да спи и това я прави още по-раздразнителна и чувствителна. Дано при вас не е така

Автор gevi (непознат )
Публикувано14.12.07 15:31

не плаче от недохранване.
аз от самото начало освен кърмата дохранвам с милумил.наддава много добре.просто няма начин да е гладен.лигави се нещо и как ще се оправим незнам.:)))

Тема Re: не знам дали е нормалнонови [re: NikiFin]  
Автор gevi (непознат )
Публикувано14.12.07 15:33

нямаме здравословен проблем.Каан е много здраво и подвижно бебе....

Тема Re: не знам дали е нормалнонови [re: gevi]  
Автор surflineМодератор (СтихияБалканска)
Публикувано14.12.07 15:40

В Германия този тип деца се наричат Schreikind(Ревливо дете)...просто се въоръжаваш със здрави нерви и караш нататък.
Гушкай го, колкото ти е удобно на теб, когато усетиш, че си изморена го оставяй. Друго не мога да те посъветвам

.

Possum, sed nolo!

Тема Re: не знам дали е нормалнонови [re: surfline]  
Автор Nasinda (Мама на торнадо)
Публикувано14.12.07 15:56

В отговор на:

не плаче от недохранване.
аз от самото начало освен кърмата дохранвам с милумил.наддава много добре.просто няма начин да е гладен.лигави се нещо и как ще се оправим незнам.:)))

Ами нормално е разбира се. Та то е бебе, как да ти каже, че не му е наред освен да плаче и да иска да те гушка. И моята мацка е така на периоди, тъкмо си мисля, че пораснахме и всичко се оправя и пак ме изненада с някоя дивотия. Не е лесно скъпа здрави нерви и ако има кой да ти помага оставяй за малко бебешока и малко на шопинг терапия иначе ще си го изкараш на детенце....., а не е желателно!
Поздрави

Автор Acя ()
Публикувано14.12.07 15:59

Според мен не е нещо ненормално, сигурно не е приятно, но се въоръжи с търпение, това е, което мога да предложа. Можеш да си купиш или ушиеш слинг и така да носиш бебето до теб и да си вършиш нещата. Според мен не е добра идея да се оставя самоцелно бебето да плаче. То има нужда от топлината ти от вниманието ти с времето ще започне да се заиграва все повече и сам. Ако обаче се изнервиш от непрестанния рев просто го осатви докато се успокоиш и това е.

Автор rimia ()
Публикувано14.12.07 18:38

това, което описваш много ми напомня на поведението на моя син. Другите бебета на неговите месеци заспиваха сами и се занимаваха в леглата си, но той и досега не желае да прави подобни неща , а вече 1г. и 2м. търси компания, внимание, игра с друг човек, присто контакт. И досега не заспива сам. Определено съм съгласна с теб,че е трудно да се отглежда такова дете, но откакто моя близка ми каза, да не се нервирам,че детето просто иска да си играем заедно, го погледнах от друга страна, спрях да се нерва и го приех така.

Тема Re: това нормално ли е?нови [re: Acя]  
Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано14.12.07 20:03

Абсолютно подкрепям идеята за слинг

Много спасява положението.

Има си ревливи деца, има и по-спокойни.

При нас, по други причини, разнасянето на ръце продължи до 1г2м. И така всеки ден, друсане, скачане, ревове...бях се стопила. И уморена бях, и нервна...ОБАЧЕ всичко свършва в един момент и започват да ти липсват тези моменти на близост, и това да те търси детето. Ето, сега, същото това бебе е едно момченце на 2,5г, което не ти дава да го погалиш, камо ли да го гушнеш и целунеш Тича непрекъснато нанякъде и ужасно ми липсва това да го държа на ръце.

Затова сега, с второто нещата са други. Целувам го, мачкам го, разнасям го, вдишвам му аромата, като за последно. Знам, че времето ми лети и само, докато се обърна той вече ще ми се дърпа от нежностите.

Така, че...колкото и да е ревливо, да си уморена...знай, че това ще са само още няколко месеца. После ще проходи, проговори, ще започне да се храни само ииии си става самостоятелно човече.

Когато си много нервна и уморена, пусни си хубава музика и танцувай с него на ръце. Така ще е по-леко и ненатрапчиво, а и ще ти е хубав спомен завинаги

вече майка на двама сина

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.